Monday, March 21, 2011

1st Day - homestay kuala ibai


salam semua

kami sampai ke kuala ibai dlm pukul 12.30 tgh hari .. lepak2 di Masjid Terapung sehinggalah selesai sembahyang jumaat utk ambil kunci dgn tuan rumah homestay en wan aimi .. orgnya kecik2 jer .. ingatkan dah berumur sbb dari suarakan .. selalu kita tertipu dgn suara org kan .. dlm telefon lain , bila tgk live lain pulak ekekke .. kami di bawa ke homestay kami di kawasan perkampungan yg amat tenang .. seronok sgt2 .. terasa mcm berada di kg jer .. jauh dari kesibukan kota .. memang inilah tempat yg akak cari .. x suke tmpt yg crowded2 nie .. :)

 

masa nie baru sampai .. duk sebuk punggah barang2 ..


ruang tamu yang kemas dan cantik .. sukeee :))

bilik kedua .. tgk tuu sampai2 jer mereka dan lepak2 .. 
letih kata mereka ..  ada 2 katil bujang .. 

bilik tidur utama .. hermm mcm biasa .. bila sampai mana2 destinasi bercuti , sampai je hubby lah org pertama yg tidurrr huhuhuh 

bilik ke 3 , satu katil bujang .. ermm ayah pun sama .. huhuhu

 dapur yg kemas dan lengkap semuanya :) kecuali pisau ! 
adehhhhhhh sib baik kami bawak pisau ..


23 comments:

  1. Bestnya duk homestay, boleh masak sendiri. duk hotel ni cam tak terasa cuti.

    ReplyDelete
  2. berapa kak homestay 2?hihi

    ReplyDelete
  3. ahh kak nak tanya gak
    bape RM ni semalam

    ReplyDelete
  4. skang mmg style org prefer homestay kan kak ieda...lebih selesa..n semua kemudahan pun ada..boleh try juga nanti ni..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Ieda

    memang nampak seronok
    suasana kampung, nyaman

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. zati & nana ~ semalaman rm 150.00 jer dik .. akak amik 3 hari 2 mlm rm 240.00 jer :))

    conferter 2 dia bagi xtra :))

    ReplyDelete
  7. CIMDDC ~ aah kak .. saya memang kemana2 cari homestay jer skrg nie , dah x cari hotel :) leh masak sendiri ..

    ReplyDelete
  8. wah.. ini macam sudah nampak macam rumah sendiri jer.. selesa betul.. harga pun murah

    ReplyDelete
  9. Nampak mcm berada d KG jer..
    Nampak kemas & selesa..
    Lg selesa dr nginap d hotelkan kak.. ;)

    ReplyDelete
  10. bestnya duk homestay.mcm selesa je umah tu..lapang n cantiklah kak...

    ReplyDelete
  11. berapa semalam. Jauh dari town ke? tpt makan?

    ReplyDelete
  12. murahh giler omstay dier beb.....ada econ x tuu?

    ReplyDelete
  13. welkam to ganu kite akak..
    mai jln mane lg???

    ReplyDelete
  14. kat mane tempat ni kak?
    bestnyee...

    nanti akak emailkan alamat tempat ni,
    mana la tau senang sy nak kesana...

    whiterose6224@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. h4n3 ~ aah selesa dan suasana nyaman .. dah macam berada di rumah sendiri :)

    lily ~ aah dik .. mcm menginap di hotel sbb katil2 dan bilik sekemas di hotel lah :) sederhana lahh tidaklah seperti 5star otel :)

    ReplyDelete
  16. hanim ~ aah dik ... umah dia kemas .. sama seperti yg akak lihat dlm iklan dia :)

    yan ~ dekat sgt ngan town .. 5 minit jer .. yg penting tempat makan memang banyak specially dia dekat dgn pantai batu buruk :))

    ReplyDelete
  17. azue ~ yes beb .. rm 150 semalaman memang affordable .. , aku dpt 240 utk 3d2n .. :) ada aircond utk 2 bilik utama ...

    ReplyDelete
  18. leily ~ semua tmpt akak gi dik .. yg ada di town lah .. pantai pulak batu buruk yg paling dekat .. yg lain2 tu singgah jer .. hampir2 nak ke kota baharu ekekkeke

    white rose ~ di kuala ibai , kuala terengganu dik .. alhamdulillah memang selesa dan nyaman , susana kampung , akak memang cari suasana kg , x terlalu mahal .. bolehlah utk mcm keluarga akak nie :)

    ReplyDelete
  19. wah best, kemas ja homestay ni kan, boleh masak, mkn ramai2, baru puaskan

    ReplyDelete
  20. homestay yang kami dok kat jb pun besaq kak... dua tingkat lagi. harga pun berpatutan. berguna jugak kan dorang wat homestay cenggini.

    ReplyDelete
  21. wah menarik jugak tue...nanti leh akak story pasal homestay nie la nyek....cam menarik jerk...

    ReplyDelete
  22. opsss cekciinyaaa....hee hee...

    ReplyDelete
  23. as salam.

    boleh bagi akak nama hstay kat ganu yg u pegi tu? hp sekali.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...