Saturday, March 12, 2011

Nasi Lemak Buah Bidara ..


salam semua

selamat pagi semoga hari ini ceria buat anda semua , ada yg bekerja ya hari ini .. ekekekek selamat bekerja yaa .. kerja dengan ikhlas hati sure rasa cepatt jer masa berlalu tuu .. dah nak balik kann :)

ok lah hari ini mcm biasa hari cuti bagi akak sekeluarga .. macam biasa bila cuti samada hari sabtu @ ahad akak akan masak nasi lemak utk bfast family akak .. nasi lemak buah bidara .. ekekke bidaranya x der lahh .. tapi sambal tumis sotong tetap ada .. dah lama x buat sambal tumis sotong ini , sbb dah mahal sgt regenya sekilo .. nie akak beli di giant .. sekilo rm 11.99 uuu huhuhu , nak makan punye pasal akak beli jugak 2 ekor dgn harga rm 7.50 ... x perlah bab makan nie x berkira sgt sbb dah lama x makan kan ..

oh ya .. pasal tsunami semalam .. sehingga semalam seramai 32 org yg terbunuh .. hari ini x tahulah .. x tgk pulak breaking news di utube nie .. nanti nak tgk ...


sambal tumis sotong yg menjadi kegemaran anak dan hubby :)

karipap keledek frozen punye .. x pandai nak buat karipap nie .. ekekke  ( x pandai .. malas selalunya + x sempat nak buat .. uhuhu )


oh ya cuti sek dah bermula kan .. so  HAPPY HOLIDAYS BUAT SEMUA kemana anda semua .. semoga selamat dalam perjalanan ok .. akak ?? mungkin ke terengganu hari jumaat minggu depan .. nak bawak anak2 ke masjid kristal .. akak punn x pernah sampai tau :)

24 comments:

  1. Assalamualaikum Ieda

    sampai kesini bau nasi lemak tuuuu
    ehhhhhhhhhhh harummmm

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. kak goreng telur mata kerbau kak...sedap..tp telur rebus tue pun dh selera dah..sy br je mkn nasi lemak...

    ReplyDelete
  3. mmm telah air liur tgok smbal sotong akk

    ReplyDelete
  4. sambal sotong tu mmg mengancam arrrrr, nak ciket

    ReplyDelete
  5. patutlah ari tu nak beli sotong dah habis..rupenye kak ieda yang beli..haha.

    ReplyDelete
  6. ratu keje arini.hapday.anak2 pulak takde...dh hantar rumah mak mertua smalam.sunyi kat rumah dorang takde.rindu cm nak rak sbb sejak cik kitol takde mmg doranglah kawan baik ratu hari2...uwaaa...taktau lg plan nk g mane arini.tgk mood.mcm nk g tgk merong tp geng takde plak.sian anak2 ratu cuti skolah takde g memana.tu la pengorbanan kami bila baba takde.takpela...nnti baba balik kite qadak...selamat berhujung minggu k.ieda.. :)

    ReplyDelete
  7. kejalaa arini kakak syg...
    muahahahahah
    xsempat nak masak nasiK lemak sdp mcm akak nieh.....

    so pa lgik terjah kedai mamaK jaaa....

    btw...droLing chek kat sini tgk menu-menu nie....bestnyaaaa

    ReplyDelete
  8. el mmg teringin nk mkn nasi lemak..lm giler x mkn...n lama giler x msk nasi lemak..skrg ni dh lm x mkn nasi..mmg nak mkn nasi sesgt..tp nti bila timbang...naik pulak..adoiiiiiiii
    tp nak mkn jugak lah nasi lemak ni...nak masakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk huhhuhuh sedihnye hati

    ReplyDelete
  9. akakkkk.. pos nasi lemak tu kesini sikit.. sedaapp !

    ReplyDelete
  10. nurkass ~ ekekke bohongg sebelum akak beli dah ramai yg beli ekekek :)

    bro rozali ~ thanx ekekek dah sampai ke sana yer :)

    zura ~ akak kalau makan nasi lemak x suke telur grg dik , prefer rebuss ekekek :)

    ReplyDelete
  11. mamasyaza ~ huhuh thanx kak .. dah lama x buat nie ..kali nie buat x pedas sgt :)

    farra ~ ekekke sabor dikk :) nak kirim jauh sgt :))

    ReplyDelete
  12. ratu ~ tulah dik kan .. kalau berjalan hubby x der x best .. aak punn tunggu hubby balik kerja baru bawak budak2 jalan2 .. ermm mereka cuti sek kan.. x plan lagi nak kemana .. cuma ada cakap2 nak ke terenggahu , tu anak2 tahu suke sgt2 :)

    ReplyDelete
  13. op ida ~ oo kerja ya .. x perlah dik makan kedai mamak pun ok , janji sedap kan :)

    el ~ wehh dik ko diet dlm ngandung ! ngader nie .. x perlah naik sikit x kesah nyer .. makan jgn x makan kang anak dlm tuu pulak meleleh bukan ko .. ishhh :))

    ReplyDelete
  14. mama Aa ~ :)

    jelly ~ haa tu lah dah lama x mai kan .. haaa :)meh dtg sini .. nak pos mauu tinggal timun jer ekekke

    ReplyDelete
  15. sedapnya..haha.kak nape?xleh komen kat box ke?tenet problem.huhu

    jat ade kat ofis lagi kak O.o

    ReplyDelete
  16. cedapnya nasik lemak :)

    ReplyDelete
  17. adeh kak
    terlior nengok sambal sutun
    seb baik br pas lunch hehehe
    arini nengok brita dah beratus2 mati kan
    kt jepun sana

    ReplyDelete
  18. salam kenal..
    sebelum ni cuba mjejaki tapi tak dapat...akhirnya dapat juga.

    ReplyDelete
  19. zati ~ haa dah boleh .. tadi nak load kat umah jat lambat sgt .. blurrr :)
    oo ujan kan .. kat sini ujan dikk huhuh

    ReplyDelete
  20. maira ~ ekkke thanx dik

    nana ~ huhu yer ker dikk .. sedihh lahh dgr berita mcm nie :(

    kaseh ~ ya ke dik .. thanx menjejak :)

    ReplyDelete
  21. AsSalamualaikum,
    Ohhhhh! daku menderita. Benar-benar menderita!

    Mintak sepinggan!
    Blom bekfest lagi ni...adussss! Terdera jiwa tengok telur rebus dan sambal tu...

    “Tsunami di Jepun: Rakyat Malaysia selamat”

    “Sabah dilanda Tsunami?”

    ReplyDelete
  22. karipap tu, sedap nye, satu kg pusing cri karipap pg td, tp xde :( nk ckit kak..ehe..

    ReplyDelete
  23. tengok sambal sotong tu terus rasa lapar kak ieda... nak makan nasi lemak sotong juga...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...