Wednesday, February 16, 2011

Makanan Org DEMAM


salam semua

sehingga ke mlm nie demam akak dah kurang sgt2 .. cuma yg menakutkan akak skrg nie adalah  berak2 nie .. tiba2 jer dari petang kena cirit birit .. sungguh x paham .. huhuhu mintak2 x berlarutan sampai ke esok .. plan nak kerja esok .. x nak MC dah .. x sedap ati sbb banyak kerja yg x selesai lagi huhuhu

ok lah hope perut nie ok sampai ke esok , dan inilah menu yg akak masak tghari tadi .. bubur + singgang tumis .. atas tuu sambal ikan .. ermm sedapp lah sikit .. tekak nie .. tekak x lalu .. semua tgk x sedap jer .. mlm nie makan nie lagi .. tu pun tgh ari tadi makan sikit jer .. dlm ati nak jamah aja .. huhuhuhu tgk lah mlm nie kalau ada selera nak sambung :)




 ps : hope esok boleh kerja .. hati nie bila duk rumah teringatkan opis .. yerlahh dah namapun kerja kan .. :) mlm nie anak2 ada tuisyen , mintak tolong hubby hantarkan .. bdn masih x daya huhu




27 comments:

  1. semoga cpt sembuh kak..mmg lemah klu time tk sihat nih..nk wat keja ape pon rase malas jek kan..huhu

    ReplyDelete
  2. alamak tiba2 ade tanduk nii ingin merampas makanan itu sekali telan..

    kak makan yer kak.. pastu mam ubat..

    ReplyDelete
  3. semoga cepat sembuh kak ieda... err, cirit birit tu biasanya tanda jangkitan viral... kalau x salah saya la... kalau berlarutan, elok g jumpa dr sekali lagi :)

    ReplyDelete
  4. Kak eida..nih org yg tak demam pun terliur tgk bubur ni..

    Take care kak! Speedy recovery..

    ReplyDelete
  5. Klu demam selera mkn pon kurang..
    Moga cepat sembuh ye kak..!

    ReplyDelete
  6. kak ieda demam ya.cian..get well soon ya..makan ubat & take a rest..

    ReplyDelete
  7. moga cepat sembuh ye kak..jgn lupe mkn ubat.. :)

    ReplyDelete
  8. akak pun berak2 jg yer...smoga akak cpt sembuh yer..yelah bila kita cuti/mc mesti teringat opis..risau semacam je kan...

    ReplyDelete
  9. ala ciannya demam..smg cpt sembuh ye..

    akak kena tagged... hehe

    nt dah sihat ada masa klu rajin buat ye..

    ReplyDelete
  10. Moga cepat sembuh ye kak..

    ReplyDelete
  11. Kak ieda...Sue doa hope akak cepat sembuh ya...

    ReplyDelete
  12. wah sedap nye kak.....aku yg terliur kak hahaahaha..sedap gak bubur ngan singgang ni kak yeak..leh buat menu pantang lieya ni nanti kak hihihihi

    kak, moga akak cepat semboh kak yeak....jaga diri kak tau

    ReplyDelete
  13. kalau tak sihat ni mkn bubur mmg menyelerakan...tp......kena msk jugak sndiri kan.kalau hubby jauh then sakit...hibanya rasa...

    ReplyDelete
  14. sian dia...
    sdp lak menu tu hehehe
    smoga cepat sembuh..tu lah kalo sakit ni..byk keje nak buat ditgglkan..kepala lg la fenin memikio je

    ReplyDelete
  15. semoga cepat sembuh. Saya kalau tak demam pun suka makan bubur nasi kadang-kadang..:)

    ReplyDelete
  16. bubur nasi sedapnya...get well soon ..

    ReplyDelete
  17. g pun makan bubur pg ni...tapaw dr rumah..makan dgn sambal tumis ikan bilis semalam...tp ni dh rasa lapoorr lak...hik2

    ..lama tak melawat blog akak ni....rindu nk baca cerita2 akak..tp masa tak mengizinkan lately...sibuk berulang ke hospital...ari ni br ada masa..tu pun curi2 je ni...hik2

    ReplyDelete
  18. akak dah sihat kew ari ni...lau belum mum obat ye...wah..bubur tu...owg ta demam pun selera neh...;d

    ReplyDelete
  19. get well soon, tapi mmg sekrg ni musim cirit birit n demam campak

    ReplyDelete
  20. moga akak cepat sembuh..

    org yg tak demam ni tgk bubur tu sedap jerk..hehehe

    ReplyDelete
  21. semua ~ huhuu thanx atas segala ucapan get well soon .. akak sgt2 terharu .. :)
    dah mula bekerja ari nie .. banyak pulak tuu huhuh .. sib baik cirit2 dah x der .. :))

    ReplyDelete
  22. sib baik demam dh kurang, kalo sampai skt perut tu, kena kurangkan mkn pedas2 lah yer

    ReplyDelete
  23. kak kalau demam tak kebah lepas makan ubat minum air masak lepas tue selubung ngan selimut tebal kasi kuar peluh..yg penting air kosang kena minum banyak sangat biar panas keluar...

    jgn lupa makan ubat ye kak

    ReplyDelete
  24. siannya kak..tapi bubur tu nampak cedap la..nak cikit..
    semoga cepat sembuh yer...

    ReplyDelete
  25. halamakkkkk..mknan org demam nie lazattttttt jer ghuper dia kak ieda ooii hehehehe..ni xyah tggu demam pun abis kena saukkk kak hehehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...