Wednesday, March 23, 2011

Bazar Rakyat & huhuhuh x sedapppp


salam semua

lepas rehat2kan badan kami di homestay ,hubby ajak jalan2 sekitar bandar KT ,sblm tu akak dah bertanya dengan tuan umah homestay en aimi tempat2 menarik sekitar KT ini ,tulah dia cakap selain Pasir Payang, Muzium dan Taman Tamadun Islam , kalau mlm2 nie ramai pelancong yg ke Bazar Rakyat di Maydin Mall .. haaa so akak punnn dari petang membawa ke malam jalan2 sehingga berjumpa dengan Maydin Mall ini ... pueh mencari akak bertanyakan org2 yg ada di bandar sehinggalah kami berjumpa .. hermmm pueh ati :)                 


punyelah ramai org mlm tu .. kebetulan hari cuti kan ,naik rimas akak ,... akak masuk utk beli brg basah sedikit utk masak esok paginya .. selebihnya cuci2 mata jer ... xdaya dgn kerenah zahrien yg nak itu dan ini last2 kami balik huhuhu





haaaaaaaaa tgk masuk2 jer dalam maidin mall ini zahrien dah nampak ini .. nak naikkk sampai x nak turun huhuhu anakkkkk anakkkkk



bazar rakyat yg agak lenggang mlm tu ..kata org barang2 disini mahal ..mungkin lah koot 


lepas penat berjalan2 di sana , ayah akak ajak makan .. tekak akak nie x nak makan nasi.. soo kami berhenti di restoran ini ... tapi sayang SEJUTA kali sayang , indah rupa dari rasa huhuhuhuhu

roti yg x rasa apa2 ... bertambah dengan kari yg rasa 100% rempahhh huhuhu akak telan jugak sikit2 sbb sayang dah pesan kan ...mula tgk nampak menarik ...huhuhuhu


yang sedap sikit ABC ini sahaja .. yang lain ,nina makan mee bandung ,rasa mee ajer .. ayah akak makan nasi lemak dah mcm nakbasi .. hubby akak pulak amik nasi grg pataya .. dia cakap telan jerlahh sbb perut dah lapar sgt huhuhu sedihhhhh ..sumpahhh !! x akan singgah lagi di sini .....



ps : hari nie tgh arinie baru nak BW.. pagi2 x sempat .. akak EL arinie..ada hal penting yg perlu akak settlekan  hari ini jugak ..doakan akak kuat harungi semua ini ...aminnnn :(

28 comments:

  1. ABC tuh yang menariknyaa.. :)

    ReplyDelete
  2. sabar je la..
    harap papan tan de je lebih..haihhh..

    ReplyDelete
  3. hehe akak g bazar.. memang xde org nk beli pun situ.. mahal. mek yg duk trg ni pun xpenah skali beli brg kat bazar tu kt mydin xyah cakap la memang org slalu ramai

    ReplyDelete
  4. baik2 kak settlekan urusan kak!

    tmpat org kan kak,kalau kita tahu kedai mana yg best orait gak.tp kalau 1st time redah berani mati la rasa sedap ke x.hihi

    jat blik kg xmkan luar.ma masak lg super duper sedap.hihi

    ReplyDelete
  5. org pantai timur suker makan nasik jerk wehhhh....menu nasik jerk ler yg sedap...hehehehe.....

    ReplyDelete
  6. takpe kak org meniaga tak ikhlas tak lama tu...

    ReplyDelete
  7. hm, ada jugak orang beniaga macam tu... x baik kan.. black list la rest ni kalau balik KT...

    ReplyDelete
  8. frust kan kalau makan camni..sedihh..

    ReplyDelete
  9. aduh memang sangat frust kan..klu tempat makan tue bukan seperti apa yang kita harapkan..huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Ieda

    harap2 dia akan tukar tukang masak
    kalau tidak, boleh bungkusss

    Wassalam

    ReplyDelete
  11. mmg frust kan kak klo makanan kt kedai x best.. tetiba je bleh jadi moody bila kena cmtu kan..

    ReplyDelete
  12. nama bazaar rakyat tp mahal ek..hmmm..

    roti naan tu klu kt mamak sedap slalunya..kari beselah fully rempah..hehe

    ReplyDelete
  13. tak bestnya kalau makan tak sedap kan
    rasa rugi jer nak bayo

    ReplyDelete
  14. Bagus gak share info ni. mana tau saya ada rezeki ke sana ; at least tau mana yg okay mana yg x okay....

    p/s: klik ur HB

    ReplyDelete
  15. alahai sedihnya, makanan yg diorder semua x sedap, yg nak basi tak tahan tu kak...huhu...

    kalau saya pun, saya serik nak singgah lg...

    ReplyDelete
  16. kak, mydin mana pun selalu je ramai..murah kan hehe
    ABC mengiurkan la lalalala

    ReplyDelete
  17. BESTNYAAA..........meriah bazar tuh...

    ReplyDelete
  18. wahhh.. seronok sakan berjalan2... huhu

    ReplyDelete
  19. kak klu saye mkn tak sedap,sy kasi sejibik ceramah kat die tp bkn kuat2 slow2 jer... ckp bebaik kat owner kita bayar bkn percuma....
    jgn ckp kat pekejanya klu boleh direct kat empunya kedai,baru ade penambahbaikan.. :)

    ReplyDelete
  20. tu la kan.. kdg frust bila kita beria order sbb nampak cam sedap seklai dapat nya tu?? huhu.. tak pe lahh nak wat camner.. kalo ena pun makan jugak la sbb sayang nak buang rezeki kecuali tak boleh nak makan..

    ReplyDelete
  21. alamak...salah jumpa tempat makan la...hihihi....



    mkn best dekat pantai...hihihi...
    telan je la...rezeki..huhuhu..

    ReplyDelete
  22. ok
    blacklist itu kedai huhuhu

    ENTRY HOT : Betul ke Tak Betul??

    ReplyDelete
  23. Perut mula lapar bila tengok makanan tu..

    Saya suka pergi pasar payang tu sebab baju batik dia sangat cantik dam harga boleh tahan murahnya.

    ReplyDelete
  24. oasis ~ ini bukan pasar payang dik .. tapi bazar rakyat di mydin mall KT :))

    ReplyDelete
  25. bestnya kak selalu jalan2.Rambut Zahrien tu mcm perang, cute sangat dia

    ReplyDelete
  26. Biasalah Ieda bazar. ABC memang mabeles, tapi gigi tak tahan, ngilu.

    ReplyDelete
  27. frust kan kak bila dapat food tak sedaps.. tapi tepaksa makan..tapi kalau kaseh pun kaseh blacklisted kan kedai tuh dah...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...