Friday, March 4, 2011

Bila Robot menjadi ISTERIKU

 salam semua
serius dunia skrg dah nak kiamat ! bila mana robot dah dijadikan pengganti isteri dirumah ... siap boleh buat semua kerja2 rumah dan menjadi peneman setia kepada suami2 skrg .. haaa amacam anda semua setuju ?? .. huhuhhu makin ramailahhh anak2 dara akan jadi anak dara tua lepas nie .. atau punn x kawin langsung .. 
ya lah kan kalau robot2 ini boleh melakukan tanggungjawab yg serius berbanding manusia .. hermmm itu x mustahil bukan .. renungkanlah sejenak...

 hines bersama robot pengantinnya

Kegilaan saintis Jepun, Barat hasilkan robot bagi ambil alih peranan wanita

KEDENGARANNYA mungkin agak keterlaluan tetapi disedari atau tidak, peranan manusia pada zaman serba pantas ini sedikit demi sedikit sudah diambil alih oleh mesin, yang patuh melakukan sebarang suruhan tanpa ada rungutan atau tuntutan kenaikan gaji. 

Kehadiran robot ini bukanlah masalah sebaliknya satu hikmah andai memudahkan urusan orang ramai seperti membantu golongan memerlukan baik yang kurang upaya dan warga tua, namun jika sudah sampai menyalahgunakan kemajuan teknologi untuk menghasilkan mesin kaku menggantikan fungsi sebenar manusia, ia bukanlah sesuatu yang boleh dipertimbangkan lagi. 


Maka lahirlah gelaran isteri tiruan yang mungkin pelik bagi kita tetapi satu keseronokan kepada segelintir insan yang mengutamakan nafsu. Situasi yang tidak dapat diterima akal ini dilihat sebagai satu bentuk diskriminasi zaman moden, dengan menterjemahkan perkahwinan sebagai hubungan antara tuan dan hamba. 

Bagaimanapun, kelahiran Actroid dan Aiko lebih mulia peranannya berbanding 36C yang dicipta seorang jurutera elektrik dan saintis komputer Amerika Syarikat, Douglas Hines, yang pernah bekerja di Makmal AT&T Bell.
Hines turut berterus terang yang rekaan terbarunya, Roxxxy itu adalah ‘robot seks.
Buktinya, bulan lalu, robot perempuan dihasilkan oleh sebuah syarikat Britain sebagai alat bantuan seks. Ia digelar 36C berdasarkan ukuran dadanya. Ia menyusuli ‘kelahiran’ robot perempuan seperti Actroid - setiausaha serba sempurna oleh saintis Jepun pada 2003 dan robot projek Aiko pada 2007 yang boleh bercakap dalam bahasa Jepun dan Inggeris, yang dicipta di Kanada.

“Ia adalah hamba cinta,” kata Hines ketika ditemubual ABCNews.com ketika itu sambil menambah ia berharga antara AS$500,000 (RM1.5 juta) dan AS$1 juta (RM3 juta) dan mengambil masa sehingga dua tahun setengah untuk dicipta.

sumber : bharian


tadi waktu lunch akak kuar .. bawak kereta ke MEGA mall .. ada sebuah kereta itu berada di depan dan di sebelah kiri akak .. dia cuba mengelak sebuah motor yg berada di depan nya , nasib baik akak pulak x langgar dia .. cukup punya marah akak .. debar x habis lagi .. huhuhu , sibb baik kalau akak terlanggar dia dah jadi salah sapa tuu ?? huuhu

ps : nanti ya kawan2 akak x sempat lagi BW .. terkejar2 nie .. kalau x sempat petang nie .. insyaallah mlm nanti KONPERM !! muahx3 

16 comments:

  1. ciptaan manusia selalu nye pasti kan adeburuk nye, yang pasti ciptaan manusia xboleh nk menandingi ciptaanNYA..

    ReplyDelete
  2. ape nk jadi dgn dunia nie...

    ReplyDelete
  3. suka satu citer jepun...pompuan ni mmg takde bf.dan nak sgt ade bf.then ada satu pasukan pembuat robot tu mmg tgh cipta robot yg boleh ada feel.so testimoninye pompun tu la.dorang cuple.pastu jatuh cinta.robot ble ade feel........sedih gak cite tu tp tak dpt tgk habis kat utube sebab cri sambungannya tak jumpa lak...uishh..

    ReplyDelete
  4. macam2..ini mmg salah guna teknologi.
    *betul kata kakieda jika sudah sampai menyalahgunakan kemajuan teknologi untuk menghasilkan mesin kaku menggantikan fungsi sebenar manusia, ia bukanlah sesuatu yang boleh dipertimbangkan lagi.

    ReplyDelete
  5. "Merenjis-renjis, dipilis..."

    "Bzzz..zzzz... ni apsal tetiba kena sawan ke pengantin wanita ni? Kena air mawar dah menggeletar."

    "Dia robot, tak boleh kena air!"

    =_=

    ReplyDelete
  6. hai mmg skrg ni dunia akhir zaman...

    ReplyDelete
  7. mahal gak harga 'hantaran' tu..berjuta2..hehehe...

    lahai kak..bahaya nya org elak nyaris kite lak nak terlanggar kan.tula kat jalan raya ni kite dah cukup hati2 ade plak org lain yg x pk panjang..

    ReplyDelete
  8. kalau dah boleh buat robot jadi pengganti isteri ... makin ramailah andartu nanti

    ReplyDelete
  9. nasib akak x langgar..kalau tak x yah pikir salah sapa la..dua2 kena...

    robot? mengarut la kak? baik kawin je..kat johor baru rm22.50..huhu...

    ReplyDelete
  10. erm.. dah makin banyak benda pelik2 dicipta.. kalau dah sampai nak bagi robot ganti isteri, memang melampau.. tapi kalau buat robot ala ala bibik membantu isteri kat rumah harusslah disokong hehe :)

    ReplyDelete
  11. gen fujita ~ upssssssssssss ekekek

    ReplyDelete
  12. maira ~ haaa tul tuu robot utk bantu isteri logik jugak kann ;)

    ReplyDelete
  13. munna ~ huhuh aah dikk kesian kan

    rozita ~ ekekekk tulah dikk .. murah jer 22.50 :))

    qaseh ~ huhuh tu lah , dunia dah akhir zamannn

    ReplyDelete
  14. niesz ~ kita sama2 tgk sejauh mana .. tapi akak x setuju langsung huhu

    ratu siput ~ ermm org jepun dan korea nie adakalanya ciptaan mereka x terjangkau akal kita kan .. suka benda yg pelik2 huhu

    ReplyDelete
  15. win ~ ya dikk .. pertimbangkan lah .. sekurang2nya bila ada mcm nie mgkin kaum wanita akan insaf dan x malas2 lagi dirumah :))

    haSue ~ mereka boleh buat duit dikk .. tu yg x tahan tuu :))

    ReplyDelete
  16. kaseh penah tgk patung sex macam org sebijik dulu masa kat US kak..mmg sebjik la..badan dia pun dia buat lembut2..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...