Sunday, March 13, 2011

nasi lemak goreng & cucur ikan bilis

  
salam semua

hari ini akak buat bfast simpe2 jer .. hubby dah gi kerja .. akak bekalkan aje .. 
nasi lemak goreng & cucur ikan bilis .. ermmm ok lah kan .. kira dah berat jugak nie , sampai tgh ari lah nie .. kalau rajin akak masak .. kalau tidak ekekekkeke ... kebetulan hubby kerja sampai petang hari ini .. soo kita makan simple2 aje :)

 

 nasi lemak goreng .. kenapa nasi lemak .. ok alkisah semalam akak masak nasi lemak memang banyak .. membawak ke tengahari .. dah tgh ari hubby pun x balik anak2 jer makan .. akak x makan .. so banyak lebih .. akak masukkan dlm peti .. pagi ini akak cerai2kan dan buat nasi grg .. haaa kan x membazir tuu .. kebetulan pulak sambal sotong semalam masih ada , letak dlm peti jugak ... ermmm tumis aja bawang putih dan merah .. masukkan sambal tumis sotong tu , pecahkan telur .. haaaaaaaaa dah jadi nasi lemak goreng akak :))
  
 

close up sikit 


 cucur ikan bilis .. permintaan nina .. dia yg nak makan sgt .. soo layan lahhh

ps : hari ini , banyak kain nak di sidai .. semalam ashik ujan jer .. semua jemuran x kering .. lepas selesaikan mana2 yg patut baru nak sambung BW ... sooo tungguuuuuuuuuuuuuuuuu :)

25 comments:

  1. Nk jemput join GA di qalish.com
    http://www.qalish.com/p/bloglist-kaum-ibu.html

    ReplyDelete
  2. sama ngan akak pun. semlm byk kain yg tak kering, hari ni dah start keje, so ptg nanti le baru boleh angkat, harap ptg nanti jgn hujan, kalo idak, basah le baju akak tu

    ReplyDelete
  3. salam kak ieda..lame sangat tk singgah cni..BW ke blog kawan2 pon kena ikut turn..mklumlah, sibuk ngan baby baru..hihi

    nway, nmpak menarik bfast akak tuh..tk pernah plak terpikir nk try goreng nasi lemak before nih..=p

    ReplyDelete
  4. ns lemak goreng? hehe msti sedap kan..elok lah tak membazir..

    ReplyDelete
  5. salam Ieda........


    laparlah , belum buat sarapan.

    ingat nak sarapan kat luar.
    sedapnya cekodok ikan bilis ngan nasi goreng.

    ReplyDelete
  6. salam

    kita nak luch nanti dgn nasi goreng..boleh kan..heheh

    ReplyDelete
  7. kak CIMDDC ~ akak , ieda kalau hubby ada , ujung minggulah dpt bfast sama @ di luar .. tapi hari nie dan semalam dia kena kerja .. tuu yg kena rajin buat bfast ..

    ada mas2 tuu dah bosan buat sarapan hari2 kan kena buat .. utk anak bekal ke sek .. cuma hari minggu jer dpt makan luar :)

    ReplyDelete
  8. cmner rasa nasi goreng lemak tu ekk.. mesti sedap. xpenah lgi try.

    ReplyDelete
  9. farra ~ ekekek buat jer dik .. janji x membazir kan .. membazir amalan syaitan :)

    ReplyDelete
  10. norfa ~ ekekek biasa2 jer dik .. nasi lemak di grg dgn sambal dan bahan2 lain .. jgn taruk garam banyak sgt .. sbb nasi lemak tu kita dah taruk garam kan :) cuba lah dik ..

    ReplyDelete
  11. sumpit ~ thanx dikk .. insyaallah akak jenggah nanti :)

    ReplyDelete
  12. mamasyaza ~ hermm tu lah kak .. nie kita nampak ada matahari sikit .. harap2 sampai lah petang sikit .. barulah kering baju2 tuu .. ieda pun banyak nyimpan kain nie huhuh

    ReplyDelete
  13. lily ~ huhuhu aak paham dik .. lily singgah umah akak punn dah suke .. take care of uu & bb :)

    ReplyDelete
  14. sisyira ~ ekekek takut x dan .. syira masak lagi sedap kann :)

    ReplyDelete
  15. sadpnye breakfast akak...
    Baguslah cam tu kak x membazir..
    lily pon slalu gak buat cam tu..klu x abis simpan dlm peti..nnt sok blhlah panaskan.. ;)

    ReplyDelete
  16. sangattttt creative!
    thanks for the idea, ieda!

    ReplyDelete
  17. selalunya yg simple tu lah yg sedap...nyumnyum...sedapnya cucur bilis...

    ReplyDelete
  18. adoi akak siap closeup tuh
    xtahan perot ni di buatnya,,,,huhuhuh

    ReplyDelete
  19. lapa lapa lapa ! huhu.. rindu mak saye.. sbb kat umah mkn free je.. kat sini kene beli . >.<

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  21. akak,just nk gtau,cantek water mark.ajarlah cane nk buat. =(

    ReplyDelete
  22. safura ~ watermark tu dibuat oleh adik blogger lah dik .. bukan akak huhu .. dia baik ati buatkan percuma aje ... :)

    ReplyDelete
  23. eh ehh..nasi tu serupa plak rupernyaa dgn nasi g goreng pagi tadi..hee heeee

    ReplyDelete
  24. terseksa perut...laporrr :p

    ReplyDelete
  25. eh, bagus ni!

    pandai je akak alter ek, menjadi dan tak mmbazir :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...