Tuesday, March 8, 2011

Subhanallahhh .. dunia akhir zaman


salam semua

marilah kita renugkan sejenak .. ini kah bangsa kita ? inikah yang diajar oleh agama kita ?? bukankah ini terlalu sensetif dimata masyarakat kita , islam yg dianggap agama yg murni dan suci ... :( inikah yg ingin ditunjukkan oleh pemimpin kita bila mana semua ini bebas di pertontonkan , adakah ini pilihan anda ?? bila mana nilai2 agama di perlekehkan .. ya allahhh

 syafiqah amanda 


kata- kata pembaca

linda says:
pe lgi masuk je la dlm aduan rakyat..alasanye ..perbuatan mengambil gambar menghairahkan mcm ni bukan budaya rakyat ,agama pon sah2 haram..menjatuhkan mengaibkan maruah rakyat..DAN MENJADI HAK KITA APE UTK PERTAHANKAN MARUAH KITE..disebbkan pompuan mcm ni lah salah satu faktor penyebab rogol..si progol yg tgk gmbar die ni sah2 buntang biji mata..nak rogol die tak dapat..nafsu da naik tgok badan die..jd tak mustahil utk lepaskan nafsu disambar jek sape2 pompuan lalu depan mata..kuang ajau punye pompuan..terdesak sgt ke ko nk tunjuk dada ko tu..syamsul tu buta ke smpai pompuan murah mcm ni pon nak jdkan bini..eiii geram betul ak ngan betina bergmbar mcm ni
Tok Kadi says:
majalah/akhbar berbentuk politik boleh je ditarik lesen, kononnya takut rakyat dihasut dgn anasir2 yg boleh merosakan pemikiran. tp kenapa mjlh2 yg tahap najis ni boleh lepas? pastinya ia boleh meletakkan sesuatu bangsa tu di tahap kejahiliahan yg super jika xdibanteras secara total. apa kejadahnya KDN? JAKIM? xkiralah jbtn mana pun, tp tolonglah buka mata hati korang tu..
Fitriz says:
Mangga ni milik Utusan.Utusan pulak milik UMNO.Kalau nak ban Mangga jangan undi UMNO,undilah PAS.Gerenti PAS yang sememangnya Islamik akan harammmmm terus Mangga ni bila dapat Putrajaya.
Igt,selagi UMNO berkuasa selagi tu Mangga ada.Ayuh jatuhkan UMNO dengan undi PAS yang suka haram-haram.Takbir!
sumber : LINK

 apa yang anda fikirkan ?? , pandangan anda ?? , renung2kanlah ..

57 comments:

  1. Sebab tu tak suka majalah Mangga...majalah yg terpesong...

    ReplyDelete
  2. speechless kak ieda.mangga 2 kbnyakan budak2 remaja sekolah yg beli.mana x skrg bnyak sgt gejala sosial jd dekat diorg.pengaruh majalah2 mcm ni la.

    ReplyDelete
  3. mok wey..seksinya..seksa nengok..

    ReplyDelete
  4. isy...dahsyatnya... cm ni ke nk bentuk akhlak remaja skrg ni?

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Ieda

    Subhanallah

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. dari dulu majalah ni ketengahkan perkara2 mcm ni tiada perubahan langsung info yg nk disampaikan..huhu~~

    Terkini : Blog ni dah tak suci

    ReplyDelete
  7. sbb tu ayh sy x bg beli majalh2 cam nie...melodi pon ayh sy x bg tgk...

    ReplyDelete
  8. orang yg nak publisiti murahan mcm ni la kak ! huhu :P

    ReplyDelete
  9. ade jual lg majalah mngga nie?? haha

    ReplyDelete
  10. dah berkurun tak beli mangga, urtv dan yg sewaktu dengannya.. nak muntah tgk gambar2 diorg

    skrg ni bukan setakat artis.. tu minah2 kilang tu, ada jugak, yg dah jadi mak orang pun, sibuk nak tayang lurah dendam lagi

    ReplyDelete
  11. Kak Ieda.. sangat menakutkan kan pengaruh sekarang.. anak2 lak mudah nak akses internet... naaudzubillah..

    ReplyDelete
  12. mangga mmg dr dulu ag suke sgt snap pic tepi kolam,baik laki baik pompuan,tak paham la.

    ReplyDelete
  13. sakit mata tgk tu..huhu..

    ReplyDelete
  14. huuuu~ sedih pun ada...mudahnya benda camni berleluasa tanpa sekatan...dr dul2 lgi..nmpk mcm perkara biasa yang tiada salahnya..hu~

    ReplyDelete
  15. eeiii..tak malu langsung dia tuh,,benci giler tgk gambr seksi gitu..islam ke ape dier tuh??

    ReplyDelete
  16. majalah mangga emang terok

    ReplyDelete
  17. desperate nak glamor la ni kak..nanti jwb dgn fan..'i tahu apa i buat'..jwpan standard la tu..

    seksi yg menyeksa mata kita...!

    ReplyDelete
  18. majalah mangga mmg dari dulu suka tayang gambar pompuan yang tak senonoh. terok giler.

    ReplyDelete
  19. majalah mangga mmg dari dulu suka tayang gambar pompuan yang tak senonoh. terok giler.

    ReplyDelete
  20. majala mangga mmg wajib artis kena bergambar kat kolam mandi... tak suka mangga

    ReplyDelete
  21. Majalah mangga laku sebab-sebab posing-posing maut cam ni.

    ReplyDelete
  22. CIMDDC ~ huhuhu kenapalah majalah mcm nie masih ada kan kak :(

    munna ~ tu lah akak perasan jugak , pelikkan ..

    shafa ~ ermm tu pun akak perasan .. huhuh , masalahnya mereka semua rela .. :(

    ReplyDelete
  23. mommy yen ~ ye dik .. nak glamer x kena tempat , dia nie ISLAM kan .. semua agama melarang dan menegah perbuatan yg x elok kann huhuh

    srikandi cinta ~ thanx dikk folo akak .. nanti akak folo u balik , anyway inilah yg dibanggakan oleh masayarakat skrg .. :(

    mamalieyana ~ huhuh tulah dik , dimana sekatan2 , dimana penguatkuasa .. x tgk ke ?? bukan ke semua ini ada dan boleh dilihat tanpa di beritahu .. :(

    ReplyDelete
  24. mama hanim ~ hhuh memang sakit mata , hati dan jiwa bila lihat mcm nie .. sedeyyy :(

    safura ~ ya memang dari dulu tapi kalau artis tuu x nak x jadi jugak kan dik .. sungguh x paham :(

    h4ni3 ~ uish ye ke dik ... aduhh sedih lah , ermm minah kilang ! bukan ker mereka ada uniform sendiri ..

    ReplyDelete
  25. nadia ~ hahahah nampak sangat x selalu beli kan :)) gud2

    fly away ~ ya dik , kalau lawa tuu x kesah , tapi lawa tang dada jer erghh !!

    fatihah ~ akak dah lama x beli , selalu belek2 kat kedai jer .. melodi still ok sbb siaran live .. kalau siaran live mcm nie .. harus lama kena band KOOOT !

    ReplyDelete
  26. zana ~ yes dik , akak x paham , apa motif buat dan bergambar mcm nie ?? huhuhu :(

    bro rozali ~ subhanaallah .. :(

    ticer wan ~ dah x terbimbing dah dik , zaman skrg semua terletak atas diri sendiri , yg jadikan dia mcm ini atas desakan sendiri, mak dan ayah entah tahu atau tidak .. huhu

    ReplyDelete
  27. kak sarah ~ huwaaa kak , minta simpang kena anak2 kita mcm ini .. sedih saya tgk dan pastinya BENCI yg amat !!!

    zati ~ itulah yg patut di bendung dari awal .. agar ianya x sampai ke peringkat remaja2 skrg ini , remaja skrg ini remaja yg sedang berkobar dan berbara2 dlm diri , kalau didedahkan dgn unsur2 mcm ini , mereka mudah hilang pertimbangan , itu yg ada gejala rogol , merelakan diri di rogol pastu buang anak sesuka hati .. subhanallahh mohon dijauhkan dari kita dan anak2 kita ... huhu

    ReplyDelete
  28. eynda ~ tulah sedih kan eynda .. ieda pun dah lama x beli majalah ini , lama tul eynda x singgah sini .. sibuk kerrr ?? :)

    ReplyDelete
  29. Si Mangga busuk nih x abes2 amek gmbr kat kolam renang....zaman jahiliah sungguh.....getik tgk pompuan nih...pelakon ke dia?x kenal pon...

    ReplyDelete
  30. Kerana mahu mengaut keutungan dan kerana duit org sanggup buat apa sahaja.

    ReplyDelete
  31. trademark mangga kot ambil gambar mengairahkan je..ramai yg beli nk cuci mata tgk gambar je gamaknya..

    sama2 muhasabah diri..jgn beli.

    ReplyDelete
  32. majalah mangga nie mmg dari dulu lagi suk dok tayang gambar2 mcm tue,
    especially dlm kolam renang,
    tue yg wanie dah lama berhenti beli majalah nie,
    sbb byk yg akn mendatangkan dosa saja melihatnya,
    Masya-ALLAH

    ReplyDelete
  33. mama iris ~ huuh aah dik pelakon baru , katanya berkawan baik dgn samsul yusuf tuuu .. huhuh tolongggg lahh ..

    ReplyDelete
  34. gemaisak ~ tul dik .. dia nak suh org buat dosa .. huhuh x tertanggung nie .. nak2 org yg menerbitkan majalah ini huhuh ...

    ReplyDelete
  35. kak aidah ~ ya kak .. sedih kan huhu org islam tuu .. kalau agama lain saya x kesah sgt huhuh

    ReplyDelete
  36. wanie ~ tu lah dikk .. sedey kan .. majalah nie dah jadi majalah low class kan dik .. akak memang dah lama x beli huhuhu

    ReplyDelete
  37. kak ieda..dr dulu lg mangga ni mmg trademark dia cm gini amik gmbr je msti kt swimming pool pstu kalo pompuan msti bikini atau pario ngan sphagetti, pstu laki plk boxer je..bluerkkk! sgt memalukan kalo melayu yg bergambar cm gitu..mcm murah sgt harga diri..haihh..mintak kita dijauhkan sehingga zaman anak cucu cicit kita kan kak..takuttt

    ReplyDelete
  38. eeeeeeeeeeeee meluat giler tgk. memang alergik dengan majalah MANGGA. Dari dulu sampai skrg WAJIB kene ada pic berkemban kat kolam. wekk

    ReplyDelete
  39. tak malu tayang aset kt org.

    ReplyDelete
  40. eheheh, ni mesti majalah mangga la tu..
    die nyer trademark dr dulu lg, akan pose dlm kolam reang.. heheheh
    mekar lg tu, terbeliak la mata2 si mata keranjang, kalo gitu..
    tampal kat katil, wat modal.. huhuhuh, rosak!!!.. ;p

    ReplyDelete
  41. majalah mangga mmg sinonim ngan gambar2 cengini...sape photographer tu..mmg dasar laknat jugak tu..semua terlibat semua bodoh xde akai xde agama...

    ReplyDelete
  42. cantik sangat kot..sayang kan..kegebuan disalah tayang..cer tunjuk kat laki je...kan ke dapat pahala..
    mangga...dah lama tak nampak pun..
    tengok sape yg meluluskan..dan kenapa diluluskan..baru tahu menilai kan..tol tak kak???

    ReplyDelete
  43. sapa amanda nie kak...xkenal pun..majalah mangga nie mcm ala2 majalah playboy je...kalau umah sy kak, mak sy HARAMkan majalah nie masuk umah...

    ReplyDelete
  44. dh lama x usha mjlh mangga..hidup lg rupanya mjlh ni kn..adoii..malu nk ngaku sedara seislam cemni =_=

    ReplyDelete
  45. majalah mangga ni kalo beli pun takde info sgt..yg ade hanya gambar2 seksi dan seksa mcm ni...gambar2 kat kolam renang boleh dikatakan wajib adoo dlm setiap keluaran..tp takde plak tindakan apa2 dikenakan...huhuhuh apalah nk jadi..

    ReplyDelete
  46. ni org yg xde agama ni kak..
    xreti mana yg baik mana yg buruk huhuuh menci tul tgk..gugur iman org lelaki..kena rogol kang, salahkan org lelaki padahal si pompuan yg xreti jaga aurat

    *tgh update blog.kt fak ni heheh

    ReplyDelete
  47. serius, majalah mangga maken teruk skang...mengeksploitasikan wanita..

    ReplyDelete
  48. kita pompuan pon nak terjojol bijik mata... apatah lg kaum adam kak... mak ayah mesti semput napas tgk nih.... memalukan sgguh...

    ReplyDelete
  49. fuiiiyooooooo...basah2nya rambutmu...sebasah asmara kita.....hmmmm....pokok pangkal tuannya ler...dio buat shooting....dio mano tahu piccas dier di ambek dari angle mana....itu ler nasib artis baru...beb

    ReplyDelete
  50. setuju sgt dgn pndapat first tu..

    ReplyDelete
  51. Aduhaii..tak terkata laa.. apa laa yg dok nak dibangga dok mendedahkan diri..

    ReplyDelete
  52. rinna ~ ya rinna .. gelikan tgk mcm nie .. tapi bila kita tunjuk ini bukan nak aibkan mereka tapi utk renung2kan bersama .. huhuh

    emieysandara ~ hermm tu lah :)

    zue annaleya ~ hermm sedihkan jgn kita jadi ibu bapa yg menangis tgk anak2 bila dah besar jadi cenggini huhuh

    ReplyDelete
  53. nadia ~ hermm tul tu dik .. nie dah tahap melampaukan .. artis pulak merelakan uhuhu

    eliz ~ ya dik .. semua nie x de akhlak .. pastu bila suh berlakon pakai tudung rela pulak .. x segan2 punye org uhuhu

    ReplyDelete
  54. ogy ~ haa tu yg pelik , mana perginya tindakan2 yg diwar2kan tu .. dimana JAKIM , pejabat agama .. mereka buteee kuut huhuh

    yana ~ ya dikk malu sgt , malu dgn bangsa dan agama lain huhu

    zura ~ hermm aah patut diharamkan sahaja .. dia nie pelakon baru dik .. lum popular lagi .. lepas nie sure popular atau kena band huhu padan muke tuu huh !

    ReplyDelete
  55. majalah mangga mmg kuang ajar kak..malas baca sebab bukan ada info pun merepek2 yg byk...

    ReplyDelete
  56. sy memang xsuke bc majalah nie..tengok la pakaian artis mlysia..semua nye nak terkeluar.. entah la, mybe nak cepat glmour kot..masing2 sanggup wat macam2..dunia2..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...