Wednesday, March 2, 2011

apa ada pada SAFI BALQIS


salam semua
pagi2 nie nak cerita pasal kulit wajah .. mcm mana uols jaga kulit wajah yg paling sensitif dari tubuh badan kita ..
akak pakai nie utk cuci muka .. yg ada mentimun warna hijau .. ermm ok lah .. dah 2 tahun akak pakai .. sblm2 nie dari zaman anak dara akak pakai Oil Of Olay .. sejak mahal sgt2 nie .. akak bertukar kepada SAFI BALQIS , tapi utk mencuci muka sahaja lah .. kdg2 tuu pakai MARYKAY .. tapi marykay akak x bawak ke office .. hanya pakai di rumah utk pagi dan malam sebelum tidur  .. dan kalau utk jalan2 dan di office safi balqis nie sentiasa ada dlm beg tangan akak :) rasa segar sgt selepas mencuci muka dgn safi balqis ini .. 



sedikit info utk dikongsi bersama ..

SAFI JENAMA UNGGUL PRODUK PENJAGAAN DIRI MUSLIMAH

Selama hampir 2 dekad kewujudan SAFI di pasaran Malaysia, maka tidak hairanlah bagi SAFI yang kini muncul sebagai peneraju utama di pasaran di dalam kategori produk penjagaan diri untuk Muslimah dan sekeluarga.

SAFI yang membawa maksud “Bersih dan Suci”, disasarkan khas terutamanya untuk wanita Melayu yang ingin mengekalkan ciri-ciri kewanitaannya tanpa berkompromi dengan nilai-nilai agama Islamnya.

Disahkan HALAL oleh JAKIM (kini HDC – Halal Development Corporation), rangkaian produk di bawah jenama SAFI terdiri daripada siri penjagaan kulit, ubat gigi, talkum, syampu, lulur mandi, losyen tangan & badan, kosmetik, minyak wangian, rangkaian dandanan rambut untuk lelaki,  pembersih peribadi wanita serta terbaharu rangkaian penjagaan bayi  – yang mana kesemua rangkaian-rangkaian tersebut adalah diperbuat daripada bahan terpilih, semulajadi, berkualiti dan halal; Seiring dengan kehendak syarak. 

Terdiri daripada Pembersih Muka, Skrub Muka, Penyegar, Krim Pelembap Siang SPF15, Losyen Pelindung Suria SPF30, Krim Kecantikan, Krim Malam serta Losyen Tangan & Badan, rangkaian SAFI BALQIS juga didatangi dengan rangkaian talkum wangi, deodoran stik serta deodoran bebola.

Rangkaian produk SAFI BALQIS dipertingkatkan dengan Sistem Pencerah Berganda, Pelindungan UV serta Teknologi Nano-Q10 yang bukan hanya mencerahkan kulit, tapi juga menganjalkannya, supaya kulit bersih serta putih dan berseri.

Semoga niat suci SAFI untuk mempertingkatkan produk keluaran tempatan serta Halal dikalangan wanita Melayu dapat direalisasikan dengan kerjasama ini.


32 comments:

  1. ieda memang suka safi! pakai sejak sekolah lagi, murah, halal selamat dan suci, cewah! hahahah :)

    ReplyDelete
  2. sekarang ni dah ada safi rania gold kan

    ReplyDelete
  3. sy pun pakai safi balqis jgk.. rase serasi kot dgn kulit muke.. best je :)

    ReplyDelete
  4. saya pengguna safi gamat :) tp mcm nak tukar ke safi rania..ekekekeke

    ReplyDelete
  5. smpi skrg.. x taw ape jenama yg sesuai dgn sy.. sbb.. jerawat masih bersepah2.. sbb tgn gatal nk usik.. hahahahah

    ReplyDelete
  6. dulu kita pkai gak krim dia..bila berpeluh meleleh2 pstu kita stop..liang pori pon terbuka besar..agknya kulit kita tk sesuai kn kak..

    ReplyDelete
  7. dulu ratu pakai safi gak tp skang tak sbb muka minyak.ratu ni mudah peluh tang muka.tp still pakai gak kat opis time cuci muka nk sembahyang tu.kat umah...utk make up sme ratu pakai olay white radiant...

    ReplyDelete
  8. Salam kak ieda,
    Dulu masa 'school' pernah guna produk nie tp x sesuai sebab muka saya jenis yg berminyak..Tapi bila baca info yg akak bagi nie rase cam nak try again yg penting produk ini HALAL...heheheh thank kak sudi share- sharing is caring..

    ReplyDelete
  9. Dulu pernah jugak Lala try safi balqis ni, tp tak sesuai dgn muka. Sbb lala sgt byk black head n white haed kat idong. Then jerawat naik besar2..Lepas tu Lala pakai loreal whitening. So far ok sampai muka Lala pulih. Dan skang Lala dah bertukar pada Alaisyah. Produk halal dan sgt sesuai dgn Lala!

    ReplyDelete
  10. hmm herbalife pun buat kulit cantik... sanagt rindu ketika mengamalkan herbalife dulu. cantik dan halus kulit

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum..

    yg paling penting, produk nie halal kan....

    ReplyDelete
  12. best nyer akak buat review..Lisa nak buat tapi mood x merajin la kak..badan dah makin berat..nak bangun pun suami kena tolong..huhu..nanti lepas pantang Lisa buat eh...rindu nak kongsi2 petua..

    ReplyDelete
  13. saya pula pakai safi rania gold...:)

    ReplyDelete
  14. bunga xpakai..hehhe..bunga pakai bedak je..

    ReplyDelete
  15. sis...cheq prefer sis pakai SET safi rania GOLD.....

    result dia memang mantoppp.....

    cheq dok guna la nie.....berbaloi-baloi...=)

    ReplyDelete
  16. kak limah ~ ermm ya ke dik .. waa thanx dikk .. lepas habis tu nanti nak guna lah kan .. alang2 guna safi tuu , try yg gold jugak :)

    ReplyDelete
  17. saya pun pakai safi kak. tapi kalau safi balqis ni mmg out..takleh pakai. kulit jadi lebam plak..saya kalau pakai apa2 produk muka yg ada agen pemutih, muka jadi lebam semacam. tak tahu la nape. sbb tu pakai yg safi gamat ajer. skang pakai safi rania pulak.. :)

    ReplyDelete
  18. salam

    kita pun pakai safi balqis y biru tu...dah tak nak tukar yang lain dah...hehe

    ReplyDelete
  19. Saya pakai safi rania gold utk moisturiser dan utk cuci muka saya pakai eversoft yg kaler hijau tuh..yg ada honey.. :)

    ReplyDelete
  20. ieda ~ tulah memang selamat kan dik :)

    ReplyDelete
  21. nurul aima ~ ermm safi gamat .. akak pernah dgr .. kalau ok tukar lah dikk janji jenama sama kan :)

    ReplyDelete
  22. CBL ~ haa bab jerawat tuu memang susah dik .. tangan tuu satu layie virus dan kuman selalu ada .. ekkek

    ReplyDelete
  23. fiza ~ kalau ikutkan akak nie pun muka berpeluh tapi ok jer pakai .. ermm tgk jenis muka jugak lah tuu kan .. x per2 xcuba yg lain janji produk kita yg digunakan selamatkan dik :)

    ReplyDelete
  24. siput ~ haa olay tuu dulu akak pakai skrg sejak pakai MK akak dah tukar .. tapi rasanya nak kembali ke olay sbb MK mahal kan :)

    ReplyDelete
  25. sue ~ tukar sue kalau nak tukar .. janji halal kan :)

    ReplyDelete
  26. lala ~ loreal whitening tu pun akak pernah dgr org cakap bagus .. ermm apa2 pun depends pada keseuaian muke kita kan :) x semua produk boleh sesuai ngan kulit muka :)

    ReplyDelete
  27. etiey ~ :) aah dikk memang banyak perubahan adayg makan sampai kulit dari ada gejala gatal2 dah hilang tau :) hebat kan HL nie ..

    ReplyDelete
  28. normaliza ~ oh .. yg ada pemutih ya .. ermm akak x tahu punn ekekke janji ok jer :)

    ReplyDelete
  29. angah pun pakai safi gak kak

    ReplyDelete
  30. kak ida pakai ni ke..? kulit Astina sensitif tak dpt pakai..

    ReplyDelete
  31. sy dr sekolah lg dh pakai brand safi nie kak...tp dulu sy guna yg hijau tue..dh keje baru tukar balqis...kena rajin pakai n pakai satu set br nmpak hasilnye...

    ReplyDelete
  32. kaseh takleh pakai safi kak..natiberminyak2 muka.. tapi ada org mmg sesuai..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...