Monday, February 28, 2011

Lemak Labu & ikan masin bersama Terung Grg Berlada


salam semua 

meh nak citer pasal menu ari nie .. 
hari nie best sgt .. dpt jumpa ELIZA , adik blogger dari KL .. dia ke kuantan dari semalam atas urusan suami .. so petang tadi sebelum balik akak jumpa lah dia di kolej .. kecik molek orgnya .. sama2 gile mcm akak ekekkeke ok eliz nanti jgn lupe upload pic tau .. akak nak copy gak upload kat sini nanti erkk

soo balik je umah .. terus masak nie .. grg berlada terung , masak lemak labu ikan masin nie akak masak semalam dirumah mak .. memang cadang masak lebih utk akak bawak balik ke ktn umah akak .. so ari nie kira dinner kami masak lemak labu ikan masin dan terung grg berlada ..
ada sambal tempoyak tapi x sempat nak take pic lah .. x tahan , lepas masak petang tadi akak terus makan .. ekekekek kalau sedap2 mcm nie mana boleh tunggu malam kann bahaya ekekekek

ok lah moh layan jer pic2 nie :)



 
 terung grg berlada:)


masak lemak labu & ikan masin
x berapa nampak ikan masin sbb ditengelami kuah ekekek


ps : yuk ramai2 tgk SYTYCD sesson 7... minggu nie minggu ke2 tau .. akak x nak miss .. peminat tarian lah katakannn .. zazzzzzzzzzzz upssss nanti bila habis akak BW yer .. tunggu :))


14 comments:

  1. akak..
    saya tgh menelan air lior hahaha
    xleh nk makan2 sgt
    diet..diet

    ReplyDelete
  2. wah! sedapnya juadah tu..paling tak tahan terung berlada tu mmg fevret..hehe
    buatla resepi terung grg berlada tu ieda..nak cuba la...:)

    Entri Terkini : Sejumlah RM4.85 juta saman telah dijelaskan

    ReplyDelete
  3. ya ALLAH akakkkk dua2 mmg fav kaseh arrr....adehhhh.....

    ReplyDelete
  4. komen sama ngan adik kaseh di atas.boleh.Ieda dapat ikan masin.hui, nasik bertambah.

    ReplyDelete
  5. Ooooo..patut la kak kaseh merapu kelaparan kat fb..rupanya kak ieda la yg menggoda selera dia ya..Yaa..seperti kak kaseh..sue pun leleh gak ni...waa..kejam tau kak..posing menu sedap2 mcm tu..

    ReplyDelete
  6. nana ~ ekekekek kan dik .. kalau makan malam x hinggat dunia , lepas tuu tidooo tuu lah x daya ekekekke

    ReplyDelete
  7. hot mama ~ aloor .. simple2 jer .. campak2 tuu tertiba jadi ekekekke :)

    ReplyDelete
  8. kaseh ~ ekkeek padan muke .. paksa jugak suh tgk ekekekek

    ReplyDelete
  9. CIMNDDC ~ ekekekk akak menu simple jer kak .. akak lagi terer masak dari ieda .. ikan masin terubuk dari sarawak kak .. sesat kat umah mak .. ieda terus masak ekekekke

    ReplyDelete
  10. sue ~ ahhahah yer ker kaseh merapu di fb tadi .. ekekek ciann dier ..
    nak wat camner .. dikk masak lemak ikan masin tuu lagi lama lagi sedapp .. buat lak sambal belacn ... adehhhh

    akak lak telan liur semuleee ekekekek

    ReplyDelete
  11. wah..sedap2nye lauk akak..
    terliur dh nih.. ;)

    ReplyDelete
  12. lily ~ ekekekke silakan makan dikk .. lewat dah nie :)

    ReplyDelete
  13. terung goreng berlada tu akak mmg suka

    ReplyDelete
  14. mamasyaza ~ tulah kak .. ieda makan ratah mcm tuu jer :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...