Wednesday, March 30, 2011

x berbaloi menunggu 2 JAM .. sedih , kecewa , LETIH


 salam semua

entry KT x habis layiee wooo ekekek .. sila jgn bosan ye .. nanti akak singgung ekekekek ..

ok lepas kami ke masjid kristal , kami ke Losong pula .. haa mana kawan2 yg asal KT nie sure tahu Kg Losong nie terkenal ngan apa .. pastinya lah KEROPOK LEKOR nya yg terkenal dgn panggilan kopok losong .. haaaa memang terkenal lah sampai bila kami sampai di sini .. mak aiih punya lah banyak kereta + bas2 xpress yg berhenti utk beli keropok lekor di Losong ini .. 
ok moh layan pic2 nie :)



akak di beritahu oleh seseorang di muzium tadi bahawa banyak kopok lekor di Kg Losong ini , keropok losong adik beradik ini paling sedappp .. hermmm ye ke ?? haa tgk2 ... bukan main ramai layie org beratur menunggu giliran masing2 .. sib baik x der sistem no kat sini kalau idokkk haru jugak ekekeke


 nak tahu mereka2 nie kebanyakannya dari KL dan luar dari KT .. dan kebanyakannya pada hari itu membeli keropok dlm kuantiti yg banyak , majoriti beli rm 50 ke rm 100 hinggit uuuuuuuuuuu ... huhuh





  nampak segar dan sedapp jer keropok losong nie kan :)

 
 zahrien yg dah mengamuk nak balik huhuhu
 
 
  tgk , nak menyampai ke hujung tuuu akak terpaksa menunggu beratur selama 2 jam uuu .. semata2 nak beli hanya rm 10.00 hinggit huhuhuhuh .. sedih kannn sila sedih !

 hubby dan ayah yg setia menemani aku yg duk beratur .. huhuh .. sib baik nina & riena duk dlm keter .. siap berdengkur keletihan lagi mereka .. 

tapi sayang seribu kali sayang ! keropok losong yg kami beli x seperti yg kami harapkan .. keropok losong tuu ada rasa gatal2 seperti ikan busuk .. kata ummi akak , kemungkinan ada diantara ikan yg digunakan itu ikan dah lama @ busuk huwaaaaaaaaa .. yg pastinya akak pun rasa lain dan ada rasa gatal bila makan .. sedih dan hampir nak nangis rasanya bila mengenangkan betapa lamanya akak beratur .. memang bukan nasib kami lah hari ituuu .. duk bayangkan betapa ruginya org yg beli banyak2 tu .

duk tertanya2 lagi .. kenapa mereka x rasa dulu kopok tu erkkk ???


28 comments:

  1. huhuhhu mmg tak berbaloi sungguh penantian akak...seb bek masa g pi beli kepok losong ari tu kena yg sedap...dan tak ramai org lak....
    takde rezeki akak nk rs keropok losong sedap..takpe...lain kali kot..

    ReplyDelete
  2. huhu~ memang rasa nak nanges baca citer akak.. keciwa ya amat kan

    ape kata akak try buat keropok sendiri pulak? nanti boleh saya order kat akak.. hehehe

    ReplyDelete
  3. tu dia panajng nye q
    sy g ganu bli kopok lekor kelulut

    ReplyDelete
  4. turun KT hari tu tak sempat kemana2 cuma pergi Pasar Payang dan beli keropok dekat Marang je kak Ieda... tapi keropok dia sedap kak...

    ReplyDelete
  5. uish camnela dorang yg bli sampai 100 tu ek.sian kan.org meniaga kak cmnila...susah nk ckp..pape pun org tak ikhlas akan dpt balasan.tu je.

    ReplyDelete
  6. tuan kedai tu marah akk beli seploh hengget je tu...

    ReplyDelete
  7. alahai kesiannye..
    kenapalah diorang buat camtu..
    aniaya pelanggan jek..

    ReplyDelete
  8. ish asal dorang buat macam tu kesian pelangan..

    ReplyDelete
  9. aisey..loyanya tekak klu ade campur ikan busuk..huhu..nmpk mmg menarik..

    ReplyDelete
  10. lahaiiii.. camtu la plak hasilnya ye kak..
    ish kalo ena pun mau rasa nak nangis.. dah lama beratur.. hasilnya camtu plak..

    dorang tak leh wat camtu.. jgn la campur kalo dah tahu ada ikan yg dah lama.. sian pada pembeli yg mengharap dan datg dari jauh plak tu.. ish ish ish...

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Ieda

    ramai kawan dipejabat ni yg asal drp terengganu, keropok losong dah tak sedap lagi...

    Wassalam

    ReplyDelete
  12. Saya suka pencicah keropok lekor tu kak. Pekat, manis...semua ada. wah rindunya nak mkn keropok lekor sama itu pencicah.

    ReplyDelete
  13. Jemput singgah di blog baru Sumanje
    samabil blogwalking dengan makan kopok nie dari pasar malam....
    Tentang Malaysia
    Terima kasih atas kunjungan anda
    Semoga Ceria selalu dan happy blogging
    Dari ~~~SuManje~~~~~~~~~…………………

    :)..

    ReplyDelete
  14. begitulah bila kita meletakkan pengharapan yang terlalu tinggi dan hasil pula tidak seperti di harapkan, memang amat menyedihkan. byk kali gak beli keropok losong nie, tak pernah terkena lagi cam yg awak terkena...

    ReplyDelete
  15. Assalammualaikum

    wahhh,teringin la :D

    thanks ya sudi komen diblg saya

    ReplyDelete
  16. uihhh..lamenye kak tunggu smpai 2 jam.,tk berapa sedap plak tuh..klu sy pon kompem rase sungguh tk berbaloi..

    ReplyDelete
  17. bro rozali ~ loor huuhu kalau saya tahu x kan saya tunggu lama2 disitu .. huu :(

    eelobor ~ tu lah sedih jugak .. rasa hampa yg sgt2 .. sampai skrg kopok masih ada dlm peti .. :(

    peri pia ~ u are welcome dik :)

    lily ~ huhuhu tu lah dikk sedih sgt2 ..

    ReplyDelete
  18. sumanje ~ insyaallah dik .. akak akan terjah nanti :)

    oasis ~ haaa kerana ad pencecah tu yg membuatkan ia special bagi kita2 di pantai timur nie .. :)

    ena ~ ya dikk rasa hampa sgt2 .. masa rasa mcm tu kan akak rasa mcm nak patah balik jer btahu makcik kat situ .. tapi mak larang .. mak cakap biarlah .. nanti mereka akan rasa sendiri huhuh

    ReplyDelete
  19. suziey ~ huhu ya suziey .. ikan x elok .. dan mgkin ikan lama .. kalau tidak x kan rasa ketara mcm tu huhu

    amy ~ huhuh tu lah dikk sedih kan .. huhu

    nurkass ~ tulah dikk sedih kan :(

    ReplyDelete
  20. ratu siput ~ tulah dikk biar dia dpt balasan dia .. akak doakan aje huhuh

    munna ~ tulah munna .. lepas tuu kan masa kami nak balik kami singgah kemaman .. kat siu kopok lekor kedai iman .. sedapp sgt2 .. akak beli banyak jugak sbb masa tu dia bagi rasa .. haa berbaloi lah .. baru2 nie akak gi lagi ngantor adik ipar nikah .. akak singgah layie .. beli lagi :)

    ReplyDelete
  21. nana ~ keropok lekur kelulut tuu kopok haper dik ?? ...

    h4n3 ~ haa buat sendiri erkk huhuh lagi lah haru dik :)

    gee ~ tulah dik .. akak rasa mcm tu jugak huuhu .. mgkin masa tu dia guna lebihan ikan , kalau tidak x kan ketara rasa gatal dia .. tapi at least dia leh bagi org rasa sebelum belikan .. buat mcm kedai2 yg lain huhuhu

    ReplyDelete
  22. kak, sblm ni sy setiap kali balik ganu mmg beli kat situ. kepok dia sedap dan tahan lama skit. tapi ada sekali tu beli terkena macam akak dah terus tak beli. Kepok seberang takir pun sedap juga kak..

    ReplyDelete
  23. mmg kepok losong sgt best...takya goreng,telan camtu je pon sedap...hhehehe...

    **cantek gambar...amek pakai kamera pe?

    ReplyDelete
  24. zefa ~ oh ya .. huhu tulah x pandai nak beli kopok nie ramai cakap sana sii sedap .. nak terjah semua x daya lak masa tuu suntuk sgt2 huhu

    ReplyDelete
  25. mama iris ~ tu lah sbb ramai cakap sedap kan .. dah nasib kali nie x sedap huu

    pakai dslr nikon d90 :)

    ReplyDelete
  26. aduh..frust sungguh..saya klu bab makan, klu jadi gitu mesti sedey..ye la..air liur dah telan byk kali, tetiba rasa..keciwa..huk huk huk

    Tu mesti zahrien dah sense sumting x kena, tu yg meragam kut kak ieda..hehehehe..

    ReplyDelete
  27. npe tak tye mina...hehehe...
    umah mak tua mina kat situ la...


    keropok paling best..keropok pak su paling best....

    cian akak....

    ReplyDelete
  28. alamak,
    fav wanie tue keropok losong,
    dah lama x mkn keropok losong,
    tapi wanie nie agak pelik skit sbb wanie suka cicah ngn budu tau,
    hihihihi:)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...