Thursday, March 31, 2011

Macam Ini Pun Ada .. erma .. erma


salam semua

ermm entahlah nak cakap apa kan .. erma fatima ini ramai sudah kenal dengan perawakan barunya bertudung litup .. tup2 majlis "suprise" hari jadinya ada sambutan mcm nie ! ... huhuhuhu apa lahhhh nasib .. x tahu nak cakap apa dah .. semoga semua ini menjadi renungan kita bersama .. dlm keadaan dan dunia akhir zaman ini , mohon semua yang x baik itu dijauhkan dari kita .. aminnnnnnnn

Penjelasan Erma Fatima Tentang Sambutan Hari Jadinya

Di atas ialah sekeping gambar tarian oleh golongan mak nyah yang telah dipersembahkan sempena sambutan hari jadi Erma Fatima baru-baru ini. Mula-mula Abang Nara agak pelik juga kenapa Erma Fatima buat sambutan hari jadi sebegini. Nampak sangat tidak sesuai dengan perwatakan Islamiknya. Namun selepas baca penerangan daripada Erma Fatima di Utusan Malaysia hari ini barulah Abang Nara memahami.
Rupa-rupanya Erma tidak tahu menahu langsung tentang jenis persembahan yang akan dihidangkan kepadanya pada majlis tersebut. Dan majlis tersebut telah dirancang oleh sahabat baik Erma sendiri. Dan Erma tak sanggup keluar daripada majlis tersebut demi menghormati air muka penganjur.
Saya tahu, bukan niat penganjur untuk memalukan saya. Apabila saya menyaksikan persembahan itu, tak kan saya nak tinggalkan majlis serta merta? Kalau saya berbuat demikian, saya tidak menghormati sahabat yang menganjurkan majlis untuk saya
Abang Nara tak berani cakap sebab Abang Nara pun tak berapa pandai sangat bab-bab ini. Tapi Erma nampaknya tidak mahu memperbesarkan hal ini. Erma mahu cerita ini tidak dikontroversikan dan sanggup membiarkan dirinya dipersalahkan atas isu ini.
Saya tidak menyangka perkara ini (majlis hari lahirnya) akan jadi sampai macam tu sekali. Saya faham penganjur yang menganjurkan majlis itu bukannya mahu memalukan saya atau sesiapa pun. Saya tidak pandang persembahan oleh paper dolls itu sebagai sesuatu yang menjijikkan. Saya tidak pandang hina dengan persembahan itu. Biarlah apa orang nak kata. Kalau di pandangan mata orang lain itu sesuatu yang salah, salahkan saya. Jangan salahkan tetamu atau penganjur atau persembahan.
Sepatutnya pihak penganjur merangkap sahabat baik Erma Fatima ini berfikir terlebih dahulu sebelum membuat kejutan sebegini. Macam-macam jenis kejutan lain yang boleh dibuat untuk menggembirakan seseorang di hari jadinya. Dan Abang Nara tak rasa persembahan sebegini sesuai untuk sebuah majlis sambutan hari jadi.
Apa pun semoga kita semua mengambil iktibar daripada cerita Erma Fatima ini. Kalau nak senang, buat kenduri doa selamat pun lagi bagus. Tak gitu?

 petikan : abang NARA

31 comments:

  1. saya pon ader baca gak nih semlm kak... hrmmm... mcm2 la skrg nih... memalukan jerk....

    ReplyDelete
  2. macam dah takde cara lain pulak diorang ni..



    zapin ke, inang ke ..
    kan ke elok..

    ReplyDelete
  3. terkejut saya tengok ni mase jenguk blog redbloodsnow.... bkn pe, kita kan org Islam, bertentangan dengan agama semua ni...

    ReplyDelete
  4. huhuhu mmg tak kena dgn imej erma laaa....

    ReplyDelete
  5. Apasal lah Jumud sgt pemikiran Sahabat baik Erma ni...tak kan lah tak boleh berfikir mana yg elok mana yg tidak bersesuian dgn penampilan Erma waktu ini...

    ReplyDelete
  6. hmmm...susah jugak kat erma..sbb yg organize party nih kawan die..tp tu la, kawan die nih cam tak peka pulak..kat mane2 pun, selagi da namenye islam, anjuran party yg ade tarian2 camni mmg langsung tak sesuai la...

    ReplyDelete
  7. tu la dh takde mende lain agaknya nk buat.buat lawak bodoh cenggini lak kan.

    ReplyDelete
  8. sian erma kan kak... nampak sangat dia tersepit.. kawan dia pun satu... tak hagak hagak nak wat surprise party .. betul2 surprise tuh!!

    ReplyDelete
  9. apa motif kawan bt show mcm tu kan.. kesian erma x pasal2 kena tempias..

    ReplyDelete
  10. gaya dance tu uat aerobik bagus gak...bukan uat show kat besday kan...heheheh...mcm2 hal ek :(

    ReplyDelete
  11. erm...kalau iye pun surprise tp jgnlah smpai surprise sakit jantung..

    ReplyDelete
  12. tak pasal2 dpt tgk wayang free kikiki...takpe laa erma fatima pun tak tau ...bukan salah die pun...penganjur tu laaa...tak sensitip...

    ReplyDelete
  13. penganjur tu tk sensitif @ sengaja...erma pun mana prinsip yg dia tegakkan selama ni...Allah je yg tahu...

    ReplyDelete
  14. ALLAHUAKBAR..
    berani mati betol penganjur..memalukan..apa nak jadi la haa..

    ReplyDelete
  15. tak tahu nak cakap apa dah...

    ReplyDelete
  16. salam

    tak tahu nak kata apa kak...

    ReplyDelete
  17. btol gak kata abg nara tu..xkn la kwn erma xleh pk buruk baik persembahan mcm tu..adeh la..naseb la erma ni mmg kwn yg baek..dia telan je sume kritikan org sorg² =_=

    ReplyDelete
  18. ermmm???
    kwn baik?? semestinya dia tau pwatakan erma.. knp harus ada psambahan g2???

    ReplyDelete
  19. mcm2 hal kan.. ish ish ish..

    ReplyDelete
  20. kena sabotaj kot..itu bukan namanya kawan baik..kesian erma..

    ReplyDelete
  21. ish..X patut..apsal lah kwn erma ni buat cenggini..sbg kwn dia mesti tau mcmana perwatakan ermakan..ish..ish..

    ReplyDelete
  22. tak sensitif la penganjur tu
    patut penganjur tu yg mintak maaf

    ReplyDelete
  23. ouh..yg ni ka yg org ckp tu..fiza baru je tgk ni..haishhh... tp dia ckp tk rasa apa2 yg salah pon kan..hrmm

    ReplyDelete
  24. kdg2 kwn2 dan pengenjur kena peka ttg bab2 mcm ni kan..

    ReplyDelete
  25. lya ~ setuju cakap lya , kawan baik ?? kawan baik ape mcm nie .. nie nak mengenakan erma atau sabotaj erma sebanrnya huhuhhu ..

    ReplyDelete
  26. semua ~ sama2 lah kita jadikan renungan , walau nampak remeh tapi ia melibatkan maruah seseorang .. kalau anjuran mcm ini dimajlis menyambut hari lahir .. nie nak mengeji namanya bukannya nak celebrate dan ucap tahniah .. dah sah2 erma tu seorang yg berperwatakan muslimah .. bukan mcm segelintir artis yg rela tubuh di jaja sana dan sini .. x bersesuaian langsung dah jadi party porno pulak huhu ..
    apa2 pun erma sebagai ikon wanita yg bertudung sepatutnya lebih peka .. bila ada party mcm ini , haruslah dihentikan serta merta .. bukan kerana risaukan kawan , maruah sendiri tercemar .. sah2 majlis sambutan bday dia .. mana letakkan malu walhal semua org tahu awak tu bertudung dan besederhana orgnya ..
    adakah dia hanya realiti berpakaian mcm tuu sedangkan hakikatnya dia suke semua ini kerana dari apa yg dia cakap dia merelakannya .. wallahualam ..

    sama2 kita berdoa agar kita dijauhkand dari perkara mungkar mcm nie .. sorry akak terEMO .. bukan apa .. sedih dan marah bila perkara2 mcm ini dipermaian2kan ..

    ReplyDelete
  27. nasib la dia x tau pape kan.. dorang ni pelik2 la teringat pula masa amy gi birthday zarina zainuddin dulu , dorang panggil ika fancy punya budak buat tarian bogel.. geli geleman amy tengok..

    ReplyDelete
  28. Apa yang erma alami, pernah gak terjadi pada akak.masa dinner , opis anjurkan. Dorang panggil paper doll, penari separuh bogel cam tu. demi nak menjaga hati , terpaksalah stay sampai habis.kalau kita belah cam tu , mana dorang nak letak muka. diharap orang sekeliling kena paham situsi dia.

    ReplyDelete
  29. hmmmmmmmmmmmmmmmm.....xtaw la nak komen apa nyek...

    ReplyDelete
  30. Pelik2 ja diaorg ni..Yg penganjur tu pun..tengok2 la mcm mana org tu dulu..emmm...kira tak peka la tu.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...