Thursday, March 31, 2011

Pagi yg indah dgn sarapan yg SIHAT !


 salam semua

alhamdulillah bersiaran dengan penuh keceriaan ..semoga keceriaan di hari ini berkekalan .. insyaallahhh :) yuk sarapan !!




MENGHINDARI sarapan pagi merupakan cara mudah mengurangi jumlah kalori. Tapi, apakah cara ini efektif untuk menurunkan berat badan? Sebuah studi yang dipublikasikan di Journal of Obesity Research
justru menguraikan kalau sarapan setiap pagi merupakan kunci sukses menurunkan  dan mempertahankan berat badan sehat. Berdasarkan studi tersebut, mereka yang sarapan pagi bisa menurunkan berat badan hingga 30 kg dan bisa mempertahankannya. 

Jadi, jika Anda juga selalu menghindari sarapan pagi dengan alasan menurunkan berat badan, ada baiknya mempertimbangkannya kembali. Berikut beberapa alasan lain mengapa Anda sebaiknya sarapan setiap pagi: 

Contoh yang baik. Jika Anda menghindari sarapan, anak Anda juga akan mengira kalau itu merupakan cara yang baik. Sarapan tidak harus yang berat-berat, tetapi jangan diabaikan. Jadikan sarapan sebagai kebiasaan .


sumber : hidupsehat.com  


dengan itu sarapan terbaik adalah dengan shake HERBALIFE , Formula 1 !!!

24 comments:

  1. betul 3x..b'fast memang penting...
    tapi Ayu manjang je b'fast yn boleh tahan beratnya la...

    ReplyDelete
  2. pg td sy mkn nasik kak..terer tak? tp utk sahur la. sy pose nie

    ReplyDelete
  3. bunga kdang2 xmakan pagi..hehee

    ReplyDelete
  4. pagi ni akak mkn bihun goreng... pedass la pulak...

    ReplyDelete
  5. izwa biase breakfast mmg heavy..:)

    ReplyDelete
  6. nurul mmg wajibun breakfast ni...mesti mesti mesti amek....tp pg td nasik lemak.hahaha

    ReplyDelete
  7. mmg pun.kadang2 kalau kite dah sarap.tengahari tak lapar sgt...then makan petang.mlm mkn ringan2 je..

    ReplyDelete
  8. salam n selamat pagi akak...

    wanie setuju,
    mmg bfast tue penting dlm kehidupan seharian kita,
    :)

    ReplyDelete
  9. bekfest mmg wajib..jangan kompromi dengannya kan

    ReplyDelete
  10. tips yg baik kak!!! betul tu ...mane2 lieya bace pasal diet pun mmg akan mengutamakan bekpes.....

    lepas bersalin nanti, lieya pun akan mule kan diet..tapi tak ekstremlaaa, sebab anak BF kan...cume kawal kalori intake jek

    ReplyDelete
  11. Pagi ni blum sarapan lg..
    kena kemas rumah dulu.. ;)

    ReplyDelete
  12. breakfast mmg penting
    anak akak mmg xpenah bekpes kat rumah hari skol

    pernah buat tapi deme xmkn..last2..mkn time rehat kat skol aje..

    ReplyDelete
  13. ade plak skip brekfest sbb nk turunkan berat badan kan? ngarut jee, pastu time lunch bantai mkn habis2! hehe :P

    takat ni sara mmg xpenah skip bf wlopon biskut sekeping :)

    ReplyDelete
  14. HEHEHHEE.. NI CARA Y BAIK UTK DIET Y SIHAT :-)

    ReplyDelete
  15. breakfst penting, lunch penting, dinner penting. haha.

    ReplyDelete
  16. lya ~ ya dikk mari bfast yg sihat dgn herbalife ekkeke :)

    sara ~ ada yg salah cara .. bfast dgn herbalife lagi sihat dik , kalori dia rendah ..

    kak sarah ~ ermm tulah kak .. anak2 saya memang kena bfast sblm ke sek .. pagi2 tadi makan coco crunch :)

    ReplyDelete
  17. lily ~ ekekek kemas dik jgn x kemas :)

    lieya ~ dik kalau ikut akak lieya dah x perlu diet , cuma kekalkan berat badan .. kurangkan makan yg lemak2 .. menyusu punn sesuai utk kurangkan berat badan :)

    ReplyDelete
  18. shahrom ~ tulah , jgn skip bfast ok :)

    wanie ~ yes dik :)

    ratusiput ~ yes dik .. bfast leh kekal sampai tghari .. petang makan gantikan dari mkn malam :)

    ReplyDelete
  19. nurul ~ yes dik .. kena amik bfast yg betul2 healthy :)

    izwa ~ ada org amik bfast heavy dan lunch dia x makan dah .. kira ok lah tu :)

    ReplyDelete
  20. adarnazmie ~ loor ye ker kak .. ekek sib baik x tersedaq :)

    bunga ~ kena makan pagi bunga .. bahay kalau x makan :)

    naddia ~ ermm selamat berpuasa dik .. nasi tu bagi semangat puasa sbb bukan bulan puasa kan :)

    ReplyDelete
  21. mummy ayu ~ kalau dah bfast berat .. tghari x yah makan dik .. makan buah gantikan ia .. :)

    ReplyDelete
  22. hehehehh dulu bekfast dengan nih la. hehe sekarang dah gemokkkk kak

    ReplyDelete
  23. salam kak ieda.. tikiu be my folower.. saye nk folow tp xjumpe.. so tapak kaki saye menapak disini

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...