Sunday, February 13, 2011

Nasi Grg , Popia Ikan & Fingers Ring with JALAPENO CHEESE SOS


salam semua

selamat petang ! .. ermmm kemana petang nie .. akak dah pun siapkan menu kami berlima petang nie ..
nak bawak kids ke taman permainan arinie . mcm biasa xtvt kami dihujung minggu , sebelum tu akak dah pun siapkan 3 menu yg ermmm bolehlah dikatakan enak ekekekek puji sendiri lahhh tuuu

ok lah janji anak2 suka kan .. sbb anak2 akak x amik lunch arinie so inilah menu mereka utk petang ini merangkap makan malam kami .. 
bekalan utk ke taman permainan .. mgkin ke taman bandar kot sbb anak2 memang suke ke sana ada ikan kan .. tu lah faktor utama kami ke taman bandar nie .. x pernah puas .. ekekekkek

kali nie akak goreng fingers nuggets with jalapeno cheese sauce ( ala yg mcm kita mkn wedges KFC tuu ) 
haa sos nie akak beli ngan kawan akak bentuk dia mcm powder gitu .. kena bancuh dulu .. sedapppppppppppp yumx3 gituu , 1st time buat nie .. sure anak2 suke .. 


 inilah bentuknya sebelum dibancuh dgn air suam2 .. dah jadi likat2 curahkan pada nuggets kita mcm sos cili tuu 
( sumber dar tuan yang jual nie AZURA ) 
so siapa2 yg duk kuantan nak order leh call zura @ gi blog dia yer :)

 
 close up sikit :)

 nasi grg telur .. :)

 popia ikan goreng 

 


selamat beriadah bersama family tersayang ... jumpa lagi ..
muahhh !!

23 comments:

  1. alahai cheese tuuuu..tgh tgu order dr nurullll..sedap laaaa

    ReplyDelete
  2. amboi sedapnya ieda. lapar pulak tengok popia goreng tu.rajin ieda.

    ReplyDelete
  3. byk betol kak ieda curahkan JCP tu.. sedap kan?.. thanks sbb sudi beli.. saper2 nk order.. cepat2 sementara stok masih ada nie..

    ReplyDelete
  4. aduh menariknya kak,skrg gak jengah page zura!

    ReplyDelete
  5. Semua nampak sedap la kak!!! Nak join ;)

    ReplyDelete
  6. nak jugak order cheese tu hehehe
    eh popia ikan tu akk buat ke beli eh..x igtlah :)

    ReplyDelete
  7. meriahnya bekal nk bwk p taman kak...sos cheese tu, kalah kfc punya..mcm nk order je...

    ReplyDelete
  8. alahai ... cheese tu nampak menarik betul... bestnya dah penat2 main boleg santap lepas tu

    ReplyDelete
  9. rajin nyer k"ieda...best kalau kakak yana rajin mcm k'ieda...hehehehe...

    ReplyDelete
  10. zura ~ nak tahu zura , anak2 akak siap suh bawak extra sbb yg akak curah tuu x cukup .. saboor jerlahh .. kat umah layie dah makan .. mcm maneee ekekek .. memang sedapp zura .. rasa dia lain tul .. memang nak kena order layie nieee :))

    ReplyDelete
  11. el ~ akak beli jer el .. tinggal goreng jer .. haaa cheese sos tuu leh lah order yer :)

    ReplyDelete
  12. hanim ~ haa call jer zura tuu dik , dia buat penghantaran jugak tauu :)

    ReplyDelete
  13. rieyana ~ ekekek biasa2 jer dikk tuntutan anak2 nak makan huhuh , kalau ikut akak , x nak goreng2 nie sbb minyak kan .. x elok selalu :))

    ReplyDelete
  14. farra ~ haaa sedapp farra , x nyesall nyer :)

    ReplyDelete
  15. CIMNDC ~ ekekeke akak popia tuu beli yg frozen jer kak .. ieda tinggal goreng jer :)

    eh ieda luper lahh nak add akak kat bloglist ieda ... sat naaaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  16. zati ~ silakan dikk .. sedapppp :)

    ReplyDelete
  17. love ~ hai dear .. come & joint us !! :))

    ReplyDelete
  18. oppss...sungguh mengancam wedges tu.tau gak pasal sebuk ni...nnti nk cube gak bli.sama tak kak rase dia ngn kfc punye..?

    ReplyDelete
  19. sedap nyerr..huhuhu..terliur!!

    ReplyDelete
  20. salam,

    yeay!!! dtg BW di sini pulakkkkk

    ReplyDelete
  21. ratu siput ~ lagi sedappp dikkk ekekeke ;) x nyesal kalau beli :)

    ReplyDelete
  22. aduh sedapnya cheese tue kak....

    ReplyDelete
  23. sedapnyaa terliooo g....adess

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...