Tuesday, March 29, 2011

sardin , telur dadar , sup sayur .. SIAP !!


 salam semua

alhamdulillah , siap akak masak menu utk mlm nie .. dah makan punn .. memang selalu mcm nie .. x akan makan selepas jam 8.00 mlm .. soo balik kerja je akak dah bersilat didapur .. :) menu yg amat2 simple sbb dah x tahu nak masak ape dah huhuhu :) 

sblm tuu kelmarin akak ada tempah brownies ngan kawan di office .. zura @ zura homemade .. brownies milo yer .. anak2 akak x makan brownies choc .. so special request .. ok jer sbb ini bukan kali pertama akak beli dah 2 kali akak tempah ngan zura .. sedappppp :) rm 45.00 sebekas , x silap akak 10 x 10 ... budak2 nie ingat kek .. suke sgt bila dpt potong .. siap tanye sape yg buat ekekekek sudah tentu bukan ibu cayunk !!!
 



 brownies milo 


 dan filet O'fish nie adalah pemberian ex student DDZ pada akak tgh ari tadi sbbb akak ada tolong something utk dia .. alhamdulillah rejeki utk lunch ari nie .. tapi mcm biasa akak x makan di office sbb akak shake tgh ari tadi .. so akak bawak balik umah lah .. fries dah habis anak2 makan :))

 tq dear .. akak kalau Mc D , x makan selain fillet O'fish nie ..:)

 dan ini menu yg akak masak baru sat tadi .. siap utk dimakan .. dah makan punnnn :) menu yg simple2 je .. janji anak2 suke .. paling x tahan sardin tuu .. dah lah ujan nie .. sedappp jer budak2 nie makan .. suke tgk :))

 sup sayur simple2 jer .. main campak2 jewww ;)


 telur dadar dan sardin juga campak2 jeww :)


uols masak apa hari ini ?? .. dah sampai buntu nak masak apa .. nak makan luar x best .. rasa x puas .. huhuhuh , sampai nak masak resepi apa punn di jadikan tajuk forum kat opis skrg ini ... ekekekek :)


31 comments:

  1. waa.dah lama xmakan ummi masak.rindu ummi la.hee :)

    ReplyDelete
  2. masak apa pun, yg penting ada tukang makan. sardine tu umpama bahan utama di rumah i.

    ReplyDelete
  3. ieda--
    aduh!!!!!

    masuk sini pekena pulak brownice yang menyelerakan...

    apa2 pun sardin memang buatkan ayu rasa lapo!!!!

    wawawaw,,,,

    ReplyDelete
  4. ermmm...
    Memang kombinasi menu yang sesuaii gituu ;)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Ieda

    janji air tangan sendiri untuk anak2 dan hubby

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. wahhh akak bebetul jaga bdn ni xmkn lps kul 8 hehe..
    saya pulak kt mcd tu suma leh mkn kecuali fillet o fish ;)

    ReplyDelete
  7. simple tp menyelerakan tu kak..
    Klu hubby lily mkn berlaukkan sardin..bertambah2 nasi dia tu .. ;)

    ReplyDelete
  8. yang simple2 tu yang sedap kak ida
    lama dah tak makan sardin
    kalau masak pun kat rumah nie, zana sorang jer makan..
    hubby mmg tak makan sardin...hu huhu

    ReplyDelete
  9. Ena masih belum terbuka selera utk makan apatah lagi dengan kes yg baru berlaku.. huhu..

    ReplyDelete
  10. Akak...nak join mam mam!!! :D

    ReplyDelete
  11. salam


    sardin mmg tak leh lawan lauk lain y terhangat di pasaran la kak..hehe

    ReplyDelete
  12. Walaupun simple tapi tetap menyelerakan..sardin dgn nasi panas mmg umpphhh!

    ReplyDelete
  13. betul kak ieda..masak cenggitu la bebudak ni makan laju jer..masak pelik2 kang x nak pulak kan..lagi pulak ada dessert brownie..urmm complete dah...

    ReplyDelete
  14. simple tp sodap kak,hehee...lawa la corak kek tu, rase syg lak nk mkn..heee....akak buat niesz terliur..ehehe...

    ReplyDelete
  15. yang main campak2 tulah yang paling sedap hehe

    ReplyDelete
  16. Sedap je makan sardin..:)
    itula makanan yg paling sedap tau.

    ReplyDelete
  17. ieda..menu tu mmg best..

    akak mkn kat kedai je..hehe..dok rompin kan..

    **akak rasa cam nk tempah la brownies kwn awk tu..

    ce try yg setgh kilo dulu ke camno..bole tak?

    akak nk brownies choc..tggu akak blik kuantan esok deh...

    ReplyDelete
  18. menu mcm gitu
    walau simple dah cukup
    membuka selera...yummi

    ReplyDelete
  19. oh, bole buat dgn milo ek...
    mesti sedap...


    sy berehat memasak,terlampau busy...
    mak sy je yg masak

    ReplyDelete
  20. lauk campak campak sedap kak ieda, saya pon selalu masak macam tu :)

    ReplyDelete
  21. epa ~ balik kg ye cayunk ... kalau rinduu kena balik tau :)

    yan ~ ekekek same to me yan :)

    ayu ~ brownies .. oh sebut pasal brownies ieda lupa nak bawa ke office sikit bagi kawan2 jamah huhu
    sardin campak2 aje ayu :)

    ReplyDelete
  22. kak kartini ~ thanx kak .. dah buntu nak masak ape huhuh

    bro rozali ~yaaa air tangan sendiri tu penting :)

    gee ~ lor ye ke .. akak lak filet jer jalan ... yg lain dah muak dan x leh makan punnn huhuh

    ReplyDelete
  23. lily ~ ekekek aah kan dik kalau kita masak sardin siap request suh masak layie :)

    zana ~ ooo hubby x makan sardin .. x perlah dik , masak sesekali utk diri sendiri jer nanti :)

    ena ~ eh kenapa dik .. ??

    ReplyDelete
  24. LOVE ~ come & joint us .. simple menu only dear :)

    sissyira ~ yes .. terbaek sepanjang zaman nie :)

    V V voom ~ yes dear .. bila nasi panas ada pulak telur dadar .. perghh akak pun nambah dikk huhuhu

    ReplyDelete
  25. izan pun kalau masak sardin mesti ada telur cam akak tu. anak2 makan pun bertambah....sedaplah ummi!

    ReplyDelete
  26. zatil ~ haah kan dik .. budak2 skrg nie walau dah pandai makan itu dan ini , bila kita masak sardin dia still mintak lawan dgn telur dadar .. kemestian lah katakan :)

    niesz ~ ekkkek tempah dari kawan di office .. kalau nak niesz tgk link disebelah akak nie .. azura rahman

    ReplyDelete
  27. posh & farah ~ yesszaaaaaaaaaa terbaek kan .. campak2 dah malas nak buat beria ekekke

    kak sarah ~ akak dah balik roger ieda yerk .. dia buat standard size tu kak .. memang sedap .. dia dah lama buat , kira sifu nie .. rm 45.00 besar tuu berbaloi2 kak .. yumx3 x nyesal nyer order :)

    ReplyDelete
  28. ati ~ aah ati :)

    white ros ~ aah akak mintak milo sbb anak2 x makan choc .. huhu sedapp wooo :))

    maira ~ ekekke same kan .. kalau dah malas tuu campak2 pun jadi .. ekekek laju lak tuu .. 2 tin tu dik .. tu yg habis dulu huuuh :)

    ReplyDelete
  29. campak2 tu lah yg sedappp..

    ReplyDelete
  30. hehe
    akk terbalik plak ngan sy
    klw sy g mekdi
    mmg xmakan fillet o fish

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...