Tuesday, February 22, 2011

SAKIT MATA dan hari ini HUBBY demam


salam semua

kelmarin hubby sakit mata .. sakit mata dia dah jadi kebiasaan bagi dia .. sbb hubby kerja kimpalan besi .. boleh dikatakan setiap sekali sebulan pasti dia akan kena sakit mata ini .. sakit mata yg pada akak agak pelik kerana mata dia akan menjadi merah menyala .. katanya pedih .. yg paling pelik bila dia cakap hanya boleh diubat dengan letakkan ais di atas mata sambil memejamkan ia ..
hermmm selalunay org sakit mata akan ke klinik dan ambil ubat mata kan .. ini bukan sakit mata yg biasa2 tu .. hanya perlukan gumpalan ais dan sapu tangan utk mengubatinya .. kata dr ini disebabkan kepanasan risiko kerja kimpalan besi ini ..

mula dulu masa baru2 kawin , akak memang pelik .. puas carikan dia ubat , dia cakap x perlu .. hanya perlukan ais .. lepas semalaman tekap mata dengan ais nie .. redalah sakit mata tuuu .. hermmm mcm2 hal kan .. kalau org  tahu memang akan rasa pelik .. tapi apa2 pun dah dekat 20 tahun hubby mcm nie .. setiap kali sakit mata dtg .. memang akak dah stand by ais dlm peti ais tuu :)

ais diisi dalam sapu tangan dan diikat

dan di tekap di kelopak mata .. sampailah dia tertidur ..



tapi hari nie .. hubby demam pulak .. akak baru balik dari klinik bawa hubby .. sedih sgt .. lepas satu2 hal yg terjadi .. patutlah rasa x sedap hati bila nak kuar rumah pagi tadi .. tgk dia dah lain mcm .. semalam mlm punn dia dah rasa mcm bisa2 bdn tu dtg .. akak ingatkan bagi dia makan ubat demam akak , dia akan kebah sedikit .. tapi tidak .. balik petang tadi , makin panas badan dia .. huhuhuhu


ps : kalau sempat akak BW mlm nie .. lewat sikit kutt .. nak picit kepala hubby .. kasihan pulak .. x sampai hati tgk .. katanya dia pening kepala .. :(

27 comments:

  1. siannya.. tak pakai spec ke?

    ReplyDelete
  2. ieda, yang dahulu kena dahulukan .kebajikan suami yang penting dari berblog walking tu. kenapa pulak cam tu ye? tak jumpa doktor ke ieda? akak harap ieda sabar ye, biasalah suami tengah sakit ni dia suka dimanjakan. kalau perempuan ni dia berdikari sikit.

    ReplyDelete
  3. xpe kak ieda.husband lg penting.moga2 cepat sihat.

    ReplyDelete
  4. unik ye kak cara nk ubt mata tu..

    smga asben akk lekas sembuh..

    ReplyDelete
  5. semoga abang akak cepat sembuh...doa saya sentiasa...^^

    ReplyDelete
  6. semoga hubby kak ieda cepat sembuh... mata tu kena percikan api ke?

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Ieda

    lepas ni kena cari cermin mata yg paling sesuai untuk kimpalan besi

    moga hubby cepat sembuh

    Wassalam

    ReplyDelete
  8. semoga encik hubby cepat sihat.

    ReplyDelete
  9. pape pun mesti kena jumpa doc gak ke...walaupun sikit.mencegah lg baik dr merawat kan...

    ReplyDelete
  10. moga hubby akak cepat sembuh....

    ReplyDelete
  11. semoga cik abe akak cepat sembuh dari demam dan sakit mate yea kak...pelik gak ...tak yah ubat klinik pakai ais pun bleh yeak kak.....tak mo pi jumpe pakar ke kak....dok ulang2 sakit mate cam tusian plak cik abang akak rimas kan...

    ReplyDelete
  12. mesti x selesa tu.. moga hubby k.ieda cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  13. Moga hubby Ieda cepat sembuh dan jgn lupa makan ubat yer..

    ReplyDelete
  14. semoga awk dan hubby cepat baik yer...

    ReplyDelete
  15. get well soon yerkk..sorry x dpt jumper nko aritu..aku betul2 bz lately niehhh

    ReplyDelete
  16. alahai kesianya..amy paling tak suka sakit mata..berdodoi di buatnya..

    ReplyDelete
  17. semoga en. hubby cepat sembuh.

    ReplyDelete
  18. kak yan ~ dah selalu leterkan dia .. tapi dia degil huhuhu

    ReplyDelete
  19. CIMDDC ~ tu lah kak .. banyak ketinggalan dlm blog kawan2 .. plus kerja banyak sbb ada karnival KSP next week .. huhuhuh

    dah bawak jumpe dr .. tapi tu lah jugak nasihat dr :(

    ReplyDelete
  20. munna ~ bukan percikan api , tapi silauan api tuu huhu

    ReplyDelete
  21. bro rozali ~ thanx bro .. dah ada tapi dia degil sgt2 uhuu

    ReplyDelete
  22. lieya ~ tulah dik .. akak ingat nak jugak bawak pakar .. tgk lah nanti .. kena tanya dia jugak dulu ..
    memang rimas punn kdg2 tu tengah2 mlm dikk huhuhu

    ReplyDelete
  23. azue ~ x per beb .. aku paham :)

    ReplyDelete
  24. semua ~ terima kasih .. perhatian kalian amat2 akak hargai .. terharuuu huhuhuh

    ReplyDelete
  25. adoi...
    apa2 pun, rehat puas2 & semoga semuanya baik seperti sedia kala..'get well soon :-)

    ReplyDelete
  26. get well soon tuk hubby akak...sekarang nie macam2 penyakit kan menyerang...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...