Thursday, March 3, 2011

anak kembar & kembar 6..subhanallah..kekuasaan Allah


salam semua

seronok sgt bila dpt anak kembar kan .. ye ke ?? huhuh hanya tuhan yg tahu , tapi yg pastinya anugerah anak kembar adalah yg paling indah dalam hidup .. mcm mak akak .. kak long akak kembar sebenarnya ... kemabr lelaki dan perempuan tapi sayang ( abang ) meninggal sewaktu dilahirkan kerana mak bidan x tahu ada seorang lagi dlm perut mak akak masa tuu .. tulah .. masa tuu x der kaedah2 moden utk mengesan bayi dlm perut , cuma betul2 harapkan mak bidan kampung .. sedar2 abang dah lemas dlm perut ..

Tu lah nak buat mcm mana kan , dah ajal dia .. mak cakap , mak redha sbb sewaktu mak akak lahirkan kak long akak tuu dia x rasa sakit mcm ada sorang lagi dlm perut , dia tertidur selama 4 jam .. lepas tuu baru mak rasa sakit2 mcm nak bersalin lagi .. masa tu lah mak bidan rasa2 perut , dia terperanjat sbb masih ada seorang lagi .. kelam kabut lah mak masa tuu meneran kesakitan .. akhirnya arwah abang akak lahir tapi sayang dia dah menemui yg esa .. keluar hanya utk kami kebumikan , kata mak .. :( 
sedih memang sedih tapi dah namanya ajal kan .. walau macam mana sekali punnn ia tetap akan terjadi

ok lah x mo sedey2 .. kisah lama .. harap roh abang tenang disana .. bersedia menanti mak nanti , dengan penuh senyuman :)) moh layan pic2 kembar nie ..


 

 cumey kan .. :)

 kembar dari barat yg memeranjatkan dunia .. kembar 6 ..
besar sungguh kuasa allah .. :) kalau akak jadi ibu dan bapa , mauu akak demam seminggu , sbb x percaya uhuhu

 x dapat bayangkan mcm mana mereka dlm perut kan .. :)


Allah SWT berfirman, “Dia memberikan anak perempuan kepada siapa yang Dia kehendaki dan memberikan anak lelaki kepada siapa yang Dia kehendaki, atau Dia menganugerahkan kedua jenis lelaki dan perempuan (kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya), dan Dia menjadikan mandul siapa yang Dia kehendaki. Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui lagi Maha Kuasa.” (asy-Syura: 49-50).




19 comments:

  1. kak, yg kembar 8 tu kak???

    ReplyDelete
  2. mmmg x terbyg bagaimana anak 6 itu dlm perut ibu...

    ReplyDelete
  3. kuasa ILLAHI...best la eida tengok kembar nie...

    akak..i miss uuu.....

    ReplyDelete
  4. SubhanAllah.. bestnye anak kemar...

    ReplyDelete
  5. saya teringin nak anak kembar. pernah terfikir, susah sangat nak dapat anak, sekali dapat, biarla kembar sepasang. moga keinginan itu dimakbulkan. amin

    ReplyDelete
  6. kuasa allh kan kak..mmg menakjubkan..

    ReplyDelete
  7. ieda..awak ade potensi lahir anak kembar tu...

    nati preggy sekali lagi deh..biar jadi kembar..insyaAllah..

    ReplyDelete
  8. Seronoknya tgk mereka2 yg dpt anak kembar..nie.. kena pandai laa nak didik dia org nie.. :)

    ReplyDelete
  9. teringin gak nak anak kembar...ala2 comei

    ReplyDelete
  10. nmo2 ~ insyaallah dikk , banyakkan berdoa dikk .. dia maha mengetahui :)

    ReplyDelete
  11. kak sarah ~ ddah x boleh kak .. ieda dah ikat sbb semua anak2 lahir operate huhuh :(

    ReplyDelete
  12. subhanallah..kuasa Allah yang menghidup & mematikan..
    kalau pk dek akal pendek tak terbayang camne kembar 6 tu lam perut..

    ReplyDelete
  13. kembar 6???

    kalaulah saya, lepas tu terus 'tutup kedai'
    hehe

    ReplyDelete
  14. wah... syomel syomel semua, geram tengok.. kembar 6? sekali mengandung, keluar 6 anak.. meriah.. :)

    ReplyDelete
  15. Just hamba yang telah ditetapkan segalanya oleh Dia.

    ReplyDelete
  16. alahaii..rezeki allah nak bg kak. adaorg nak anak tak dapat anak.. ada org lain pulak.dapat anak dibuang2...ni dapat anak sekali 6...murah rezekinyaa..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...