Tuesday, March 15, 2011

Boboiboy - animasi TERBARU


salam semua

dah lucnh ?? akak lunch mee grg mamak jewww :) semalam x der selera .. hari nie ada dahhh .. ekkeke lucu bila ada kawan2 blogger yg tegur , akak ngandung kuut .. ekekkeke ngandung ! dah x leh ngandung dah dikkk nonnnn , dah di pagar rapat !!! :)) oklah2 .. x mo citer pasal tuu lagi , alhamdulillah kenyang .. mgkin sbb penat kuut .. 
haa pasti ramai  yang dah tahu akan kemunculan kartun animasi terbaru ini , sama mcm Upin & Ipin .. satu lagi  karya unggul pakar2 animasi tempatan kita .. adakah ia setanding Upin Ipin .. animasi BoBoiboy akan menemui anda semua bermula Mac tahun depan ... 

what ?? tahun depannn alooor awat lama sgt ..
akak ada terbaca dlm metro pasal cartun animasi baru ini .. terus search dlm Utube .. tadaaaaaaaaaaa sama2 kita saksikan trailer HD dia :))



ANIMASI BOIBOBBOY

Pengasas : Mohd Nizam Abd Razak, Mohd. Safwan Ab. Karim, Muhammad Anas Abdul Aziz dan Kee Yong Pin (bekas kakitangan Les’ Copaque Productions Sdn. Bhd)
Syarikat : Animonsta Studios
Tayangan : bakal menemui penonton di layar kaca TV3 dengan durasi 11 minit setiap episod bermula Mac tahun depan
Versi Suara : bahasa Melayu dan Inggeris
Pelantun Suara Bobboiboy : Nurfathiah Diaz, 11, dan Wong Wai Kay, 10

Sinopsis Animasi :
BoBoiBoy memaparkan kisah seorang budak lelaki berusia 10 tahun yang berupaya menukar dirinya kepada tiga karakter yang mempunyai tiga kuasa yang berbeza.
BoBoiBoy merupakan penentang keganasan makhluk asing yang turun ke bumi untuk mendapatkan biji koko.
Sebagai superhero, dia berupaya menukar dirinya kepada tiga karakter berbeza iaitu Bo, Boi dan Boy yang masing-masing mempunyai kuasa bumi, angin dan kilat.


menarik kan ... sure anak2 akan suke .. x lah ashik tgk Upin Ipin jer kan ..

ps : x sempat lagi nak BW menyeluruh , masuh umah kawan2 yg mana sempat je ... banyak jugak kerja hari ini .. BW sambil2 jer .. mana yg akak lum jenggah tuu jgn berkecil hati ya .. akak akan sampai juga nanti :) ..

12 comments:

  1. blm tgk lg boboy nih,hrp2 glemer mcm upin ipin jugak

    ReplyDelete
  2. maryam ~ yer lah dik harap mcm tuu .. nampak menarik :)

    ReplyDelete
  3. agak2 leh lawan kehebatan upin ipin x..O.o

    ReplyDelete
  4. oh ni ker cerita baru yang orang dok sebut tue.....

    ReplyDelete
  5. zati ~ nampak cam menarik dik .. ;)

    ReplyDelete
  6. fasihah ~ yer lah nie .. akak pun tahu dari kawan2 dan ada kuar dlm paper :)

    ReplyDelete
  7. terima kasih follow nadia..
    =)

    ReplyDelete
  8. suke2..cam nak tengok gak jer..

    ReplyDelete
  9. waaaa sy pun suka gila cite ni kakkkkk...hahaha..mmg layan la..comel kut boboi tu..hekhek..terbaekk aa kartun mesia ni kn ^_^

    ReplyDelete
  10. animasi malaysia pun dh maju skrg nie..

    ReplyDelete
  11. mesti best ni.. sebab yg buatnya org yg cipta kartun ipin upin tu dulu

    ReplyDelete
  12. ta penah tgk lagi kak..pasni bleh rekomen kat anak2 sedara kaseh..takdela balik2 tgk upin ipin jek...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...