Wednesday, March 23, 2011

Mereka adalah JANDA .. salah ke ??


 salam semua

teingat akak akan satu kata2 ...

" Apalah yg nak di kira sangat,janda atau dara.Mereka tetap wanita.Takan nak kawin ngan lelaki pulak. Dah hilang akal ??? Dara pun ramai gak yg tak berakhlak . Hina ke kawin janda?? Bagus sangat ke kawin dara?? Yang penting lelaki itu tidak prejudis. Sebab nanti mereka (suami) suka ungkit2an. Jadi x salah bila beristerikan janda atau dara. Perempuan adalah makhluk istimewa yg Allah jadikan utk Adam. Renung2kan dan cuba ingat kembali kenapa di jadi kan perempuan...... "

Abby Abadi menjanda selepas Norman Hakim dicekup berkhalwat dengan Memey

Nora Danish menjanda sebelum melahirkan anak pertamanya 

Siti Nordiana yang dulu popular dengan lagu Bola-bola Api 
Nurul masih menjanda walaupun Ajai sudah berkahwin dan menimang cahaya mata baru 

Sarimah semakin cantik selepas menjanda 

 Natasha Hudson, model yang menjanda kali kedua 

 Farah Asyikin janda kepada seorang doktor 

penantian Erema untuk dilepaskan berbaloi 

Fauziah Latif menjanda kali ke-2 

Rozita Che Wan yang tampak anggun walaupun mengenakan wig pendek

 semoga mereka kuat harungi kehidupan berseoranggan dalam dunia penuh glamour ini .. insyaallah

24 comments:

  1. setuju sangat dgn kakieda..apalah yg nak di kira sangat,janda atau dara.Mereka tetap wanita.
    *kesemua wanita glamour kat pic2 tu cantik2 belaka.

    ReplyDelete
  2. diorg suka cukup cantik,kdg2 terfikir knp malang nasib diorg prkhwinan diorg putus tgh jalan.huhu

    ReplyDelete
  3. janda yang sangat meletup! cepat vouge dan semua ada pada mereka...

    ReplyDelete
  4. win ~ ya winn kita semua sama .. cuma nasib kita yg berbeza2 .. dah jodoh mereka begtu rupa .. doa supaya kita x senasib seperti mereka huhu

    ReplyDelete
  5. zati ~ aah kan mereka janda tapi mereka tetap vouge :)


    etiey ~ aah janda2 meletop nie .. bila dah jadi janda sure kena jaga penampilan kan .. suke abby abadi :)

    ReplyDelete
  6. rcw janda plg meletop hehe

    ReplyDelete
  7. kecantikan bukan menjamin kekal atau tidak sebuah perkahwinan. Penting dalam sebuah perkahwinan ialah persefahaman dan sentiasa bertolak ansur dalam apa jua keadaan.

    ReplyDelete
  8. tak salah mereka menjanda... ader yg menjanda disebbkan oleh suami... cthnya abby abadi la kan??? wanita mana yg sggup hidup dgn lelaki yg ditangkap khalwat dgn wanita lain???? spt kesetiaan dan kasih syg kita diragut sekelip mata.... betul tak kak???

    ReplyDelete
  9. Itulah kisah janda. Kalau di kampung mereka lagi diumpat orang. Mmg sikap masyarakat kut suka khianati org. Hurmm...kalau jodoh saya dengan janda, saya terima seadanya. Hehe

    Semoga bahagia buatnya bagi mereka yang bergelar janda.

    ReplyDelete
  10. Makanya jd lah janda yg bermaruah.. So fitnah dah datang. INSYALLAH

    ReplyDelete
  11. betui tue kan kak..mereka ttp wanita gak kan! Cantik x menjamin bahagia atau tidak seseorg tue...

    ReplyDelete
  12. betol2.sokong.bukan dorg yg nk jd cm tu.sume tu berbalik kpd qada & qadar Allah.

    ReplyDelete
  13. sapa la yang suka jadi janda tapi dah takdir dariNya begitu, apalah daya menolaknya.

    semua yang dalam gambar di atas tu sungguh cantik dengan gaya tersendiri :)

    ReplyDelete
  14. salam kenal :D betul kak..never judge people by their status..

    ReplyDelete
  15. anak dara ke, isteri orang ke, janda ke, yang penting kena pandai jaga diri, jgn buat benda tak senonoh...kan kak

    ReplyDelete
  16. wow!mak janda yg meletup tu..hehehehe...bnyk dugaan time jd mak janda ni kan..kena bnyk2 bersabar..

    ReplyDelete
  17. Semuanye yg cun2..lawa..
    btul tu kak..apapon mrk tetap wanita..semua yg berlaku tu..dh Takdirnya..

    ReplyDelete
  18. Janda hanya pada title..tp semua pun wanita n ibu, macam kita..yet sgt kuat, tanpa suami..kudos to them all!

    ReplyDelete
  19. cantik sgt2 diorg nie,
    bertambah cantik lagi lah lps jadi janda,

    ReplyDelete
  20. INI janda MELETOPPs...depa pn tak mintak berakhir sebuah rumahtangga mcm nie...sian depa.....
    janda ka, bini ka, dara ka...mereka jugak WANITA..........

    ReplyDelete
  21. semua vogue2....
    mmg tak mudah jadi J ni....tak buat pe pun org kata....apatah lg kalo buat apa2...hik2...

    ReplyDelete
  22. saya sokong ckp akak..tapi being a janda bukan senang pun kak..ada je muluts2 yg jahat.. apa2pun redha ngan ketentuanNYA :)

    ReplyDelete
  23. semuanya cantik2..moga tabah hadapi dugaan bergelar 'j'

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...