Monday, March 28, 2011

Pergunakan @ Perdagangkan wanita islam kita ??


salam semua

haa tgk nie .. apa kata uols .. huuhu sedih memang sedih .. akak pernah nampak ini dalam BEAUTIFUL NARA .. skrg dia buat ulasan dan perbandingan antara miera dan amani nie .. eiii sakit ati pun ada bila tgk pic nie .. huhuhu maha suci allah .. dimanalahhh nilai kesucian wanita islam kita ... :(


Apa Beza Sharifah Amani Dan Miera Liyana?

Satu persoalan yang sangat menarik Abang Nara terima di dalam email baru-baru ini. Email tersebut mempersoalkan apakah perbezaan di antara gambar Sharifah Amani dan Miera Liyana yang pernah Abang Nara paparkan di sini. Sila baca email tersebut di bawah:-
Terima kasih sbb sudi baca layangan email sy kepada BN. Di sini saya cuma ingin memberi pandangan sebagai seorang pembaca blog BN dan juga sebagai saudara seagama Islam kita yang suci.
Saya cuma ingin tahu, apa pendapat BN dan juga rakan-rakan yang lain berkenaan pakaian yang dikenakan oleh Miera Liyana pada majlis Rafflesia dan Sharifah Amani sebagai covergirl untuk majalah InTrend. Jika si pelakon yang juga gadis yang masih lagi naif berkenaan dunia hiburan ini mengenakan pakaian yang mendedahkan sebahagian boobs dia kepada umum, semuanya mencela dan mengeji dia.
Bukan niat saya untuk membela mahupun menyokong kenyataan beliau tapi berbeza ke pakaian Miera Liyana dan Sharifah Amani yang mendedahkan betis sehingga ke paras peha itu? Elok sangat ke sebagai seorang Islam berpakaian begitu? Seolah olah mengenakan panties sahaja.
Saya kecewa dengan artis artis yang suka mengenakan pakaian yang terlalu menjolok mata. Bukan Sharifah Amani sahaja. Kadang kadang membuatkan saya meluat dengan kerenah-karenah artis perempuan terutamanya yang tidak pernah memikirkan batas-batas dalam berpakaian. Saya bukanlah seorang gadis yg bertudung labuh shingga ke paras siku, tetapi sekurang kurang nya sama sama lah kita beringat. Kita sebagai seorang Islam kita ada batas dan peraturan yang perlu kita patuhi. Saya bukanlah sempurna. Tetapi sama-samalah kita saling ingat mengingati di akhir zaman ini. Hidup kita hanya sementara.
Sekian. Sekiranya ada yang tersentuh dengan luahan ini, sesungguhnya yang kurang itu adalah dari diri saya sendiri dan yang baik itu adalah dari Allah SWT.

sebahagian dari komen2 masyarakat kita ...

rosh says:
btl tuh…lansung xde tindakan dr pihak2 yg bkenaan..
kalau nk di ikut2kan segelintir artis wanita yg paling ramai bpakaian seksi+seksa…
hrp2 pihak2 yg bkenaan nie mgambil tindakan yg spatutnya…lgpun pkara spt nie dh semakin teruk….

alamaya says:
nope.. mak bapak diorg tak berdosa.. sebab diorg dah baligh… hurm.. mungkin kena kejar glamor.. untuk naikkan rating HOT! diorg..
Mereka2 ini adalah penyumbang kepada mata-mata lelaki untuk menambahkan lagi rating dosa kepada tahap tertinggi.. sampaikan kadang2 jadilah perkara rogol, sula, bunuh dsb…
hurm… entah lah … ‘im feel silly when i talk in malay’
ahaks…tuih!



 apa pandangan uols ??

29 comments:

  1. x tahulah nak cakap pasal artis2 nie..
    bersepah yg berpakaian gini..tak terkata dah melihatnya..huhu

    ReplyDelete
  2. hrmmm..x taulah apa nk d kata..
    dua2 pon Xde beza..
    sama jer..tp yg lbh menjolok mata liyana tu lah..ish..ish..
    kekurangan kain dh kut..

    ReplyDelete
  3. mase cite pasal miera ni keluar betul2 tekejut lieya kak....camne laa die leh terpikir nak pki baju tu..alasan tuk cover diri yg die bagi mmg tak relevan betul.....adoi ape nak jadi laa dunia skrang...moga2 kaum keluarga kite terhindar dgn bende2 tak elok camnie...

    ReplyDelete
  4. cutesifa ~ huh sedih kan dik .. mcm mana mereka ini nak jadi idola kita .. mereka islam tapi berpakaian mcm yahudi uhuhuh maaf kepada yg bukan islam ..

    ReplyDelete
  5. lily ~ sedih kan dik .. mier liyana tuu memang dah melampau .. alasan dia x logik langsung ! erghhhh

    ReplyDelete
  6. lieya ~ haa tu lah dikk .. seram mula2 tu akak tgk dia nie .. harus kalau x sedar dia nie nak jadi mangsa rogol agaknya .. sib baik sejembut jer .. kalau selambak adehhhhh .. huuhuh

    ReplyDelete
  7. sama je kedua-duanya. sorang dedah bahagian atas dan sorang dedah bahagian bawah.

    ReplyDelete
  8. terlalu cetek etika berpakaian..semata2 nk kejar glemer..

    ReplyDelete
  9. i thnk miera liyana tu lagi melampau2. baik dedah terus. =.= "

    ReplyDelete
  10. miza ~yessss setuju sgt2 huuh

    zura ~aah dik ,mereka nie ingat agama menerima seni mcm nie .. cari makan konon .. rezeki dari allah konon .. aduhhh

    ReplyDelete
  11. W ~ yes dik .. dia nie baru lagi kan .. sib baik budss tu kecik .. huhuhu

    ReplyDelete
  12. baik bogel je trus, senang cite, nk sgt dedah2 kan..ingtlah bahawa hidup di dunia ni cuma sementara,buat ape nk kejar populariti dunia kalau kat akhirat nnti bdn di bakar diseksa..

    ReplyDelete
  13. huu` apa yg pasti kita ni negara islam..tapi..herm...ntah...ingat mengingati tak salah kan..dl artis lelaki rambut pnjg kena gam..skrg kalau pompuan terlalu seksi meksi..?...upss ni pandangan peribadi..

    dunia dah ke akhir zaman..macam2..

    ReplyDelete
  14. mak ayah jadi apa???

    ReplyDelete
  15. entah hape2 entah dorang..kalu artis lekai bujak bj mcm FT tu jene tindakan..yg pompuan seksi2 ni..elok plka terlepas..

    ReplyDelete
  16. ape yg diorg buat,diorg tayang semuany dah d janjikan hadiah oleh Allah hari pembalasan nanti

    Agaknya diorg duk kejar ke hadiah 2 kot O.o

    ReplyDelete
  17. memang melampau lampau pakaian artis sekarang.. dah tak der rasa malu dalam diri.. sedih tengok anak bangsa sendiri yang dengan selamber menjaja maruah diri :(

    ReplyDelete
  18. SA tu sbb badan keding kurang la nampak seksi. mira tu badan lawa so nampak seksi. tapi no matter what, pakailah ikut ciri2 ketimuran skit. suka gaya lisa surihani berpakaian setakat ni, sopan.

    ReplyDelete
  19. itulah kak, apa guna buat syarat untuk artis luar yg dtg sini kena pakai sopan sdg kn artis sini pun bukan lah sopan mana..

    tak semua artis mcm tu, tapi yg segelintir tu yg menyakitkan pandangan dan rosakkn imej..

    ReplyDelete
  20. entahlah kak..tak tau nak ckp tapi rasanya semuanya datang dari didikan ibubapa..

    ReplyDelete
  21. rozita ~ setuju sgt dgn kata2 ita itu .. dimana tumpangnya kuah kalau bukan ke nasi ..

    eida ~ yes dikk speechless

    wardah ~ ya dik sedih bila adanya mereka2 mcm nie , membuatkan kita hilang repect pada golongan bernama artis .. huhuh

    ReplyDelete
  22. adia ~ ya dikk .. menci pun ada bila tgk pic2 nie .. huhuh
    kita doakan lisa x mcm tuu . setakat ini dia masih ok dan bersopan :))

    maira ~ anak bangsa sendiri tu satu dikk .. dia org islam tuuu yg akak sedihkan huhuh

    ReplyDelete
  23. zati ~ huhuh minta dijauhkan dari semua ini .. agaknya jat :(

    hanim ~ haaaaaaaaa tu yg akak pelik , artis lelaki dia nak gam .. yg artis mcm nie , dia x lakukan apa2 .. ape yg mereka cuba nak buktikan .. uhuhu

    ReplyDelete
  24. cik Yah ~ saling ingat mengigati itu penting kan dik .. dlm dunia artis skrg dah x leh dijadikan cth .. dah banyak menyimpang hhuhu

    yan ~ entahlah yan .. mak pak mereka telah dibutakan dgn wang ringgit yg anak2 perolehi .. wallahualam ..

    ReplyDelete
  25. mamalieyana ~ aah dik akak pun pelik bila artis perempuan mcm nie .. dia x ambil tindakan apa2 pulak .. pelik memang pelik .. apa yg mereka cuba tunjukkan .. huhuh

    niesz ~ tulah sedih kan dik .. sbb mereka nie muda2 semua .. huhuh

    ReplyDelete
  26. pandangannn mata g sakit kak!! hehehee

    ReplyDelete
  27. SEKARANG NI MMG MACAM DAH TAKDE SEKAT2 KLU ARTIS NAK BERPAKAIAN SEKSI.. DULU MASA TOK MAT ADA JUGA LARANGAN... KENA GUBAL BALIK UNDANG2 NI... MALU DAN SAKIT MATA MEMANDANG.... RASA MACAM HOLLYWOOD DAH ARTIS KITA NI

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...