Tuesday, February 1, 2011

sungguh ayu & jelita


 salam semua

ramai yg mengenali permaisuri kita kan .. sungguh ayu , jelita dan penuh kesopanan .. akak sukeeeeee dan kagum dgn dia .

Cantik dan sopan santun orgnya .. suke tgk personaliti dia , memang patut dia kita jadik IDOLA kita .. bukan nya artis2 yg entah aper2 tuuu huhuhu .. dulu masa mula2 dia dilantik menjadi permaisuri selalu berangan letak mahkota tuu atas kepala akak .. ekekek kdg2 tuu berangan letakkan diri akak dlm diri dia ekkekekek aci tak !!

 ok lah moh layan pic2 permaisuri agung kita nie .................






Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah
 
Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah dilahirkan sebagai Siti Rozita binti Adil Bakeri telah dilahirkan pada 7 Disember 1973 bersamaan 12 Zulkaedah 1393 Hijrah. Baginda menerima pendidikan awal di Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan St. Nicholas Convent, Alor Setar dan Sekolah Menengah St. Nichols Convent, Alor Setar. Baginda pernah mengikuti kursus dalam bidang sumber manusia.

Baginda Permaisuri Nur Zahirah telah melangsungkan perkahwinan dengan Tuanku Mizan Zainal Abidin pada 28 Mac 1996. Pasangan diraja ini menerima dua orang putera dan dua orang puteri. YTM Tengku Nadhirah Zaharah telah diputerikan 18 Disember 1996 dan YTM Tengku Muhammad Ismail telah diputerakan pada 1 Mac 1998. YTM Tengku Muhammad Muaz telah diputerakan pada 22 Disember 2000 manakala YTM Tengku Fatimatuz Zahra telah diputerikan pada 19 April 2002.



”Tidak sempurna dan lengkap seseorang mukmin kemudian daripada taqwa kepada Allah itu yang terlebih baik daripada isteri yang solehah. Apabila dipandang menyukakan hati, apabila disuruh ia taat. Dan apabila tiada suaminya ia memelihara maruah diri (kehormatannya) dan harta suaminya.”
(maksud hadith)
”seseorang perempuan tidak menunaikan hak Allah Taala sehingga ia telah menunaikan semua hak suaminya. Jikalau dikehendaki oleh suaminya sekalipun di atas timbunan duri tidak mencegahkan dirinya.” (Maksud hadith) ”Dunia ini perbendaharaan, dan sebaik-sebaik perbendaharaan itu ialah isteri yang salihah.” (Maksud hadith).

29 comments:

  1. terbukti beliau memang sangat cantik..

    ReplyDelete
  2. memang sesuai jadik PEMAISURI....
    chantikkk subhanaLLAH...

    ReplyDelete
  3. ohhh.. permaisuri ni orang kedah? yesss.. sekapal la pulak.. hihi

    ReplyDelete
  4. baginda memang sangat cantik..yg penting org kedah jugak...yeha!

    ReplyDelete
  5. Akak.. Dah sama dah tu keayuan.. Leh laa jadi permaisuri.. Heehee..

    Permaisuri kita memang ada aura tersendiri kan.. :)

    ReplyDelete
  6. sungguh ayu dan jelita Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah nie...kakieda pun ayu mcm dia:)

    ReplyDelete
  7. salam ieda,
    Memang btol tue.."Seriously she look gorgeous" dlm keadaan apa pun kan..Permaisuri Nur Zahirah lambang wanita muslimah....

    ReplyDelete
  8. Permaisuri agong memang sangat cantik sejak first time tengok dia ^__^

    ReplyDelete
  9. cantik sangat permaisuri ni.. makin cantik la sekarang..

    ReplyDelete
  10. weols pun suke tengok wajah permaisuri kita nie...ayu jek n pandai bergaya yg penting pakai tudung huhu

    ReplyDelete
  11. mmg comelll...
    dia pon makeup simple jer,, tu y cun .. sb natural beauty

    ReplyDelete
  12. kak nape baginda kene tuka nama? sbb baginda org kebanyakan ke?

    dengonye..tuanku nye tudung ditempah khas dr butik munawarah..betul ke?

    ReplyDelete
  13. mmg ayuu...suka tgk...


    tp..kenapa ade dgr ramai org ckp dia ni sombong orgnyaa..?

    wallahualam..tak pernah jumpa depan2...tak baik buruk sangka kan..

    ReplyDelete
  14. Sangat ctk...lambang wanita islam sejati..tp knapa jadi permaisuri nma ditukar ek....ke sy yg confius..

    ReplyDelete
  15. dia ni barulah digelar 1st lady Malaysia...

    ReplyDelete
  16. cantik permaisuri agung :-) lembut kan...

    ReplyDelete
  17. mmg cantikk kak..sdp mata memandang.. anak2 dia sure lawo kan

    ReplyDelete
  18. cgg:)

    ye kak..jelita..
    ayu tu..

    ReplyDelete
  19. setuju2..ayu dan jelita..:)

    ReplyDelete
  20. win ~ tkasih dikk ... senyum lebar x kuncup2 haa akak nie ekekkekeke

    ReplyDelete
  21. ina ~ ermm tukar nama atas kehendak diraja koot ..dan perihal tudung tuu no komen sbb x tahu lak .. tapi ape2 pun janji dia menutup aurat yg sepatutnya .. :)

    ReplyDelete
  22. ogy ~ dia sombong ?? bukan sombong tapi dia kena kelihatan serius bukankah begitu ciri2 isteri pemimpin .. aah ekekek x baikkk :)

    ReplyDelete
  23. sham ~ setuju sgt2 kannnnn :) bukan mcm org * tutttttttt* yg entah per2 dpt gelaran tuuu huhuhuhhu

    ReplyDelete
  24. saya pun suka.. memang wajar dijadikan idola..

    tapi memang keluarga tuanku ni bersederhana.. ingat lagi masa bercuti kat kuching 2 tahun lepas.. takde pun nak ditutup pun cultural village tuh masa family sultan berkunjung.. kita pun join dengan family sultan..

    ReplyDelete
  25. beliau sgt layak lah jd permaisuri..=)

    ReplyDelete
  26. beliau mmg sgt cantik...sgt admire ngan beliau

    ReplyDelete
  27. tak yah solek tebal2 pun dah cantik & ayu..

    ReplyDelete
  28. ohhhhhh sangattt cantik ok!
    and that tudung, manik tu mesti yg bukan manik biasa.. sangat voque!
    and also love her sunglasses!
    hari tu time merdeka parade, dia pakai sunnies PRADA!! sangatttt fashionable!
    love her!!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...