Saturday, March 26, 2011

Sejarah Kita Perlu Tahu


salam semua

fuh penatnya hari ini .. balik dari kemaman menghantar adik ipar menikah dgn org terengganu kali ini .. keletihan yg amat sgt2 .. x sempat nak online semalam .. kemas2 dan terus balik ke pekan sbb kami nak berkonvoi ramai2 ke kemaman pagi2 nie tadi ... dah selesai , ingat nak bawak kids ke Taman Mini Zoo Kemaman .. tapi cari2 x jumpe looor .. kebetulan ujan lebat .. hubby lak dah ngantuk sbb makan banyak kat umah kenduri tadi ekekekke .. singgah kat kopok lekor dia tidur sejam .. akak layan kopok dlm keter ngan anak2 .. lucu pulak .. dah lah ujan lebat .. dah mcm berkelah dlm keter .. ciannnn kat hubby :)) 

ok nak sambung kisah ke KT aritu .. x habis layie nie .. sila jgn bosan .. x perlah kan at least ada jugak entry dan sentiasa update ekekekeke :) ok lepas ke pasar payang , kami terus ke destinasi seterusnya iaitu Muzium Negeri .. hermm 1st time masuk nie .. tapi kami x masuk kedalam .. tinggi woooooooo kebetulan ada nenda .. dia x berdaya nak naik .. x kan nak tinggal dia seorang dibawah kan .. last2 kami x masuk .. tanya anak2 mereka x kesah .. akak pun x kesah .. mak dan ayah lagilah x kesah ekekek dasat kan mereka nie .. padahal dah nampak keletihan tuuu .. 










 kebetulan pulak kami nampak ada train ride kat kawasan muzium tu .. apa lagi anak2 nak lah naik .. specially zahrien yg memang suke tgk yg pelik2 nie .. haaaa moh layan .. satu kepala rm 2.00 .. dia ride sekitar kawasan muzim yg menempatkan artifak2 rumah2 lama di KT ini .. dpt lah tgk .. kalau nak menapak .. adehhh mauu patah kaki akak dan anak2 ekekekek :) ok moh layan pic2 nie :)
 



 cantik2 rumah lama disini .. kagum tgk sbb masih kekal ke asliannya ..


alamak cam ner leh ada pic nie .. ekekkekek maluuu aarrrrrrrrrr :)) posing2 ngader kata ummi akak muahhahahah , pic taken by mr hubby .. bolehhh aarrrr


ps : mata mlm2 nie x ngantuk lak .. pueh bawak anak2 jalan2 petang tadi balik dari kemaman .. sempat layie tu .. kami ke mana ?? nantikan entry seterusnya ekeke :)

15 comments:

  1. kak,walaupn jat org ganu.tp x pernah pun g muzium tau.hihi.sedih betul.

    ReplyDelete
  2. ratu kalau masuk muzium mmg jd org pertama keluar.laju je jalan.sbb suke tgk2 je mls nk bace.ehehe...

    ReplyDelete
  3. teringat pasar payang. First time sampai tghari p sini. Petang check in bilik, akak leh p lagi ke Pasar Payang. sendiri je dgn adikk.. Suka..

    ReplyDelete
  4. Baguslah bawa anak2 jln tmpt2 mcm ni kan kak..
    Cantik gmbr yg last tu kak.. :)

    ReplyDelete
  5. jat ~ jat memang ekekeke :)

    ratu ~ ekekek yer ke dik .. akak pun mcm tuu jugak sebenornyee ekekek :)

    ReplyDelete
  6. Yan ~ tulah kak :))

    lily ~ ermm anak2 yg beria nak ke sini .. bila nak naik x nak lak ekeke .. mereka penat sebenarnya .. thanx dikk :))

    ReplyDelete
  7. saya pn suka g muzium..kalu pegi 1 tmpt baru mesti nak g MUZIUM..dr MUZIUM dpt la kita tau bnyk benda psl negeri/negara yg kita lawat

    ReplyDelete
  8. munna pergi KT baru ni cuma sempat pergi Pasar Payang je..ingatkan nak pergi Taman Tamadun Islam tapi dah tak sempat

    ReplyDelete
  9. kat sekolah sy xsuke subjek sejarah kak..

    ReplyDelete
  10. hehe..bunga kurang ilmu tehtang sejarah ni sis..haha..

    ReplyDelete
  11. zura & bunga ~ ekekek aah subjek sejarah paling lemah nak ingat kan huhuh

    ReplyDelete
  12. munna ~ oh ya ka dik .. huhuh akak gi pun x naik ke atas dik .. tinggi sure kena menapak naik tangga huhu .. sib baik anak2 x kesah x masuk :)

    ReplyDelete
  13. aima ~ haa tulah kalau ke mana2 negeri muzium memang wajib kita lawati baru lah ada kesan :)

    ReplyDelete
  14. wah bestnya jalan2 kat muzium..eh ok wat kak..pose akak yang last tue..cuweett jerk...

    ReplyDelete
  15. eida ~ ekekke .. thanx dik .. posing gedikss kan dik wakakkaka :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...