Tuesday, March 29, 2011

Enaknya .. celebrate @ SR


salam semua

haa ini pic last week .. selepas suke2 jumpe UPIN IPIN akak bawak anak2 lunch bersama hubby dan akak .. bukan main suke nina & riena .. mereka duk sebuk nak makan kek lah apa lahh .. mcm lah bday mereka ekekke .. 2-3 ari sblm tarikh bday zahrien , si riena dah sebuk2 cakap pasal kek ngan kakak dia .. erghh duk rimas akak .. ibu nak beli kek apa utk adik .. huhuhhu akak dah budget nak bawak makan kat SR nie sempena bday zahrien .. sbb x prepare apa2 utk celebrate besar2 .. tahun ini cukup sekadar celebrate sekeluarga .. budget dah lari sbb ke KT 2 kali dlm sebulan ini huhuhuhu

ok lah bila dah plan awal2 ngan anak2 .. amik riena dan nina kul 1.30 .. akak terus bawa tempat yg dituju .. alhamdulillah x ramai pengunjung hari itu .. selalunya time lunch biasa2 nie ramai .. ekekekk .. :) oklah moh layan pic2 ini .. dah penat nak taip mlm2 nie :)


  riena yg ngader2 .. duk sebuk nak peganag hp akak .. sorry pic pakai my little sonny jewwww :)



see .. see zahrien yg ngader2 jugak .. adehhh

kakak dan ibu yg sentiasa maintainnn ecehhhh

kebosanan menunggu makanan x sampai2 .. x ramai tapi still lambat huhuh


akhirnya .. kek yg dinanti dah tiba .. pilihan akak dan anak2 kecuali zahrien dan ayah ekekek mereka makan jer .. janji kek sedap .. zahrien pulak duk sebuk ngan lilin huhuhu ... 


ini kek durian tau .. sedapppp :)
apa ntah namanya .. x hinggat lah pulak .. 

  dan ini satu slice lagi .. ermm pun x hinggat namanya .. 
tapi wallahhh sedappp !!

nasi goreng bersama satay , pilihan my hubby dan riena 

nasi lemak SR , pilihan zahrien .. percaya dia habiskan tak ! huhuh idokklah .. dia makan separuh jer ..selebihnya nina yg makan :)

haa yg ini sudah semestinya akak punye .. ekekke Japanese Soba ..
sedap wooooooooo

dan ini laksa singapore .. huhuh amat mengecewakan nina .. dia x makan langsung . last2 dia makan nasi lemak zahrien .. hubby yg tolong makan rencah2 dlm laksa tuu .. kuah dia rasa lain sgt2 ..


haaaaaaaaa amik .. lapoo ke ape nie .. x tahu ler akak ekekek 
yg pasti .. syukurrrrr dia x habiskan .. kalau idokk mauu akak mengucap panjang huhuhu


35 comments:

  1. bila ni kak?
    betul la kak.. SR tu service dia selalu lambat kalau makan kat situ.. x selalu mkn pun tapi tiap kalai pegi camtu.. sampai ada sekali tu, ada castemer marah2 lagi.. kesian lak tgk budak waiter tu kena marah..

    ReplyDelete
  2. ita ~ lor ye ke .. ermm lambat sikit tuu adalah .. bukan ape kebetulan time rehat kan , perut tgh lapoor .. sib baik x lama sgt huhuh

    ReplyDelete
  3. service SR kat sini pun lembap kak... nanti klu ke SR nak cuba mee soba tu lah pulak ....

    ReplyDelete
  4. akk dlm byk2 kek sr
    ni la kek yg xpenah rasa lg
    sebab sy xsuke perasa durian hehe
    tiap2 kali bday party kt opis
    sure sy carik kek lain selain doyan hehe
    tp apa2 pon kek sr seme sedappp kan

    ReplyDelete
  5. elOklaaa akak publish kat sini..sok nie apRiL senang jaa nak terjah ke sr beli kek sedap...nak try kek derian laa..eheheheh

    akak,nida admire ngan anak bujang akak tuh..ensem beserta geboooo....

    ReplyDelete
  6. nape tak amik kek chocolate indulgance??
    lagiii sedap :-)

    ReplyDelete
  7. TADI BARU DOK SEBU NAK MAKAN KAT SR SEKALI DAH KUAR ENTRY KAT SINI.. HIHI..

    ReplyDelete
  8. sedap tu kak.. kami dh lama x gi SR..huhu..jeles nih..

    ReplyDelete
  9. nasi goreng sate tu mmg sedap.. suka sgt mkn..

    ReplyDelete
  10. alahai seronoknye kak...dpt kumpul2 satu family yg penting tuh.....

    lieya kalo kat sr suke kek2 die je kak...menu mkn mmg lieya kureng...walaupun org kate tomyam kung sedap, macaroni cheese die sedap tapi lieya mmg tak leh masuk.....tapi kalo kek2 die mmg peberet no 1 lieya kak...terbaekkkk!!~

    ReplyDelete
  11. seronok tu makan2 kat SR...

    ReplyDelete
  12. sedapnya... dah lama tak makan kat SR ni...
    hehe

    ReplyDelete
  13. sedapnya makan-makan....

    ReplyDelete
  14. MLD ~ ekekek moh makan dik :)

    mummy ayu ~ ada agenda jer makan sini dik .. kalau idok payah sikit :)

    ReplyDelete
  15. lieya ~ yer lah lieya .. kek2 dia memang sedapp terbaekkk .. menu2 dia ada yg ok dan ada yg mengecewakan tekak akak .. tuu akak makan soba tuu dah kali ke 3 ekekekek :)

    lyafrina ~ haa salah satu menu yg sedap disitu :)

    ReplyDelete
  16. mama hanim ~ lepas nie gi makan ye dik :)

    ena ~ ye ke dik ekekekke :)

    syana ~ choc indulgance dah selalu makan dik .. kena cuba yg lain jugak , rugi kalau x cubeee :)

    ReplyDelete
  17. nida ~ haa try dikk sedap boleh tahan .. kebetulan akak teringin nak makan diyan .. haa tu yg amik kek diyan tuu .. sib baik zahrien dan anak2 suke :)

    thanx dikk :)

    ReplyDelete
  18. oppssss aksi gairah la... cedap lak tengok walla... hehehee

    ReplyDelete
  19. dh lama tak g SR.last pegi masa cik kitol balik bulan 5 tahun 2010.ehehe..

    ReplyDelete
  20. Kat SR ada kek perasa durian? Hurmmm...cam ne la rasanye. sendawa bau durian jugak ke kak?

    ReplyDelete
  21. makan kat SR nie sekali sekala bolehlah kak...selalu mahunye pengsan..

    ReplyDelete
  22. waktu sy kua dgn goku sy nk sgt mkn kek sr nie. tp die tak lyn pon kak. sbb br pas mkn..hehe..tp sy nk gak! heeeeee..kempunannye..

    ReplyDelete
  23. akak, saya lak jenis sampai skang x leh telan japanese food kak...huhu...

    ReplyDelete
  24. sedapnye nasi lemak tu..
    ktorg baru sekali pernah p SR..
    X tahan..mahal.. :D

    ReplyDelete
  25. bestnyer akak..sy selalunya pon celebrate besday hnya mkn2 jer..x pernah buat besar2..dan suka mkn kek kat sini gak..

    Seronok tgk uols sekeluarga enjoy da moments..:D

    ReplyDelete
  26. salam..

    nice blog..

    nak tahu tak Nokia nak kalahkan BB dan iPhone!!!
    salam singgah ke blog saya..
    TQ

    ReplyDelete
  27. aduhaiii
    menjamu sakan niiii...!!!
    jelesss akak..uhhuuuuhuhu

    ReplyDelete
  28. sedapnye nampak ni kak..dilla tak penah makan kt sini sbb mahaii kan..

    penah gi skali jek..tu pun hubby belanja kek dua slice..cam tak sampai hati nk ajak makan kt situ...kopak pulak kang die..

    ReplyDelete
  29. *comelnya anak2 kakieda...seronoknya makan2 kat SR.
    *tak pernah makan Japanese Soba tu, next time nak lah rasa

    ReplyDelete
  30. menarik je nasi lemak dia 2.hihi.selalu nk makan tp takut x sedap.huhu.

    kak,betul2 makan besar 2.hihi

    ReplyDelete
  31. angah ~ upsss aksi ghairah !! celoh mane tuu dik :))

    ratu ~ loor er ke dik .. aduh lama dah tuu :) nanti ajak hubby gi yer :)

    ReplyDelete
  32. oasis ~ aduh dik .. idoklah ada bau nyeeer kalau satu slice kongsi ber5 ekekek :) usah kan sendawa loor :))

    zura ~ huhu aah dik .. menu dia sedap2 boleh tahan , boleh tahan ngan rege leer .. mahal memang dah pasti huhuh

    ReplyDelete
  33. hah sama laa..
    saya pon tak paham kenapa kat SR semua sungguh lambat sekali service nya..
    pastu kenakan 10% service charge plak, lagi on top of 6% govt.tax.. aperkessss!!

    apart from that : hepi bday boy!!
    sama laa kita! huhu!

    ReplyDelete
  34. sedapnya kek..terliur tgk..:D
    epi besday to zahrien, sama besday dgn kyra eh.. :)

    ReplyDelete
  35. syima ~ aah kan syima same birth ngan kyra .. kyra dah celebrate lum :)

    jelita ~ oh ya ke dik .. eppy bday 2 uu tooo :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...