Saturday, March 12, 2011

malapetaka darinya


salam semua ..

sedih melihatkan malapetaka terbaru yg melanda dunia kita .. 
sama2 lah kita memuhasabah diri merlihatkan ini


 lagi video .. apalah yg tinggal .. sungguh besar kuasa allahhh subhanawataala .. ya allahhh , tiada apa yg terselamat disini ... bagaimana mampu mereka terselamat ya allahhh ..
kerana apakah dikau terlalu murka ya allahhh ..




13 comments:

  1. semua utk peringatan kita kan..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Ieda

    petunjuk kpd pemimpin, supaya berlaku adil dan senantiasa mengikut ajaran Al Quran, dan rakyat, supaya memilih pemimpin yg hendak menegakkan Islam

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. farra ~ ya dik pengajaran bagi kita , tapi kita selalu leka .. huhu

    ReplyDelete
  4. gieyana ~ huhuhu x dapat bayangkan kalau kita ditempat ituu ...

    ReplyDelete
  5. bro rozali ~ saya sgt2 setuju , semoga pemimpin kita lebih sedar dgn musibah ini , berubah demi menjauhkan segala malapetaka ini , buat rakyat memilih pemimpin yg mementingkan agama dan bukan kerana uniawi shaja .. skrg ini kemodenan yg dapat membuatkan yg kuasa marah .. peeringatan buat kita kerana bencana bukan utk perseorangan tetapi utk semua ..
    pilih lah pemimpin yg mementingkan agama .. nescaya kita dilindugi dari segala bentuk ancaman dunia .. insyaallahhh

    ReplyDelete
  6. RISAU GAK SEMALAM... SABAH PUN DIARAH BERJAGA2...

    ReplyDelete
  7. bersyukur kita duduk di bumi Malaysia yg aman damai dan selamat dari bencana macam tu.... tapi klu dah semuanya tak berpegang kepada ajaran Allah dan maksiat berleluasa... mungkin juga akan terkena musibahnya

    ReplyDelete
  8. dwaty ~ ya dikk sabah dlm berjaga2 ..

    munna ~ tulah tul tuu .. kalau kita ashik bergelumang dgn dosa .. sudah tentu kita akan terkena lembiasnya..
    subhanallah

    ReplyDelete
  9. Semoga kita dijauh kan musibah cam ni.takutkan.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum,

    Jepun mempunyai teknologi yang tinggi untuk tahan gegar gempa, namun kalah diasak tsunami. Itu namanya kuasa Allah lebih besar.

    Saya pernah ke Aceh 2 kali, berbanding Aceh, Jepun tentunya boleh bangkit dengan cepat sebab dia negara maju. Apapun, bencana tetap dianggap tragedi biar di mana ia berlaku.

    ReplyDelete
  11. bumi kita ni da tua agaknya kak.malapetaka yg paling teruk jd sekarang.

    teringt kisah2 nabi dulu2,bila Allah murka,di datangkan banjir besar untuk membersihkan seluruh kawasan...

    ReplyDelete
  12. takut tgk...
    rs mcm dunia kita dh nk sampai kepenghujungnya....
    bencana alam berlaku sana sini..huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...