Monday, March 14, 2011

Terlekat Gunting Di Kerongkong


salam semua

adoii sakitnyaaaaaaaaaa ... huhuh leh hidup tuu ..mcm mana tu .. besar kan kuasa tuhan ... x dapat bayangkan .. kuasa allah melebihi jangkauan kita .. kalau belum ajal memang lah .. mcm2 hal dunia skrg huhuu

GAMBAR X-ray menunjukkan sebilah gunting yang tersekat dalam kerongkong Lin.

PUTIAN – Gara-gara ketawakan jenaka rakannya ketika mencungkil gigi dengan sebilah gunting, seorang lelaki di China menerima padah apabila dia tertelan yang kemudian tersekat pada kerongkongnya, lapor sebuah akhbar semalam.

Mangsa, Kong Lin cuba memuntahkan gunting itu keluar tetapi mata perkakas itu yang tajam semakin menusuk ke dalam kerongkong menyebabkan dia terpaksa dikejarkan ke unit kecemasan sebuah hospital di sini, timur China.

“Ketika lelaki berumur 27 tahun itu tiba, mukanya pucat dan dia berpeluh tanda kesakitan,” kata seorang pakar bedah hospital berkenaan, Dr. Chen Wei.
“Pesakit mengalami kesukaran untuk menelan dan darah bercampur air liur keluar daripada mulut mangsa,” tambahnya.

Sekumpulan pakar bedah melakukan pembedahan ke atas Lin tanpa suntikan ubat bius kerana bimbang gunting itu akan menusuk lebih jauh ke dalam kerongkongnya jika dia berada dalam keadaan tidak sedar.

“Pembedahan itu mengambil masa kira-kira 30 minit. Dia bernasib baik kerana hanya mengalami luka kecil pada kerongkongnya,” kata Dr. Wei. – Agensi

sumber:kosmo

ps : hari ini lenggang sgt opis .. mentang2 lah dah cuti sekolah .. masing2 amik cuti gi holidaysss .. ermm uols mcm mana ?? x kemana2 ker cuti sek nie ... ciannnn kat anak kannn :))

22 comments:

  1. ya Allah takut nye tgk... mcm mane la boleh tertelan kan kak, nmpk mcm besa gunting tu, tetiba rase cam tecekik je tgk gmbr tu.. hehe

    ReplyDelete
  2. gulp...tak terkata...

    pstt kak...opis i pun kosong gak ni...meh la jejalan...
    ...kesian kat anak ke kesian kat mak...????

    ReplyDelete
  3. uih kak...aku bace ni tanpa telan air liur tau kak sebab cam terase2 kat tekak lieya ni kak oiii ..aduh...ngeri sgt2.....

    tu le kan kak, kene hati2 bile handle bende2 tajam ni...seb baik laa die tak maut.....

    ReplyDelete
  4. scary jekk kak camtu.. huhu.. nauzubillah..

    tak keman2 pun kak.. dok umah jekk.. walaupun bercuti2an//

    ReplyDelete
  5. eeeeeeeeee...serunnye dgr kak...

    ReplyDelete
  6. umangaih biar betik..haih mcm2 kejadian pelik kt negara luar ni kan..haihhh ngeri tgk

    ReplyDelete
  7. ngeri nya... tu lah mainlagi benda2 pelik macam tu...

    munna cuti kena postpone next week .. sebab ramai yg cuti minggu ni... kasi can kat diaorg yg ada anak bersekolah...

    ReplyDelete
  8. ngerinyer tgk!!! waaaaaaa sakittnyer

    Meh singgah: Black Swan!!

    ReplyDelete
  9. Macam mane la boleh jadi macam tue , ish ngeri betul

    ReplyDelete
  10. ngeri nengoknya..hari tu kuar berita pisau rambo kat tengkorak lagi ngeri huhu

    ReplyDelete
  11. ngerilaa tengok kess lagu ni

    ReplyDelete
  12. adeii
    ngeri
    terasa2 plak
    kt tekak saya ni hehhe

    ReplyDelete
  13. takutnya.........huhuh

    ReplyDelete
  14. Ya Allah, ngerinya...huhu

    ReplyDelete
  15. eeiiuuuwww...bley lak mcm tue e...





    jom singgah n follow belog saya..
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Euww!!
    tengok pun terasa sakitnya.. apa lagi kong lin yang melalui... hmm!!

    ReplyDelete
  17. aduhhhh seram saye tengok....

    ReplyDelete
  18. ya allah..ngerinyaa...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...