Thursday, February 10, 2011

Mee Hun Soup In The House


 salam semua

alhamdulillah baru lepas bersilat didapur menyiapkan menu nie
ekekekke mcm yg akak cakap , ari nie malas nak masak berat2 .. so this is the simple menu yg akak cakap tuu .. ok lah kan .. janji anak2 dan hubby suke .. even adik akak pun x cerewet .. ermm kali nie akak buat tumis dgn cili api .. beri rasa pedas sedikit .. ermm baru ada umph .. akak rebus mihun sepeket .. dan akak teringin jugak makan ngan mee lidi , so akak dah rebus punn .. skrg masa utk ngap jer ..

cepat2 makan sebelum jam 8.00 mlm ... dan masa nie sure kami dah siap makan :) soo jemput makan semua ....






  


ps : mlm nie nak BW lagi .. tadi kat opis sempat sekejap jer .. banyak sgt kerja huhuhu sampai akak balik lambat ari nie .. sampai jer umah kul 6.15 ptg .. terus masak2 .. huhuh :) 




31 comments:

  1. best tu kak... sy pon klu msk mee sup ker, mee kari ker mesti nak mkn dgn mee lidi... takpon kuew tiau... sama citarasa la kak... hehehe...

    ReplyDelete
  2. sedapnya nengok mee hoon soup tu. Ada lagi ke. Tengah lapar ni

    ReplyDelete
  3. yummy2!hehe..nsib niesz br lps mkn..kalau x mau meleleh air liur nie..ekekeke..

    ReplyDelete
  4. zue ~ aah kan sedapp , mee lidi makan ngan kari ker soup ker best kan .. eekekke leh same lakk :)

    ReplyDelete
  5. kak aidah ~ ekekke kak dah tinggal kuah jer kak :)

    ReplyDelete
  6. mia ~ sibbb baik mia jauh ekekek

    ReplyDelete
  7. niesz ~ tu lah .. akak punn dah makan tapi makan awal .. skrg dah lega sikit :)

    ReplyDelete
  8. Saya suka bihun sup sebab ade banyak sayur.. Heehee..

    ReplyDelete
  9. nyummmmmm kak...kaseh pengemar meehoon sup... takpun meekungfu meehoon version walaweii kak...sodappp

    ReplyDelete
  10. akak mggu ni menu malam=nasi goreng je..huk huk

    penat weh..xlarat nk masak..yg laratnya..masak nasi goreng jek..

    ReplyDelete
  11. kak eida,

    TQ dtg blog saya..ni dtg sini pulak..

    Ermm sedapnye sup...:)

    Oooo kak eida duta HL ke..mmg bagus HL!

    ReplyDelete
  12. hamboii sedap nyer kak oii... akak sihat ker? lama linn tak tingal komen kan.. maaf yer kak... kesibukan melanda dek keheroan 3 hero.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  13. biarpon simple kak, yng pentingnya sedappp!..

    sy pon kdg2 msk simple camni jer..but lately mmg mkn kt kedai!hihihi

    ReplyDelete
  14. huwa sedapnya kak.. best makan yg bersup n berkuah gini, suka menghirup lelebih lagi kalau pedas.. :)

    ReplyDelete
  15. bestnye nmpk kuah sup dier kakk.... ;)

    ReplyDelete
  16. farhana ~ aah dik akak kalau buat suke taruk sayur banyak baru umph :)

    ReplyDelete
  17. kaseh ~ meehun @ mee kungfu punn akak suke .. kita sama citarasa :)

    ReplyDelete
  18. kak sarah ~ yer kak .. ieda pun dan 2 mlm masak nasi grg jer .. simple2 , mlm nie jer buat mee hun :)

    ReplyDelete
  19. zatil ~ ekekkek bukan duta cayunk .. penguna setia jer ekekek lum layak jadi duta layieee :)

    ReplyDelete
  20. ciklinn ~ aah lah linn .. miss u dear .. x perlah dikk akak paham bila anak bertambah rutin harian bertambah .. kita sebagai ibu memang kena paham .. nak2 umar dah makin melasak kan .. huhuhu

    ReplyDelete
  21. gieyana ~ aah simple2 jer sbb mkn malam kan .. tu pun akak x tunggu kul 8 .. 7.30 kami dah makan ..
    makan malam luar nie akak jarang sikit sbb anak2 dah besar .. budget sokmo lari ekekek jadi nak jimat grg2 di rumah jer :))

    ReplyDelete
  22. LL ~ ekekek haa yg lebihan2 tuu lah yg sedap kan dik ekekek

    ReplyDelete
  23. nadia ~ sup simple2 jer nadia :))

    ReplyDelete
  24. ahfanstasy ~ nak bfast dah ker .. akak shake jer pagi2 nie :))

    ReplyDelete
  25. fulamak..sodap tu kak
    nak cikittt..
    adehh dah abess ker ;P

    ReplyDelete
  26. syahnia ~ hermm dah basuh dah periuk nyer dikk ekekkek

    ReplyDelete
  27. aduhhh kak, faveret saye tuh...
    tp kan kak, saye tak pandai2 masak sup...yg biasa saye masak mee kari jer....huhuhu

    ReplyDelete
  28. kalu belah utara bihun sup nyer kaler kuning..eh bihun nyer la yang kaler kuning tue..hehehehe

    ReplyDelete
  29. menu diet ni kan kak!! sesuai!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...