Sunday, March 13, 2011

Kena tahu FUNGSI baru minat kannn


salam semua

dah makan belum ?? ermm dah lama x cerita psal HL kan ..
ok tgh ari nie akak nak kongsikan fungsi  Formula 3 dlm HERBALIFE ..
sama2 baca dan fahami ok .. dulu akak amik F3 selepas akak lost weight dlm 6 kg .. tujuan utama f3 adalah utk firmkan balik body kita .. :) 

ok moh tgk ...
oh ya .. pastikan lunch uols adalah dari pemilihan yg terbaik dan kurangkan kolestrol dalam penyediaannya ok .. :)


 
Fungsi Formula 3

  • 5% gram protien tanpa lemak setiap sudu
  • Menghalang rasa lapar
  • Mengandungi sistina, metionina yang penting membina dan menguatkan Jisim Otot
  • Membantu meningkatkan aktiviti antioksidan vitamin
  • Pycnogenol menyokong pengeluaran tenaga selular, fungsi vaskular dan sistem imun
  • Botani, nutrien dan antioksidan mujarab yang terpilih
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan cepat
  • Mengelakkan fenomena yo-yo dalam penurunan berat badan
  • Protien ialah komponen yang diperlukan oleh setiap sel dalam badan kita
  • Pada kebiasaannya, kita tidak makan protien sayuran dengan mencukupi
  • Protien dari daging dan produk tenusu mempunyai lemak tepu

Kelebihan Diet Herbalife
  • Mengurangkan berat badan tanpa dadah:
Shake Herbalife di jamin 100% bebas dadah. Shake herbalife adalah nutrisi unutk semua golongan. Logiknya bagaimana makanan ini boleh menguruskan badan adalah kerana kalorinya yang rendah tetapi mengandungi kandungan nutrien yang tinggi, memberikan rasa kenyang yang lama, sel yang sihat dan kemampuan badan membakar lemak secara semulajadi.

  • Mengurangkan berat badan tanpa berlapar.
Kebanyakan program diet akan meminta anda mengurangkan pengambilan makanan. Selera anda akan disekat untuk makan. Akibatnya badan anda akan kekurangan nutrien yang diperlukan oleh badan. Memang anda akan kurus tetapi badan anda akan menjadi lemah dan muka akan kelihatan pucat. Dengan program pengurusan berat badan ini, anda masih boleh menikmati makanan kegemaran anda.
  • Mengurangkan berat badan tanpa bersenam :
Bersenam amat baik untuk meningkatkan kadar metabolisma, menigkatkan pertahanan sistem kardiovaskular dan meningkatkan jisim otot. Tetapi malangnya tidak ramai yang mampu dan punya masa untuk bersenam. Tea mix herbalife meningkatkan metabilisma dan membakar sebanyak 250kcal untuk setiap gelas 400ml yang di minum. Ini bersamaan dengan 15 minit berjoging. Apabila metabolisma meningkat, sisitem kardiovaskular juga akan bekerja dengan lebih efektif. Kandungan protin dalam F1 dan F3 akan meningkatkan jisim otot anda.
  • Kekalkan metabolisma badan anda walaupun ketika berdiet:
Dengan pengambilan shake herbalife yang lengkap kandungan nutriennnya, badan anda dibekalkan dengan tenaga yang mencukupi unutk menjalankan pembakaran kalori secara semulajadi. Oleh sebab itu metabolisma badan anda akan kekal seimbang dengan keperluan berat badan anda.
  • Langsing selamanya:
95% mereka yang berdiet secara konvesional akan kembali kepada berat asal mereka malah kadang-kadang lebih gemuk dari sebelumnya. Sekarang anda boleh tergolong dalam golongan mereka yang 5% kekal langsing selamanya.

 info : langsingsihatbernutrisi


"Masalah berat badan berlebihan atau obes (mempunyai BMI yang tinggi) meningkatkan risiko anda terhadap penyakit jantung koronari, strok, diabetes, tekanan darah tinggi dan sesetengah jenis kanser (terutamanya kanser hempedu, kanser ovari dan kanser payudara). Ia juga memburukkan masalah artritis dan pernafasan."

Sumber: Persatuan Pemakanan Malaysia 2000


8 comments:

  1. assalamualaikum:):)

    Akak mmg ada set HL ..cuma satu jekk kelemahan..tak leh nak disiplin lagi..kejap ambil kejap tak...aduhaii..:)

    ReplyDelete
  2. HL ni mahal kan kak..sy dh setahun jd member..tp tak pernah beli lagi..hermmm..dok renew jee..

    ReplyDelete
  3. kak kartini ~ oo ye ke kak .. aduh rugi tuu .. disiplin nie mana2 pun perlu kak .. kalau nak sihat kena ikut dan buat :))

    ReplyDelete
  4. farra ~ agak mahal jugak tapi berbaloi dikk leh nampak kemanisan dia .. mana2 produk kalau mahal sure berkesan .. berbanding yg murah , merbahaya lagie :)
    loor sayang , ashik renew jer tapi x beli nie ekekekek

    ReplyDelete
  5. kak..perot sy bunchet nie..leh kempiskn perot?

    ReplyDelete
  6. bunga pom besar sis..

    ReplyDelete
  7. :) guna HL masa puasa. turun 5 kg

    ReplyDelete
  8. lamanya tak minum HL :(

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...