Thursday, February 17, 2011

Suara Misteri Di tempat Pembunuhan Jutawan Sosilawati


salam semua

tgh2 duk jalan2 umah kawan2 dan skodeng2 mr guugle terjumpe artikel nie .. huhu sedih dgn kematian jutawan ini .. x tahulah benar atau tidak artikel ini , tapi akak pernah terbaca dulu .. skrg ia diceritakan oleh pengawal2 yg menjaga lokasi pembunuhan jutawan ini .. uhuh sedih + takut + seram bila membacanya .. kasihan , hanya allah sahaja yg tahu betapa azabnya arwah dan rakan2 ketika itu .. jika benar apa yg didengar oleh polis2 pengawal ini , kita sama2 doakan agar roh mereka2 yg tersiksa ini damai dan tenang disana .. 
aminnnnnnnnnnn




Ladang Gadong di Kuala Langat, Selangor yang menyimpan kisah tragis melibatkan jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya bersama tiga individu lain, kini mula menerima gangguan suara misteri.

Beberapa anggota polis yang bertugas mengawal lokasi pembunuhan kejam itu mendakwa mendengar ’suara-suara’ meminta tolong hampir setiap malam.Ekoran itu, polis dikatakan terpaksa menambah bilangan anggota yang berkawal daripada dua kepada lima hingga enam orang mengikut syif setiap hari.

Pada mulanya, hanya dua anggota bertugas namun bilangannya terpaksa ditambah kerana ada yang mengalami gangguan-gangguan ketika bertugas.Mereka diganggu ’suara-suara’ itu yang sayup-sayup kedengaran meminta tolong,” kata sumber sambil memberitahu salah seorang suspek kes itu juga mengakui ‘didatangi’ lembaga.

Menurutnya, ’suara-suara’ itu biasanya muncul dari dalam ladang kelapa sawit terbabit di waktu tengah malam semasa anggota-anggota sedang berehat di pondok kecil yang dibina mereka tidak jauh dari tali air.Katanya, anggota-anggota terbabit juga tidak dapat memastikan dari arah mana ’suara-suara’ itu kerana keadaan ladang yang amat gelap selain ia hanya sayup-sayup kedengaran.Katanya lagi, bagi langkah berjaga-jaga anggota tidak melakukan rondaan seorang diri sebaliknya dijalankan secara berkawan pada setiap jam.


ps : hari nie ke tempat kerja memang dgn mood yg x best .. kerja banyak + mcm2 hal berlaku .. kenapalahhh semua ini terjadi .. bosan dah sebenarnya .. boleh tak tukar environment kerja yg baru .. dah lama kuut akak duk di situ .. tu yg mcm dah x leh terima dah .. huhuhu please help me !!!


29 comments:

  1. huhuhu.. menyeramkan. tp cuma gangguan suara hope gangguan tu tidak memudaratkan sesapa

    ReplyDelete
  2. uishhh seram lak dgr kak oii.....

    ReplyDelete
  3. tragedi yang menyayat hati... semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh mereka... dengar nama ladang gadong pon dah rasa seram huhu...

    ReplyDelete
  4. eh saya dah ketinggalan la cite pasla arwah
    tulang2 tu tanam ke ek?
    seram nye kak
    dah la saya ber2 jek ngan damia nih huwaaa

    ReplyDelete
  5. yg baca ni pon cm seram.apatah lagik yg berjaga kt ctu. =(

    ReplyDelete
  6. wah...takut na baca...huhuhu.../akak dah sembuh kew...;d

    ReplyDelete
  7. salam, cantik blog sis nie, sye dtg dr blog Cik Mot, follow dh...

    ReplyDelete
  8. alamak,
    seramnya bila baca,
    marilah sedekahkan al-fatihah buat arwah,
    mudah2an dia tenang di sana.....

    ReplyDelete
  9. Seramnya baca.Doa agar roh2 mereka tenang. Kadang2 selalu nk tahu knapa jd cmtu, betul ke roh mereka still ade.huhu..

    nape sis?biasalah sis,mane2 tmpat ade konflik.ofis jat pun sama

    ReplyDelete
  10. uishh mmg seram.. nasib la kita tak dok situ..

    ReplyDelete
  11. kesian bila tgk post moterm pembunuhan diaorang....dah le kena rodok, bakar sampai tulang tinggal kecik2. sampai kena panggil dr pakar tulang la, nak bezakaan tulang dia ngan tulang haiwan.....si k*l*ng tu pulak sampai sudah tak ngaku...sedey.

    ReplyDelete
  12. TLLS ~ tulah dik .. akak pun masa baca nie dah rasa semacam .. sedih pun ada huhuhu

    ReplyDelete
  13. kaseh ~ tulah seram dan sedih bila dgrkan ..

    ReplyDelete
  14. maira ~ haah kan dgr nama ladang tuu pun dah rasa semacam .. ermm x dpt nak bayangkan .. huhu

    ReplyDelete
  15. nana ~ x tahu pulak lah nana tulang2 tu ape cite .. sedih bila mengigatnya , loor yer ke nana berdua je .. ekkeke

    ReplyDelete
  16. safura ~ hermm tulah :)

    ReplyDelete
  17. rieyana ~ aah alhamdulillah dikk dah sihat , tapi adakalanya kena cirit2 .. huhu

    ReplyDelete
  18. ayuni ~ thanx dikk .. sudi follow akak .. nanti akak singgah umah ayuni ya :)

    ReplyDelete
  19. wanie ~ tulah sama2 kita sedekahkan kepada arwah2 ..

    ReplyDelete
  20. zati ~ hermm tu lah dah ajal mereka mcm tu dik .. sedih kan .. agaknya mgkin benar apa yg diperkatakan oleh mereka .. bila roh x tenang kerana kematian yg trajis mcm tuu .. mcm2 boleh berlaku ..

    ReplyDelete
  21. amirrah ~ ekekke kalau kita duk situ sure kita pun dah lari jauh2 atau trauma ken :)

    ReplyDelete
  22. notti ~ huhuh tu lah akak masa ikuti kes mereka ni kan rasa hiba sgt2 .. sampai hati kan .. dlm dunia skrg manusia mcm tu masih ada .. bila dah terlalu modern semua dah hilang pertimbangan huhuhu

    ReplyDelete
  23. perghh kalO nida dok situ..mahu diaa pucat tak bedarah....

    mcm mana tak dengaq suara-suara misteri tuhkan..

    cara INDU PARIA tuh bunuhPn kejam giLa...beselerak ROH keluaq dr jasad...huhuhuhuhuhu....

    ALFATIHAH buat dato'soSiLawati dan sahabt-sahabt dia.....

    ReplyDelete
  24. Moga rohnyaa mereka2 ini aman disana.. ishh meremang plak buluroma membacanya..

    ReplyDelete
  25. huhuhuh menakutkan la kak..moga2 semua arwah mereka aman dan tenang..amin..

    ReplyDelete
  26. takut dan seram lak bila baca beita ni... yang penting kita sedekahkan Al-Fatihah pada semua mangsa...

    ReplyDelete
  27. seramnya baca kak, tak dapat dibayangkan pengawal2 yang mengalaminya sendiri..memang tragis sangat kes pembunuhan ni.semoga roh2 mereka semua aman di sana

    ReplyDelete
  28. Tak de apalah tu, selalu berlaku cam tu, sebab dorang ingat perkara tu. baca je ayat suci Al Quran, mesti dah tak rasa takut

    ReplyDelete
  29. moga mereka aman di sana.Alfatihah

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...