Thursday, March 31, 2011

indah masjid itu LAMBANG indahnya ciptaan tuhan


salam semua

yg terkahir bagi episod makan angin di KT .. alhamdulillah .. semua ini disimpan rapi sebagai kenangan dimasa akan dtg .. terima kasih kerana sudi membaca dan terus menjengguk blog akak yang x seberapa ini  .. :) 

ok lah lokasi terkahir kami di KT adalah Taman Tamadun Islam ini .. tempat yg x sabar2 utk akak dan keluarga nak singgah .. penat ke muzium dan kg losong x habis layie .. tapi akak gagahkan diri bawak anak2 ke sini .. sbb dah x der masa dah kan .. esoknya kami dah nak balik .. kalau balik homestay dah malas nak kuar sbb badan dah letih kan .. seharian tuu berjalan huhuhu .. ok lah moh layan pic2 nie :)







inilah dia masjid kristal .. sayang x dpt nak bersembahyang disini .. zahrien dah mengamuk nak main kat taman permainan yg disediakan sekitar kawasan masjid ini .. hhuhuhu akhirnya kami akur .. hanya berjalan2 sekitar kawasan sahaja dan singgah utk zahrien bermain di playground yg disediakan .. :(



dlm kawasan taman tamadun islam ini ada pulak disediakan playground utk kanak2 .. walaupun cuaca panas waktu ini dekat2 kul 2 petang x silap akak .. anak2 akak still maintain bermain specially zahrien huhuh sampai x nak masuk kereta .. pueh hubby cakap mcm2 kat dia .. nak tinggalkan dia disini punn ada .. dia boleh ker x kesah tau huhuhuhu ....


eiii geram dgn zahrien nie .. 


pic taken by akak .. ekkeke cantik gak pic nie :) my mom !

pintu gerbang akak ambil sewaktu nak balik .. masa sampai x perasan ada pintu gerbang taman tamadun islam yg cantik ini .. :)

dannnnnnnnnnnnnnnnnnnn

dalam perjalanan balik tu kami ternampak ini .. mula tgk mcm badak sumbu badan dia .. mak aiiih ! gemuk tul lembu nie , naik geram zahrien dan hubby .. kami siap berhenti amik gambooo ekekkeke :)

buat makan kenduri nie .. pueh ati !


dan juga .. ikan yg fresh baru naik dari laut .. wah2 memang bertuah jugak lah kami masa tuuu .. dpt beli ikan fresh2 nie .. nampak tuuu berkaca kan .. segarrr je .... tapi x dpt nak beli banyak .. sekadar beli utk dinner kami jewww :) nak bawak balik kuantan x leh pulak sbb x der tong isi ikan tuuu .. mana tahu kann huhuhu

tkasih kat abang2 nie .. kata mereka , mereka baru jer naik .. kira kami pelanggan pertama .. sooo dpt lah dengan harga yg murah .. berbaloi2 .. ikan cencaru tuu kami beli dekat 10 ekor .. buat cicah dgn lada kicap , air asam .. makan nasi panas2 .. ratah punn jadi wooooooooooo :)

19 comments:

  1. teringin nak jejak kaki ke masjid kristal tu..

    bestnya dpt cencaru segar mcm tu...jeles tau!!

    ReplyDelete
  2. dok idam nak p masjid kristal...tp tataulaa bila nak sampai masjid indah tuh....
    chantik sangatlaa masjid tuh...

    anak teruna akak yg chek admire..ensem Boyzz..ehehehe

    ReplyDelete
  3. Masjid kristal tu memang nampak unik kan...

    Saya selalu gak pergi ke Terengganu tapi tak banyak tempat yang sempat singgah. sebab pergi bukan untuk bercuti, smata-mata kerna kerja. Apa blh buat. sekarang ni musim hujan kat sana kan..?

    ReplyDelete
  4. oasis ~ ye ker ..ermm tulah kat sana musim ujan nie .. len kalileh perg jugak :)

    op ida ~ ekekek x per diklain kali singgah ye ... :)

    wahida ~ tulah ..cantikkan :) haa ikan segar2 wahida .. sedap manis2 tuu yg beli tuu ..

    ReplyDelete
  5. wahhh...bestnye...
    rindu nak makan kopok losong...

    ReplyDelete
  6. syoknye jalan2.. saya pun penah sampai kat masjid kristal tu..

    ohh ikan tu memang segar gile...

    ReplyDelete
  7. bestnye!da lame niesz tak g gan nie..yeay!insyaALLAH, bulan 5 ni dpt g sbb adik niesz da abis belajar dekat sane, nk kena angkut semue brg die bawak blik klang..heee...

    ReplyDelete
  8. Bestnya Ieda makan angin kat KT, akak belum sampai lagi. cantik masjid tu kan.amboi mak ieda awet muda, kalau jalan sebelah ieda mesti orang kakak ngan adik.

    ReplyDelete
  9. xpernah smpai ctu..cntiknya masjid tu kak...

    haah kak ikan tu sgr fresh..rase ikan tu mesti maniskan..masak apa pun mesti sedap..

    ReplyDelete
  10. geram dgn zahrein...comel!!

    dgn rmbut dy tu =)


    Kisah Secawan Kopi~

    ReplyDelete
  11. amal ~ aah dik segar sgt2 .. sedap :)

    white rose ~ ekekek katanya skrg kopok losong dah x sedap huhu

    niesz ~ oh ya .. ha leh beli kopok ..tapi jgn kopok losong huhu , kopok di kemaman jugak yg sedap :)

    ReplyDelete
  12. CIMDDC ~ ekekek aah kak .. selalu mcm tulah kalau jalan bersama mereka cakap adik dan kakak ekekke .. mcm akak lah awet mude .. akak pun nampak sgt2 mude dari usia .. me not believed tau :)

    hanim ~ aah dik , kebetulan baru naik dari laut .. jual lak tepi jalan , hubby yg nampak kalau ikut akak dah nak balik tidur jer ekekek :)

    ReplyDelete
  13. kak,
    ena ni org ganu tp sendiri pun tak pernah berkesempatan lagi nak singgah.. akak yg sampai dulu.. malu plak rasanya.. tp family yg lain dah selalu pergi.. familiy kecik sy je yg tak smapai2 lagi.. huhu..

    ReplyDelete
  14. tnh tganu yg pernah ku jejak Besut je kak..kekeke bilah nk smpai sana..

    * kak,org ckp membina masjid bertujuan bermewah bermegah2 tanda2 kiamat..wallahualam..akak ada pdpt?

    takut bila makin hari mengenangkan setiap tanda2 tu..

    ReplyDelete
  15. mmg shantek masjid tu...tp mcm jadi tempat melancong semata2...huhuh

    ReplyDelete
  16. kakk...nnti dtgla lagi ganu..ehehe
    lembu tu mengingatkan sy majlis kawen tahun 2008..besar camtula lembu utk kenduri sy..sekor rege 3k..huhuhuhuhuhu mmg bykla isinye..

    ReplyDelete
  17. eida pun sangat teringin nak pegi taman tamadun islam tue kak....

    kat kg eida di kedah..mama eida slalu beli ikan fresh cam tue..murah ngan sedap kan kak..manis jerk isi ikan tue kan..

    ReplyDelete
  18. cantiknye
    bile la nk sampai ni

    ReplyDelete
  19. lawa! :) kak ieda, haritu bella ada drop by kat blog kak ieda, baca2 je, tapi tak larat plak nak menaip. hehe. tula blog bella pun berhabuk. btw, rindu kak ieda! :D

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...