Wednesday, March 16, 2011

Boleh Tahan Sedap Pisang nieee


 salam semua

ouls pernah makan tak pisang keju ini , kepada yg pernah ke INDON rasanya x kan lepaskan peluang beli pisang ini kan .. ada terdapat di jakarta @ di bandung x silap akak lahhh .. ermm akak dapat dari kawan yang balik dari JAKARTA .. 

tkasih dik .. x lupa kat akak :) .. sedap sgt2 .. dulu aku pernah makan pisang keju ini .. dan skrg nie kalau ada geng2 pensyarah yg nak balik INDON akak akan pesan .. rasanya sgt2 special mgkin sbb pisang ini digoreng dengan keju kuut .. , rasanya lemak2 masin , manis2 pisang tu ada .. ermmm ok lah buat makan kudapan :)) ..

 kalau beli kata kawan akak tuu duit mesia rm 10.00 kalau duit rupiah ,x tahu lah pulak ..


 nampak sedap kan .. dia potong salai panjang2 ..



ps : hari ini akak bfast sandwish telur dan cheese .. makan sekeping jer .. kenyang dah .. anak2 nak nasi lemak , so akak belikan mereka nasi lemak bgkus daun pisang sebelum hantar mereka ke pusat jagaan ... uols dah sarapan ?? :)


39 comments:

  1. pes time dgr
    goreng pisang keju
    saya dah ler
    suka mendalah2 yg ada keju ni heheh

    ReplyDelete
  2. ala ka ida ni...pagi2 dah uat org kecur tau...sbb perut kosong so tgok pisang pun geram...heheheh

    ReplyDelete
  3. mmg sodap kan kak...mase lieya gi bandung dulu, ini wajib pi cari kak.....kalo tak ....mcm tak sah jek kaki dah jejak bandung......

    tu le...akak dah biase diet, bekpes ringan pun dah rase kenyang...bagus akak ni...

    ReplyDelete
  4. uishhh mmg tak pnh makan n tak pnh jumpa lg pun kat memana....sedap ke kak...ratu pisang salai pun tak makan.ehehe...kalau pisang..kepek pisang makan la...

    ReplyDelete
  5. ya betul, mmg sedapp,kalo en. abah g sana, dia pun slalu beli, cepat aje habis

    ReplyDelete
  6. diet ke kak ieda? hehee

    ReplyDelete
  7. la haaaiii
    kalau ku tahu kak ieda suka pisang keju nie....zana belikan barang sebungkus dua....hari tu beli pun 1 bungkus jer kak...tengok kat rumah tu...laling hubby zana yang suka.....zana tak berapa suka sangat tp kalau tempe goreng.....mmg zana bedal sorang kak...

    ReplyDelete
  8. pernah dengar tapi tak pernah makan lagi..

    ReplyDelete
  9. pisang salai ni mmg hot skrg tambah2 kwn2 skrg ni dok mengilai..depa kata ada jual kt giant dah

    ReplyDelete
  10. nmpk menarik dan sedap jer pisang salai tu.. huhu.. jauh sgt nak pegi beli tu...

    ReplyDelete
  11. takde sesapa ke nk g indon
    tolong ar belikannnnn
    nak rasa gak

    ENTRY HOT : Lucah Day :p

    ReplyDelete
  12. pisang keju...tk pernh dgr...oo kt indon je ek

    ReplyDelete
  13. pestime dgr pisang keju kak..serius fiza agk jakun ni..hihi

    ReplyDelete
  14. pisang keju xpenah...
    dulu time p indon beli pisang sale (salai)
    lebih kurang jek rupanyer...huhu

    ReplyDelete
  15. wah br tau nih..er dia goreng ke mkn gitu je?? isk ada membe pi indon mmg nk pesan nih..hehe~

    ReplyDelete
  16. ohohohoho...
    1st time dgr pasal pisang ni
    nak rasa!!!

    ReplyDelete
  17. org sana nie mcm2 drg buat jd jajan...sy pnah rase epal goreng..pastu sy suke ngan kopok binjai...tp pisang nie xpnah plak rase...selalu makan pisang goreng je...

    ReplyDelete
  18. kalau kerepek pisang yg tabur gula tu penah la makan, kalau pisang grg keju ni blm lagi la..hehe terliur lak tgk

    ReplyDelete
  19. sedapnya... pagi2 ni nampak makann jer kat blog2..

    ReplyDelete
  20. zana ~ huhuhu akak tahu zana ke sana pun dah last minute kan .. x perlah dik x der rejeki nak kirim :) nanti2 kalau ada geng2 yg ke sana , akak kirim yeee :))

    ReplyDelete
  21. eT ~ pisang keju yg disalai .. :) aah ada di indon jer .. tapi katanya dah ada di mesia .. wallahualam ..

    ReplyDelete
  22. pernah tengok ada blog yg jual piasang ni tapi lupalah blog yg mana satu... sedap ye kak ieda...

    ReplyDelete
  23. Hi idah...kak izan ni..akak pun 1st time gak tgk pisang ni..mesti sedap kan? btw idah bg la tips nak slim mcm idah ni...
    Thxs sudi jadi kwn baru akak..

    ReplyDelete
  24. ha'ah kat indon memang pemes makanan nie kan..pisang keju..sayang masa g bandong hari tue xsempat nak merasa...

    ReplyDelete
  25. tak pernah makan..mesti sedap.asal asa cheese msti sedap bg saya.jauh lagi nak dpt pisang tu, kat indonesia lagi.huhu,takde peluang nak rasa ni kak

    ReplyDelete
  26. sedap memang sedap layan masa makan... angah masa tahun lepas gi indon beli tak ingat... hehhee

    ReplyDelete
  27. First time dengar "pisang keju" tapi nampak mcm sedap..lagipun saya ni pencinta keju hehehhehe

    ReplyDelete
  28. tengok gambar baru tau 'ooohhh.. pisang ni'.. memang ada beli kat bandung dulu.. rasa dia macam liat2 sikit pun ada kan

    ReplyDelete
  29. ramai dok kata sedap tapi tak pernah rasa pun

    ReplyDelete
  30. first time dengar pisang keju ni..kalo tgk gamba pisang tu mcm tak menyelerakan tapi bila org kata sodap harus kene try kalo ada peluangkan kak...

    ReplyDelete
  31. salam kak ieda..
    kerepek ke tu kak..or lembik mcm pisang goreng..hehe..

    ReplyDelete
  32. kak, mmg sedap pisang salai cheese ni, saya borong byk masa gi Bandung dulu...kawan2 pun suka...

    ReplyDelete
  33. pisang keju x pernah dengar pun...

    ReplyDelete
  34. saya suker giler ngan pisang ni akak. kalu sesapa ke bandung, pasti saya akan kirimmmmm

    ReplyDelete
  35. xpernah rasa pisang keju nie....

    ReplyDelete
  36. pestime dgr gak ni kak....pisang salai je g pernah try....kat sini tak jumpa lak pisang keju ni..

    ReplyDelete
  37. tak pernah dengar sebelum ni.... apapun xslh mencuba yg baru....

    ReplyDelete
  38. penah mkn dulu masa papa kaseh keja kat indon salu bawak balik..mmg sedap kan kak...

    ReplyDelete
  39. Good news untuk peminat Bagelen, Pisang Bolen, Brownies KARTIKA SARI & Brownies AMANDA

    A taste of Bandung right here in your town.You 'll awesomely love it.


    Pick-up point area: Putrajaya, PetalingJaya, Bangsar, Setapak, Gombak, Kota Damansara.

    Brownies ETA ✈✈✈ on 24th nov 2014 & 2 dec 2014

    Yummy & Fresh from Bandung, Indonesia

    Place order or grab our limited supply now.

    WhatsApp/sms dazlina +60192633431

    Http://mamarxstorymory.wordpress.com

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...