Monday, March 21, 2011

Jagung Manis , Marang KT


salam semua

alhamdulillah , selamat kami kembali ke kuantan semalam 2.30 petang .. penat yg amat2 dan menyeronokkan , bercuti bersama keluarga itu lebih bermakna sebenarnya .. bila dpt relax2 kan diri walau penat jugak melayan kerenah 3 org buah hati akak tu .. :) tapi kalau x ada mereka x seronok jugak kalau bercuti ini .. ada mereka kira riuh rendah dari awal perjalanan sampailah ke pulang kembali ke kuantan .. pening kepala ekekke .. 

dah mlm baru akak online .. baca msg2 dlm comment box .. tersenyum sendiri kerana anda semua sudi meninggalkan jejak walau sudah 4 hari akak tidak bersiaran .. sungguh terharu .. :) dah segala kerinduan ini berakhir bila dpt buat entry dan BW ke umah kawan2 ..

oklah perjalanan kami hari itu berjalan dengan lancarnya , kami bertolak dari jam 8.30 pagi dan sampai ke marang ( x silap akak lah .. ekke pelupa sikit akak nie ) lebih kurang 11.30 tgh .. berhenti utk menikmati jagung panas .. sepanjang jalan banyak org menjula jagung bakar dan rebus manis2 semuanya .. ermm tapi mahal x leh nak cakaplah berbanding jagung yg dijual di pasar malam .. ada yg mencecah rm 3.50 sebatang .. 

huhuhuh tapi nasib baik waktu kami berhenti di gerai akak ini kami adalah pelanggan pertama dia , jadi dia beri kami dskaun katanya .. rm 2.50 sebatang .. huhuhuh still mahal bagi akak lerrrr :) sayang jagung bakar yg akak amik tawar sedikit .. huhuhuhuh dah nasibbbb :))

 

hubby dan ummi yg turun belikan jagung .. akak mcm biasa duk dlm kereta , kalau akak turun alamatnya semua anak2 nak turun jugak .. 



  
jagung bakar 4 me .. tgk atas dashboard kereta pun jadi ..
janji dpt snap pic ekekkeke

  
  wajah keletihan ku di dalam kereta .. 

  wajah2 yg kelaparan , nak2 si teruna sorang tu .. 
mcm x pernah makan jagung ! huhuhuh

  

  
uopssssssssss ada lagi .. ekkekekek , sila jgn maraaaaaaaa

ps : hari ini minggu UTM bermula , pagi2 nie akak ada kerja yg perlu disettlekan .. kalau sempat akak BW kalau tidak kita jumpa lunch nanti .. kita ngedate ye .. ;) oh yaaaaaaaa nak jenggah umah adik EL kejap .. dia ada btahu sepatutnya dah masa dia bersalin tapi masih belum .. :))

21 comments:

  1. dah balik travel lah ni ye...Penat kan. tp happy.

    ReplyDelete
  2. bestnya jagunggg.....suka..lagi2 yg bakar punya..

    ReplyDelete
  3. sonok nye kak... lame x mkn jgg ni, tetibe rase teringin lak. hihi

    ReplyDelete
  4. Selamat bersiaran...
    jagung bakar tu memang best. Kalau ada yg hulurkan, memang tak daya nak menolak.

    ReplyDelete
  5. jagung bakar, mmg best kalo kena jagung yg manis

    ReplyDelete
  6. sedapnya jagung kak oii... balik kang nak carik..lalala

    ReplyDelete
  7. sedapnya jagung bakar.. bestkan holiday ngn family..hehe

    ReplyDelete
  8. bercuti ni mmg relax kan diri tpi badan lak penat kan... yg penting akak dpt gembira sekeluarga... enjoy!

    ReplyDelete
  9. ohh.. ke terengganu yer.. lya duk kemaman... msti lalu kan...

    ReplyDelete
  10. ingat kan akak tak turun kete takut nanti akak borong semua jagung hehe. saya suka jagung bakar, ermm camne nak pilih bagi dapat jagung yg tak tawar ehh?

    ReplyDelete
  11. tgh musim la ni kak yeak...mcm lieyalaaa kak, kalo balik kluang johor...kalo tibe musim tu mmg penoh tepi jalan jual jagung...konpom singgah beli...tapi tu la lieya ngan mija jek yg mkn kak,......heheheehh...

    ReplyDelete
  12. mahal tu jagung kalau dh sampai 2.50 pun kan.kalau kat pasar mlm murah je.siiiiibbbbbbb baik arini ade psr mlm kat umah ratu.takla leleh air liur tgk jagung bakar akak ni.

    ReplyDelete
  13. ramai yg pergi bercuti ni termasuk akak ye..
    saya mmg suka jagung..jagung rebus, bakar & bubur jagung semuanya sedap..terliur tgk gambar jagung atas dashboard kereta tu :)

    ReplyDelete
  14. Salam ieda...

    bestnyer gi jalan-jalan cuti sekolah. saya melepak kat rumah jer..

    p/s: puas saya carik google frenlist awak kat sini. mmg takde atau saya tak nampak?

    ReplyDelete
  15. selamat kembali bekerja kak..
    sedapnye jagung.. ;)

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Ieda

    Alhamdulillah
    semua selamat dan bertugas semula

    jagung, memang kegemaran saya

    Wassalam

    ReplyDelete
  17. kak, sekali pandang muker akak sebiji mcm kawan baik saya masa sekolah2 dulu...

    bila nak jumpa ni kak... hehehe

    ReplyDelete
  18. NMO2 ~ doa2kan ya dik :))

    eliza ~ uik .. x der ker ?? ermm x tahu pulak saya x der nie ..

    ReplyDelete
  19. ieda sampai hati tak ajak makan jagung ye.layan soarang-sorang. sedap tau jagung cam tu.peberet akak.

    ReplyDelete
  20. CIMDDC ~ kekkekek kak moh ke terengganu :))

    ReplyDelete
  21. kak,mahalnya!selalu jat xpernah plak berhnti kat marang 2.haha..sbb bkn ape,kalau da gerak balik,syg rasa nk berhnti,nnt kena potong lori lagi.haha

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...