Wednesday, February 9, 2011

Sedapnya puding ini !


 salam semua

haa nie pun bukan menu akak pagi nie .. mana boleh makan manis2 pagi2 kann
ekekekke jaga manis dlm badannnn .. herm ini menu kami petang hari CNY tuu .. lepas puas main masak2 nasi tomato , petang tuu decide nak buat nie .. memang dah lama ngidam nak makan .. adik akak yg kat KL tuu memang pandai buat nie .. dia jenis rajin + dia ada oven ok kat kl tuu , tu yg dia rajin buat waktu cuti2 nie .. erm ape layie kami beli bahan dia tukang godey2 lahh ekekkee ...

kami buat 2 loyang tau .. dgn satu band roti yg saiz besar tuu .. licin semua .. adehhh sungguh2 laku masa tuu ekekke .. anak2 semua suke + hubby2 kami pun suke .. siap masak jer x sampai 1/2 jam licin ... aduhh x menahan .. :)
esoknya kami buat layie .. 2 loyang jugak .. kra 2 hari berturut2 lah buat , atas permintaan kannn :)


 


suke dlm keadaan mcm nie .. dibakar garing2 gituu :)

kasi close up sikit .. ermm amacam terliur tak ?? hehehehhe jahat akak kannn

 keadaan ini cuma bertahan x sampai 5 minit .. 
lepas snap terus licin huhuhuhu

ps : akak kat rumah cuma ada microwave , ingat nak beli oven pulak , x leh jadi lah dukk ashik tgk org buat kek jer .. bile lahh nak cube sendiri huhuh

19 comments:

  1. sedapnya puding..... share la resipe kak

    ReplyDelete
  2. beli kak...jgn x beli..tp kan kalau nak tumpang oven umah sy pun xpe..hehe..bg komesin kek je dah ok dah...

    kak, puding ni mmg nampak sedap je..share recipe kak!

    ReplyDelete
  3. a'ah xmo share ke resepi tu :)

    ReplyDelete
  4. mmg nampak mengancam kak ooiiiiiiiiiiii...pagi2 buat aku terliur tau kak!!

    lieya pun suke yg mcm nie....garing2 gitu...baru sodap.....

    ReplyDelete
  5. wah! tgk pun nampak sedap ieda.

    ReplyDelete
  6. nyum..nyum...sedapnye....

    akak...nk resepi..nk try wat gak laaa.....

    guna microwave pun bole ek

    ReplyDelete
  7. sdpnyer... eB nak polo... tapi x leh lg.... pkl 5 kang kot eh?... tq sudi polo eB >_<

    ReplyDelete
  8. akak.jgn lupa post uia ckit.hee :)

    ReplyDelete
  9. sedapnya puding roti tu...mkn ramai2 plak lagi lah laju je licin...

    ReplyDelete
  10. zety punye feveret ni tau, lagi2 klu die mcm rangup2 sket..sedapnye lah..samelah, kite pon xde oven lagi

    ReplyDelete
  11. wow sedapnya, akak kalo puding roti, memang suka, tambah2 ada byk kismis camtu, sedapppp

    ReplyDelete
  12. wah...ne mst sedap sebab cepat ja habis.nak jugak.......

    ReplyDelete
  13. wah...tgk pun dah terliur...best mcm lembab2 sikit...;d

    ReplyDelete
  14. samalah kak..umah g pun ade microvave je....teringin nk baking..kena invest beli oven plak ni..

    ReplyDelete
  15. kak nati share resepi...kaseh pandai wat puding roti yg version kukus lembek jek...yg garing ni tak penah try....cam besh je rupa dia

    ReplyDelete
  16. mcm sedap je kak!! nk resepi boleh tak?? suka yg garinggg

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...