Saturday, March 5, 2011

Cantiknyaa GADIS BARBIE DOLL ini .. betul ke ??


salam semua

jalan2 umah kawan2 blogger terjumpa dlm salah satu blog kawan tuu , akak terus search dlm mr guggle .. cumeinyaaa budak nie .. tul ker dia nie secumei barbie ... dan akak dpt tahu , nama dia telah menjadi search enjen yg terbanyak di korea .. waaa DASAT ! .. :) tapi kalau tgk betul2 nie memang wajah dia x der super2 impose nie .. aduhhh sungguh cantik dan sempurna ciptaan allah kann .. kalau betullah dia x buat plastik surgery kann kannn :)) 
haa moh cuci mata dgn pic2 dia nie .. sama2 kit nilai yaaa ................

 Wang Jiayun 23





 tgk kulit dia .. gebuuunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa











Wang Jiayun, born June 18 1993, is the latest internet sensation in Asia after more than 30 of her pictures from her Sina Weibo account were wildly circulated over the internet, going viral all over Asia especially in South Korea. In her widely-circulated photos, she looks a very cute blowup doll. Wang’s large eyes, pale face, perfectly structured nose and extremely slim figure resemble a brand of human-sized blow-up doll popular with Korean men. Wang in fact sent South Korea guys went gaga over her when she recently became the No.1 searched name in the country’s most popular search engine Naver.com.



 real kan ?? ada gaya teknik photoshop ker ? ... ker ape ??
seyesss mcm patung kan ... masalahnya bukan setakat wajah dia .. tgk shape tubuh badan dia .. seyes mcm patung kan .. molek2 jer .. agaknya dia makan apa kan , sampai shape body dia cantik sgt2 ..



 sian dia .. tersiksa jiwa sbb terlalu diminati org ... fans dia dah ada 3.5 juta tauu dlm masa singkat sahaja selepas dia upload pic2 dia nie dlm internet ... perghhhhh sungguh2 DASAT !

Online users were particularly drawn to her almost “unreal” beauty, prompting a debate over whether the picture-perfect girl is a human or a doll. With large round eyes, sharp oval face, pointed chin, sexy body and thin long slender legs, she resembles me one of the pretty Japanese anime characters.
Wang Jiayun is 164cm tall and weighs 42kg. Born in Kowloon of Hong Kong SAR, she currently resides in Shenzhen of Guangdong province, China, where she is a high school student.
Her blog address is http://kulu.kaka.blog.163.com and her t.sina account is http://t.sina.com.cn/wangjiayun11.


In her latest status message, she mentioned that she just wants a normal life and repays her parents by getting into college. She never wanted to be popular public figure. Teachers have called her up after seeing her pictures online and she couldn’t describe how she is feeling at the moment.
As of the afternoon on the February 17th, the number of visits to Wang Jiayun’s Weibo already surpassed 3.5 million. On the 17th alone, the number of visits exceeded 1.18 million.
 

ps : cantik sgt punn susah .. x cantik punn susah !! bersyukurlah dgn wajah yg sedia ada .. kerana setiap kelebihan ada kelemahannya .. :)



31 comments:

  1. gila bulat la mata die...jeles2 hukhuk

    ReplyDelete
  2. memang cam patung....!cute

    ReplyDelete
  3. kak..die photoshop sume nie. da kantoi da. bile org da nmpak muke die yg sebenar..org jadik marah. sian die.

    tp muke asal die memg erm..jauh beze la!

    ReplyDelete
  4. mmg cantik sangattt... comellll..
    tapi apa2 pun bersyukur lah dgn diri ni :D

    ReplyDelete
  5. nmpk sgt tipu.. i dunt think so lah kak.. nampak fake giler..ni mesti edit ni..

    ReplyDelete
  6. tak pasti le pulak betul ke tidak gambar tu, tp budak pompuan tu mmg cun gilerrr

    ReplyDelete
  7. farra ~ tipu ker ?? ada add baru dia yg menunjukkan wajah asli dia ..

    ReplyDelete
  8. naddia ~ ya ke dikk .. ermm ada bukti ker nie bukan wajah dia .. akak teruja tgk pic2 di nie tau ..

    ReplyDelete
  9. fatihah ~ haaa ah .. bulat , seyes mcm patung kan :)

    astina ~ hermm cantik :)

    kak kartini ~ aah mcm patung ..

    ReplyDelete
  10. rsnya tu bukan muka dia yg original
    rmi gak dah budak2 sn yg jd fofular cam gini..tapi dlm real..x elok mukanya..
    mata bulat tu...bkn ori..kan skrg ada contact len cm gitu..cer tgk real sure x besar gitu hahahaha
    kalo real gitu..haruslah giler cantek

    ReplyDelete
  11. amirrah ~ sgt cumei , tapi kita kena selalu bersyukur dgn apa yg telah allah berikan pada kita kan dikk :)

    ReplyDelete
  12. el ~ hermm tulah ada yg cakap dia buat edit tapi bila tgk nie mcm real wajah dan body dia kan .. macam2 hal skrg nie .. susah nak pecaya kalau dah terlalu canggih nie :)

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum ieda

    Subhanallah
    inadahnya ciptaan Allah

    macam cerita karton dlm tv atau
    dlm komik budak2

    Wassalam

    ReplyDelete
  14. comelnyaaaaaa...tp x katup aurat heheheh

    ReplyDelete
  15. chomelnyer!!!sumpah!haha :)

    ReplyDelete
  16. first time jat tgk gmbr dia ms nk tidur malam semalam.tetibe rasa mata dia tajam pndang jat.haha.bulat sgt2 mata dia.

    ReplyDelete
  17. salam

    comel gila dia, tapi seksi la plak.huhu

    ReplyDelete
  18. betul la kak.. macam patung bernyawa!
    ehehe

    macam sailor moon!

    ReplyDelete
  19. Wah... mantop... hehehhee...

    ReplyDelete
  20. terpegun seketika...cukup sempurna ciptaNYA...

    ReplyDelete
  21. cntik n comel..tp tipu yer...entahlah...

    ReplyDelete
  22. hanim ~ entahlah dikk .. tipu ker betul .. kalau betuiii cantik kan .. seyes mcm patung huhuhuh

    ReplyDelete
  23. cik sue ~ yaaaa ciptaan allah selalunya mempersonakan kita .. :)

    khuzzz ~ aiiipppppppppp :)

    ReplyDelete
  24. h4ni3 ~ tulah .. cantik kann :)

    sissyira ~ sayangkan kalau dia bertudung litup pasti ramai lagi yg nak mengenali dia :)

    ReplyDelete
  25. zati ~ ekekek seram tak dikk .. seyes mata mcm barbie doll kan :)

    miss epa ~ huhuh tulah .. memang cunsss :)

    ReplyDelete
  26. bro razali ~ ye bro :) ciptaaan allah selalunya sempurna :)

    ReplyDelete
  27. huwaaa sangat cantik.. perfect kan..

    ReplyDelete
  28. perghh lawa gilerrr kak..mata dia tuhhh.. nak g carik contact lense camtuh laa

    ReplyDelete
  29. org ke patung ni..hahah lawa & cute gilerrr

    ReplyDelete
  30. memang cute dan cantik sangat.. mata dan mulut dia yang buat nampak macam barbie.. sy suka barbie....... hehehehe... Tapi apa pun, bersyukur dengan rupa yang ada.. :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...