Monday, March 21, 2011

Masjid itu Terapung


salam semua

haa inilah dia masjid terapung kuala terengganu .. perjalanan dari homestay kami cuma 7 minit jer .. sementara kami menunggu tuan umah sembahyang jumaat disini .. kami lepak2 di persekitaran pantai yg bersebelahan dengan masjid terapung ini .. memang cantik permandangan disini .. tapi sayang sbb masjid terapung nampak mcm x diperlihara kecantikannya .. 

Boleh lihat dari dekat , dah banyak bahagian bangunan masjid ini catnya dah meluntur .. sepatutnya pihak berwajib ambil tindakan dengan mengecat kembali bangunan ini .. bukankah masjid terapung ini adalah salah satu tarikan pelancong2 tempatan mahupun pelancong luar ke negeri terengganu ini ..  ok lah moh layan pic2 yang ada ini ....


 



 sempat lagi akak snap pic nie .. :)

 mcm biasa pic zahrien yg posing ngader .. entah kenapa suke sgt ambik gambar mult nganga mcm tuu huuhu


 ayah akak ..


 my grand nanny :) dah hampir 86 tahun yaaa

 my beloved ummi :)

me & ummi .. snap by my hubby 

 akhirnya zahrien dpt apa yg dia nak aritu .. ayah dia duk melayan .. sib baik topi nie tu rm 10 jer .. kalau lebey , jgn haraplah ibu dan ayah nak belikan hokeh !

 mcm biasa , pic taken by my hubby .. dia x mahir layie guna DSLR .. huhuh layan jerlahh :)


 last sekali .. akak x pernah layie tayang pengangkutan baru kami kan .. haaa :) inilahhh kenderaan yg membawa kami ber 8 + zahrien .. lega dan selesa sgt2 :)) kira kebetulan lah beli nie , kami jalan2 ramai kan ..


34 comments:

  1. wow...keta baru...jln2 tempat baru...best nyeee...jelesnyeee :)

    ReplyDelete
  2. wow cantiknya kete baru akak....bila nak bawa saya jln2...meh la trn KL...

    ReplyDelete
  3. waaah kak...br dpt tgk kete akak..hehe..

    ReplyDelete
  4. masjid ni mmg cantik..
    lya pon suka dtg sini

    ReplyDelete
  5. asal masjid kt atas air je kira terapung ek..hehe..mcm kt Jeddah haritu pn pegi masjid terapung..mcm ni la..just atas air kt tepi jek..tp dipanggil terapung..hehe..

    erkk topi tu ade kipas ke? lama mengidam yek..hehe..

    best ler jln2 ngn kenderaan baru..exora ke tu?

    ReplyDelete
  6. norizs ~ ekekek kebetulan lah nie .. memang dah plan nak resmi jalan2 bila dpt kete nie dik :)

    alida ~ alah dikk kete biasa2 jer dik .. x mampu nak beli mahal2 :) nanti ke KL sure akak call alida .. leh jimba2 kan :)

    ReplyDelete
  7. zura ~ kete biasa2 jer dik :)

    lyafrina ~ kebetulan dia berada di tepi pantai batu buruk kan .. cantik tempat nie :)

    ReplyDelete
  8. suziey ~ aah suzie ada kipas atas tu .. dia dah ngidam lama .. duk tgk2 .. hampir 2 jam .. last2 akak belikan huhuh sib baik dia jer yg mintak ..

    ermm aah yelah tu tekaan suziey tu .. ini sahaja yg mampu :)

    ReplyDelete
  9. blom penah sampai lagi kat masjid ni.
    wow bestkan, berjalan jalan ngan keta baru

    ReplyDelete
  10. wow weee... sonot akak jln2 dgn kete baru erk....

    ReplyDelete
  11. penah smpai sini..
    mmg lawa

    mpv meme sesuai utk famili yg ramai..selesa..

    ReplyDelete
  12. Salam singgah.. cantik sungguh gambar masjid tu..
    nice blog juga..

    Zu
    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  13. uii.. rambut zahrien cam rambut omputeh la! :D

    ReplyDelete
  14. cantik kan masjid & persekitaran kat situ.. :D

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. sy yg asal kelate dan kiranya berjiran ngan terengganu... takpernah sempat smpi sana.... hhhaaa

    balik kg je... tak layan nak berjalan2 tmpt lain... hhhaaaa...

    ReplyDelete
  17. xkira..xkira..dengki okkk..ghaahahah..

    ReplyDelete
  18. keta baru~~ cunnnyerrr :)

    last skali yus g masjid terapung masa lawatan skola form3..hihi..wlpon form 4-5 blaja kat tganu,tak pnah pon singgah masa tuh..huuuu..punye la pk nk balik rumah je kan..cantik msjid tuh..

    ReplyDelete
  19. memang cantik masjid terapung ni..juga kereta baru tu hehe

    ReplyDelete
  20. lately ratu pun sgt suke tgk mende2 yg berkale putih.suci murni je nampak.kete pun rase nk spray kale putih gak.cantik kan cam kete akak.

    ReplyDelete
  21. rambut anak akak smulajadi perang eh? dah mcm mat saleh plaks!..hehe

    ReplyDelete
  22. baru nak tnya kak lepak x belakang masjid terapung 2.diorg biasa suka berkelah kat belakang 2 kak.hihi

    ReplyDelete
  23. MDT ~ aah dik .. original made :)

    zati ~ haa tulah memang kami lepak2 kat belakang tu lahh :)

    ratu siput ~ ekekek ok2 cat baru dik .. akak dah pueh pakai keter keler itam dan merah .. skrg nak putih lak :))

    ReplyDelete
  24. gemaishak ~ ekekk thanx dik :)

    alexa ~ biasalah tu dik .. kalau dekat x teringat nak pergi dah jauh baru lah perasan , rugi x singgah kan :))

    ReplyDelete
  25. mama maman ~ inipun dik unplanned program .. 2-3 ari sblm baru tempah homestay .. sib baik ada ekekek :)

    h4n3 ~ thanx dik :)

    bunga & ena ~ aah memang cantik tapi x bercat , dah nampak lusuh sgt2 .. huhuh

    ReplyDelete
  26. saya yg lom sampai lg kt masjid tu, sayang kan masjid cantik tp cat dh luntur

    ReplyDelete
  27. wahh kete baru..putih i like ;)..
    nmpk mudalah ummi akak

    ReplyDelete
  28. Saya pernah sampai kat sana tapi tak tgk dari jauh je...dar pi jln raya. Xde peluang nak pi dekat.

    Agak2nya ada tak pemancing haram memancing kat sana? Ye la, tasiknya blh tahan gak besarnya kan...ikan mesti byk.

    ReplyDelete
  29. wahhh............syantek la exora dia. saya pun dalam planning nak tukar exora ni kak. tgk makcik saya make up exora dia cantek, terus jatuh hati nak tukar jugak

    tapi bukan dalam masa skang la.. akak pyer ni full xsesori ker?

    ReplyDelete
  30. wah jalan2 dengan keta baru memang best kan kak...hehhe leh tumpang keta baru akak la pas nie.. :P

    ReplyDelete
  31. cantik keta baru...

    masjid tu dekat sgt dgn air..kalo banjir tak tenggelam ke...

    ReplyDelete
  32. wah,masih bergaya ummi kakieda.
    *Zahrien cute sangat with topi tu..
    *bestnya jln2 ngan keta baru.White colour lagi..

    ReplyDelete
  33. wahhhh...wahhh keter baruu putihh plakk tuu aii like itt

    ReplyDelete
  34. wahh baru pasan kete baruuu..msti sy trtinggal entry akk nih..ishhh..

    *comel lah zahrienn..hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...