Monday, March 28, 2011

Dari Jauh dia perhatikan


salam semua
aduhh letihnya arinie .. duk kemas2 meja bos sbb dia bertukar tempat duduk .. huhuh , kebetulan pagi tadi internet down , katanya disebabkan petir mlm tadi , yer ke ?? ekekke tu yg x kesah ke internet ari ini .. kebetulan ada gtg royong kan .. , haa baru tgh ari nie line ok tapi amat2 slowww huhuhu .. oklah nak sambung kisah upin ipin ini :)

haa lepas upin ipin dibawa ke lobi .. mereka dibawa ke auditorium pula untuk sesi bergambar perseorangan .. dengan bayaran A3 - rm 15.00 , A5 rm 10.00 .. akak amik yg rm 10.00 sahaja .. cukuplah sekadar buat kenangan dengan zahrien .. sementara menunggu giliran kami .. zahrien x gerak mata memandang ke arah maskot upin ipin tu .. ekekekek lucu pulak .. :) sib baik ada geng .. dengan amani anak bie ( rekod ) ..



 curi2 jugak amik gambar dgn zahrien nie .. payah sungguh nak suruh dia pandang kamera .. dia ashikk memandang ke upin & ipin tu .. :)




 akhirnya .. ibu yg terover , take pic ngan UPIN & IPIN .. haa lepas nie belum tentu dpt bergambar lagikan ..tapi dah nampak wajah kepenatan aku uhuhu

sedih jugak bila kenangkan nina & riena x dpt tgk maskot ini .. mereka sekolah masa ini  .. ada jugak geng2 staff yg sanggup anak2 x ke sekolah aritu .. ermmm dah tanya nina .. dia cakap " x perlah ibu .. dah tgk dlm tv punn dah cukup .. x kesah punnn .." alhamdulillahhhhh syukurrr :)) riena pula .. mula2 tuu memberontak jugak .. last2 dia cakap x nak pulak sbb kakaknya x nak .. dia cakap .. " x perlah ibu , anggah acah jer tadi tuu .. x kesah lahh x dpt tgk .. nanti ibu amik gambar banyak2 yaaa " :))


 ps : syukur , adakalanya anak2 memahami dan dengar kata :)) ermm baru dpt nak BW .. dari pagi intenet prob .. jadi slow2 lah terjah umah kawan :))


22 comments:

  1. wAH KENA BAYAR JUGA YE KAK IEDA... GAMBAR TU DARI CAMERA DIAORG KE..KITA SENDIRI...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..
    sejuk perut ibu mengandung..
    mesti bestkan kalau anak2 dgr kata nih..
    bangga ngan kak ieda..

    ReplyDelete
  3. Alahai baiknya 2 puteri tu.."tak pe la Ibu"..tauching pulak dgr...wah Ibu lelebey dah tu siap bergambar pegang tgn upin ipin lagik..hehe

    ReplyDelete
  4. jeles nih tgk k.ieda posing dgn upin ipin tuh. klo hanim tgk mesti dia nak join gak..

    ReplyDelete
  5. wah akak siap posing ngan upin ipin..suka bnr la zahrien ralit duk tgk ipin upin tu.

    ReplyDelete
  6. amboi akak siap posing lagi dengan upin ipin ye..

    ReplyDelete
  7. haha.ni kalau jat tahu,ade ajak rombongan opis g serang syahputra tgk maskot upin ipin.haha

    ReplyDelete
  8. waaaaa... asyiknya dia tengok upin n ipin.. cayalah kak ieda, sempat berposing ngan upin ipin tu :)

    ReplyDelete
  9. amoih sakan IBU posing ngan upin ipin kan...

    ReplyDelete
  10. ooo nk bergmbor pun kena bayo eh..hehe..

    see IBU lagi teruja bergambar tu..ekeke..

    ReplyDelete
  11. kusyuknye di atgk upin ipin

    ReplyDelete
  12. anak2 akak pun suka, kalo tgk upin n ipin, komik pun sanggup beli

    ReplyDelete
  13. tu ar pasal.... ibunya plak yang lebih take pic ngan upin ipin... heheheh

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Ieda

    balik kerumah tak digelakkan nina dan riena bila mereka tenguk gambar yg las sekali tuuu

    Wassalam

    ReplyDelete
  15. ey nee ~ ekkeke ibunya pun peminat setia upin ipin ekekeke :) maluuu

    ReplyDelete
  16. munna ~ aah dik , mereka guna kamera canggih sikit lerr .. siap ada edit2 lahh :)

    ReplyDelete
  17. bro rozali ~ ekekke muke ecited kata nina & riena ekekek :)

    ReplyDelete
  18. mama hanim ~ tulah kan .. ekekke mak dia yg xcited lebey ... :) hermm sre hanim suke nyer :)

    @gemaishak ~ tu lah akak lak over kan ekekek :)

    ReplyDelete
  19. amy ~ ekekke ape nak buat bukan senang nak jumpe nie :)

    zati ~ haa tu lah .. akak pun lupe nak cakap kat jat .. tapi rasanya ada akak btahu dlm entry sebelum2 nie :)

    ReplyDelete
  20. maira & eida ~ ekekek tu lah dik .. :)

    mamalieyana ~ yg bayar tu siap ada edit dik :) x mahal punn ..

    norfa ~ tulah .. tgk jer tuu .. bila ajak dekat dia menangis huhuhu

    ReplyDelete
  21. mamasyaza ~ hermm tu lah upin ipin nie besar pengaruh dia kan kak :)

    dwaty ~ ekekek apa nak buat .. bukan selalu nie .. pengalaman sekali seumur idup :))

    ReplyDelete
  22. bestnya jumpe upin ipin...mesti zahrien suka giler kan kak tgk upin ipin...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...