Tuesday, February 1, 2011

Video Lucah : Akhirnya Terima Balasan


salam semua

selamat pagi .. dan salam selasa .. 
rasa segar jer pagi nie .. ermm semua dah bfast ?? .. akak ! 
akak shake F1 cappucino pagi nie :))

ok nak review sikit pasal artis ariel nie .. ermmm tulah nielah balasan yg patut dia terima , ini hanya di dunia .. belum lagi di akhirat .. itu hanya allah sahaja yg tahu dan paling pelik bagi akak .. dia x mengaku salah ! what !! sedangkan Cut Tari dah mengaku salah .. aper tuu ??

well hanya dia sahaja yang tahu kan .. mgkin dia cuba utk menjaga reputasi dia sebagai artis .. kalau mengaku salah nanti mcm mana pulak dunia dan rezeki dia .. masih nak fikirkan rezeki ker ?? aduhhhhhhhhh dunia2 ..


 ariel yg tenang menerima keputusan semalam
 
  
  bersama Luna Maya - teman wanitanya


BANDUNG: Vokalis kumpulan Peterpan, Ariel atau nama sebenarnya Nazriel Irham, dijatuhi hukuman penjara tiga tahun enam bulan dan didenda Rp250 juta (kira-kira RM85,000) atau penjara tiga bulan oleh Mahkamah Daerah Bandung Isnin, setelah didapati bersalah membuat dan mengedar video pornografi melibatkan dirinya sebagai pelaku dengan artis Luna Maya dan Cut Tari.

Keputusan itu dibaca oleh Ketua Majelis Hakim kes itu Singgih Budi Prakoso pada perbicaraan secara terbuka yang penuh sesak dengan orang ramai serta wartawan.
Sebelum ini, perbicaraan diadakan secara tertutup. Mendengar keputusan itu, beberapa wanita peminat Ariel kelihatan menangis.

Hukuman itu adalah lebih ringan daripada tuntutan pihak pendakwaan pada 6 Jan lepas yang meminta mahkamah menjatuhkan hukuman penjara selama lima tahun ke terhadap penyanyi itu.

Dalam keputusan hari ini, majlis tiga orang hakim sepakat menyatakan bahawa Ariel terbukti melanggar Undang-undang Tentang Pornografi 2008 dan Undang-undang Jenayah.

info selanjutnya DISINI


ps : pagi2 nie rasa segar .. ermm harap feeling nie sampailah balik nanti ... x sabar nak cuti nie .. huhuhu

16 comments:

  1. betul ckp akak tuh.. ALLAH byr kat dunia ni jer.. erm elokla dia terima hukuman tu.. bagi kesedaran sikit kat org2 lain kat luar nun..

    kak..kaseh dah lama tak minum F1..rindu lak rasa..haishh..

    ReplyDelete
  2. adushh, menci tgk gambo dorang yg still mesra- mesraan tu.. si Luna Maya pun satu, eee.. dh taw la si Ariel ni kaki betina, terliur gak.. aissshhh, heran la org comey cam die tu leh tunggu lg Ariel..
    patut ke tak ngaku, sah² dia!

    ReplyDelete
  3. PTUTNYER KENA TERUK LAGI...

    ReplyDelete
  4. dasat gak undang² di indon kn..dpd dia buat zina gitu baik la kawen je kn..hurm smoga dorang² ni sedar la silap dorg..*sigh* =_=

    ReplyDelete
  5. emm..dah berkenan tunang+kawin je lah kan? pe masalahnya..huu..

    P/s: minum herbalife ye kak?

    UPDATE!
    Kronologi peristiwa KRISIS MESIR
    Krisis Mesir, Apa tindakan kita?!

    ReplyDelete
  6. ntah hape2 je lah depa nie kan kak

    ReplyDelete
  7. salam,

    ish3x... tak abis2 lagi ke kes mamat sorang ni..???

    ReplyDelete
  8. mOrning sis d page yg sejuk ini.

    buat salah,lari cane pun,smpai masa terjatuh n tertangkap juga O.o

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Ieda

    selamat bercuti

    Wassalam

    ReplyDelete
  10. hemm.. nasib ko la ariel.. sblm buat tu xpk..tahu nk seronok jer

    ReplyDelete
  11. Buat pengajaran buat org2 lain..Tu baru sikit ja...Patut lg besar hukumannya.

    ReplyDelete
  12. Nie la akibatnya kalau buat sesuatu perkara tue tak fikir panjang sekarang kau terima la aril oi..

    ReplyDelete
  13. tapi pelik gak kan nape si jantan jek yang kene hukuman...camne ngan betina dlm video klip itu?? huhu

    renung2kan selamat beramal haha

    ReplyDelete
  14. harapnya buat pedoman pada artis2 kita pula lepas ni..

    ReplyDelete
  15. akhir nya..dpt juga balasan..d;

    ReplyDelete
  16. kan baguss kalo nikah je dgn luna maya tu dulu...dok dolak dalik tak mengaku bercinta last2...kena mcm ni lak...lg aib...huhuhuh

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...