Friday, March 25, 2011

Walau Rambang Mata Ku Redah Jua


 salam semua

kali ini akak x bawak anak2 .. mereka semua stay kat wakaf2 di Bazar Warisan ini , x daya rasanya nak bawa mereka sure panas dan pastinya zahrien meragam .. yg berjalan di pasar payang tu hanya akak ber3 .. mak dan nenek akak .. ermmm pueh hati .. bawak budak2 nie mereka bukannya pandai tgk .. buat penat jer .. so hubby pun memang x nak gi , dia yg willing to jaga anak2 ngan ayah akak .. lepak2 kat wakaf di Bazar Warisan ini lagi best .. siap tidur lagi .. kat situ depan pantai kan .. angin sepoi2 bahasa .. apa layei .. :)


 

 Bazar Warisan



Jeti berhadapan Bazar Warisan


Cuba teka apa ini .. ekekek , ini yg paling menarik perhatian ku .. punya lah banyak .. huhuh memang rambang mata , yg mana satu berkualiti akak pun x tahu :) , sib baik hubby bukan yg jenis suka pakai cincin

v

v

v

cincin lelaki uuuuuuuuuuuuuuu :)




ummi yg duk sebuk melayan nenda akak yg memang suke pakai gelang mcm nie .. dah banyak kami belikan untuk dia .. bila tgk mcm nie banyak2 , lagilah dia suke :)

asam jawa .. yg wajib akak beli dan kirim kalau ada siapa2 yg dtg KT ini .. 

tgk makcik yg menjual ini , sampai dah x nampak muka dia .. nun jauh tinggi dia duduk .. kalau ada yg mengambil barang2 dari bawah nie sure dia x nampak kann :)


serunding yg pelbagai jenis .. sedap sgt2 .. masa nie akak beli rm 5 jer .. balik umah buat makan dengan nasi rasa macam menyesal jer beli sikit sbb sedap gile2 dikkk huhuh



aneka kain batik yg pelbagai jenis .. rambang mata .. semua cantik2 .. last2 akak x mampu jugak nak beli , mana idoknya rege dia semua rm 300 keatas .. haaaa bayangkan duk cari yg dlm 100 ++ tu x jumpe .. huhuh x perlah layan mata jer lahhh :))




ummi dan nenda yg rambang mata .. semua cantik dia cakap .. nak belikan nenda blaus batik @ baju tidur jer .. tapi semua x sesuai sbb nenda akak nie kecik jer orgnya .. baju yg ada semua besar2 huhuh 


akhirnya ummi yg dapat .. beli sehelai baju ala2 blaus tuu .. ermm layan jerlahh .. akak ?? x beli apa2 punn jadi camerwomen jer .. budget dah lari beli makanan ekekeke


cantik2 kan .. kalau buat baju memang cantik .. kain sahaja rm 300.00 ++ belum masuk tempah lagi .. mau pergi ke 500 ++ kan huhuh .. idokk lah akak nak beli mahal2 nie .. , kalau setakat pakai sekali sekala itu pun time kenduri kawin .. kalau pakai cantik sgt , duk jadi perhatian org .. serba salah pulak huhuh



ps : dalam bab membeli belah ini , akak suke bersederhana , ukur baju di badan sendiri .. kalau ukur dibadan org lain , yg susah kita kan .. soo pendekatan tgk jer adalah yg sesuai .. akak punn x terkilan pun bila x dpt nak membeli sbb dah tahu market kat sini  .. so dah budget dtg pasar payang ini utk beli brg2 makan jer .. :))

37 comments:

  1. salam ieda,

    wah, gila nengok kain2 tu....cantik tp mahal kan!huhu

    ReplyDelete
  2. Suke sgt tgk corak2 batik ni...nak beli bak kata ieda...kain 300 upah 200...500...pikir 2 kali jugak kalau nak beli...

    ReplyDelete
  3. adehh..300 hinggit..mahalnye..huhu..
    ada beli beras nasi dagang tak kak ieda..hehe

    ReplyDelete
  4. mahal nye kain..sye pn gitu kak xreti nk beli hok mahal2

    ReplyDelete
  5. Salam my dear:)

    Biasanya time cuti2 sekolah rege pun meletop2 !!!huhu..
    bila mahal tu..memang kena pikir 3-4 kali kan..:)

    ReplyDelete
  6. bess jugak layan bazaar ni macam2 ada..me too kena tengok poket gak bukan main hentam ajer..walaupun kaki soping heheh

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Ieda

    Alhamdulillah
    selamat duit ieda....

    Wassalam

    ReplyDelete
  8. rambang rambang rambang....:)

    ReplyDelete
  9. spjg keje tk pnh beli batik..kain batik je pnh..ekekeke mahal sgt tk mmpu..

    cantik2 batik nya.geram tgk!

    ReplyDelete
  10. wohooooo mgm rambang mata la..ekekeke:D

    ReplyDelete
  11. uikh...sekali jual cincin segumpal camtu? ^_^

    ReplyDelete
  12. bestnye kak.....sume murah2 kan....tang kain tu mmg cantik2...hargepun cantik tuuuu huhuhuhu......

    seronok sebenarnye kalo dpt jalan2 kat sini kan.....yg pentin gkene pandai belanja berhemah......kt ni salah satu tempat yg lieya nak gi kak..ntah bile laa agaknye ni ....

    ReplyDelete
  13. memg cantik la kain2 tu.. tp yerla kan kalo mahai sangat nak beli pun rasa cam tak berbaloi nak tempah lagi.. dah tu bila rasa lawo sangat segan pulak nak pakai.. cam ena.. hihi.. tu yg selalu beli baju simple2 je.. sbb kalo blei yg grand2 tu dok tergantung jekk lam lemari sbb segan nak pakai.. kui3x..

    ReplyDelete
  14. geramnyeee tgk batik tu kak..kalo jalan2 harusla best pegi dengan geng2 wanita..masa berlalu pon xpersan kan :D

    ReplyDelete
  15. wahhhh.... klu saya pon rambang mata kak tgk... byk sgguh pilihan tuh....

    tp asam jawa tuh, mmg saya suker sgt... rasa masam2 manis kan????

    ReplyDelete
  16. rambang mata weh...
    $$$ banyok torobang tuuuuuu

    ReplyDelete
  17. serunding tu memang sedap kak,yana pn pernah rasa tp tu pun org bagi..kain tu memang cantik secantik harganya :)

    ReplyDelete
  18. ratu pun sama la kak...skang ni kalau beli sme ikut keperluan.kalau ikutkan hati ni mau sume nk bli.nafsu kan.tp sejak dh 3 series ni.azam pun dah baru.bli yg mmg nk pakai je.yg lelain tu buat cuci2 mata je.pun dh kire puashati.

    ReplyDelete
  19. wahhh akak syok la dapat gi jalan2 kan?? angah pun lama tak ke pantai timur... tak tahu bila lak plan nak kesana

    ReplyDelete
  20. sedapnya serunding...banyank shopping ke?

    ReplyDelete
  21. ni kat trg ke?? pasar payang ke??? adoiii... malunyer.. blh tnya g2??? thn lps g jln2 trg.. nk g pasar payang xjumpa2 jln..last2 samapaikat kg cina..sgt2 cantik kat situ

    ReplyDelete
  22. akak..eida sangat suka keropok yang 4pack 5hengget tue...sedap ooo layan jerk makan time tengok tv....batik yang kaler biru tue sangat cantik..berkenan sudah...

    ReplyDelete
  23. Salam Ieda,
    wah seronoknya dia dapat jalan2, banyak ke shopping

    ReplyDelete
  24. mula2 ingatkan cincik tu siput..hehe tgk sekali imbas tak tgk betul2...rupa2nya cincin lah..hehe

    ReplyDelete
  25. mmg rambang mata la tgk kak... yg cincin tu tak perasan cincin sampaila akak closeup hahahah

    ReplyDelete
  26. rambang mata sy tgk kak...klu sy dah beli semua tuh...hehe

    ReplyDelete
  27. sedapnya asam jawa sira tu..lama dah tak makan..
    serunding tu juga..waaa nak balik

    ReplyDelete
  28. fuyooo cincin tu klau nk pilih sampai esok x abis tengok tu


    ENTRY HOT : Beku

    ReplyDelete
  29. wah kak...mmg rambang mata ler..
    murahnye keropok tu...4 paket rm5 jer kak...feveret zana tu esp yang pedas2 sikit tu

    betul kak
    kena lah mengukur di badan sendiri kan...
    kat office nie..nasib baik ler ada yg jual batek murah kak..then boleh bayar 2 kali...takde ler terasa sangat......

    ReplyDelete
  30. KAK IEDA PERGI BILA PASAR PAYANG NI MUNNA PUN PERGI SANA RABU BARU NI BALIK DARI KLATE KE PHG LALU TERENGGAARNU SINGGAH JUGA PASAR PAYANG NI

    ReplyDelete
  31. sutera tu yg paling berkenan..tp harga erk!

    ReplyDelete
  32. ops. baru je bercuti2 d terengganu 2 mggu lepas! :)

    ReplyDelete
  33. munna ~ akak ke KT ari jumaat sampai ahad dik ... x jumpalah munna .. munna ke sana rabu kan :)

    ReplyDelete
  34. zana ~ ye dik .. kalau mahal akak main tgk jer .. huhuh bukan ape x tahan duit .. duit skrg banyak yg nak digunakan .. kalau x der komitment lain mgkin bolehlah sehelai dua kan :))

    aah akak pun kalau boleh beli bayar 2-3 kali baru leh difikirkan :))

    ReplyDelete
  35. Cantik2 kan batik2 TG tuh.. tapi tu ler.. harganya mahal..ler..kalau beli sure..simpan pakai pun jarang2 iye laa dah mahal..

    Hmm..bestnyaa..tgk serunding tuh.. sedapnyaa.. :)

    ReplyDelete
  36. bestnya dpt jln2 kat tmpt mcm ni kak.suka keropok yg 4 pac rm5 tu.kalau kat srwk, susah sangat nak dptkan keropok semurah tu.
    *gelang kristal ke tu?cantik2 mmg rambang mata nak pilih yg tercantik

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...