Monday, February 21, 2011

Maaf KERANA tidak beritahu


 salam semua

dari hari jumaat sehingga ke hari ini ( isnin ) akak x online .. maaf kerana banyak perkara yg terjadi secara tiba2 .. hari jumaat tgh ari akak dpt call dari sek nina , cikgu dia btahu dia sakit perut & muntah2 .. akak kena ambil dia di sek .. masa ambil muka dia pucat mgkin sbb 2 x muntah dan 2x berak2 .. akak bawak dia ke klinik .. di klinik dr tekan2 perut , dia cakap sakit , dr cek lagi dan suspek appendix .. akak betul2 terkejut sbb selama nie memang ada nina ngadu sakit2 di sebelah kanan perutnya .. akak ingatkan perkara biasa .. 

Dr bagi surat rujuk HTAA .. unit kecemasan .. sebelum bawak nina ke hsp akak amik riena dulu di sek .. risau kalau dia tgk nina tak ada nanti kelam kabut pulak dia .. lepas amik riena akak dan hubby bawa riena dan nina ke hsp , kami bawak mereka makan dulu sbb riena dan ngengek nak makan , lapar katanya .. lepas tu akak terus ke kecemasan , masa tu dah pukul 2 petang , ramai betul org di kecemasan .. x leh jadi nie kata hubby , tgk nina dan tanya dia mcm mana .. dia cakap dah ok sikit ..

Akak tanya nurse disitu agak2 lama lagi tak ?? dia pun x leh nak confirm sbb akak tgk memang ramai yg kecemasan pelbagai bentuk .. dan yg kurang jelas kecemasannya adalah anak akak huhuhu .. jadi akak decide nak bawa nina ke hospital kerajaan dekat ECM berdepan Tunas Manja .. kami sampai situ dlm kul 3.30 ptg .. dpt jumpa dr dlm kul 4 ptg .. alhamdulillah bila di cek dengan lebih detail dr cakap , ini x mungkin appendix .. dr suspek gastric sahaja .. alhamdulilllahhhhhhhhhhhh bersyukur sgt2 akak , hilang segala risau.. ambil ubat dan akak terus balik dlm keadaan yg amat2 letih .. sampai rumah dlm pukul 5.30 ptg .. tgk nina lepak sgt2 sbb mungkin kepenatan .. ambik ubat dan dia terus tidur .. 

X sampai 10 minit akak letak badan dpt call dari seseorang , mengatakan brg yg akak tunggu2 dah pun tiba dan siap utk diambil .. alhamdulillahhhh lagi .. senyum lebar akak .. kira plan awal akak sejak minggu lepas utk ke KL akan diteruskan :) akak terus keluar ... mlm kami kemas2 barang dan pagi2 esoknya akak bertolak ke KL

maaf kerana x sempat nak online dan maklumkan kepada adik2 dan teman2 .. kesibukan menguruskan segala hal membuatkan akak x sempat nak buat entry mahupun autopublish .. huhuhu 
akak ke KL atas urusan saudara + menemani kakak akak membawa anak dia buat checkup di HSP putrajaya , so plan utk ke KL hanyalah kesampaian bila brg yg akak nanti2kan sudah ada di tangan akak .. kalau tidak .. sure akak x akan ke KL ... :)

so maaf sekali lagi .. rindu kan BW .. rindu nak jenggah umah adik2 sekalian .. :) nantikan ya .. kalau bukan malam nie , maklumlah kami baru sampai dari KL sebenarnya , PENAT !! .. akak akan jengguk uols esok pagi :))

jumpa lagi ya .. BYE !



32 comments:

  1. yang penting anak akak sihat seperti selalu...nasib bukan appendix kan kak? nnt pesan kat anak akak, mkn mesti on time, jgn skip bekfes tau!!

    ReplyDelete
  2. alahai kesiannya akak , nasib baik la anak x de pape..alhamdulillah , take ur time sis miss u,.

    ReplyDelete
  3. wahida ~ tulah dikk risau tuhan sahaja yg tahu .. :)

    ReplyDelete
  4. amy ~ huhuh thanx dear .. miss u too :)

    ReplyDelete
  5. anak dah ok tak kak Ieda.? patut sunyi weekend :(

    ReplyDelete
  6. sian akak.mesti pnt kan.yg penting akk pon kena jaga kesihatan.nt akk lak kena gastrik.

    ReplyDelete
  7. camane nina, dah ok? moga nina cepat sembuh & jgn lupa mkn ubat...

    ReplyDelete
  8. ALHAMDULLILAH tak de pa2..

    ReplyDelete
  9. Ieda patutlah dah lama tak bersiaran. Jaga sikit permakanan dia, jangan bagi dia berlapar. anak akak yang sulung masa umur dia 16 tahun kena operate appendix, sebab tu sampai sekarang akak takut kalau anak sakit perut. Tak pelah kalau doktor dah sahkan. sabar ye.

    ReplyDelete
  10. issh mesti suspen kan..time doktor ckp mgkn appendx tu..huu risau..Alhamdulillah la gasrik biasa jer..hu~

    ReplyDelete
  11. alhamdulilah nina x ape2.. huhu... cume gastrik je kan...
    ouh! patot lah dah lame x nmpk akak :)

    ReplyDelete
  12. sib baik nina tak siyes erk... mmg riso klu dpt call dr sek kan??? hrp nina dah ok yer kak...

    ReplyDelete
  13. syukur nina bkn kena appendix...lega sgt...sy faham kak,akak byk urusan nk buat...take care ye kak..

    ReplyDelete
  14. Sibuk kak ieda..hati ibu mana tak risau klu anak x sihatkan..hope nina ok.. n everything goes well as planned..:)

    ReplyDelete
  15. xpe kak..time ur time.. :)

    ReplyDelete
  16. padanla lama tak nampak akak..sib baik nina tak serius , takut gak kalau appendix mmg confirm kena operate kan kak.. akak g kl ghupanya..hehe demam dah ok ke kak? kaseh ni tak baik2 dari arituh.. bila demam kebah,batok lak dtg...

    ReplyDelete
  17. nasib baik bukan appendix ... tapi gastrik pun bahaya juga ... sakit juga kak... klu dah gastrik ..lepas ni kena jagalah makan nina tu...

    ReplyDelete
  18. semoga anak akak cpt sembuh yek..sian gk dia wlu gastrik jek pon kan..huhu..sakit tuh..pernah kena sekali dlu siap masuk wad lagi..=p

    ReplyDelete
  19. semoga niena sihat ye kak..terkejut gak dgr psl nie..

    ReplyDelete
  20. salam kak, lady doakan moga anak akak cepat sembuh ye.. :)

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Ieda

    moga nina cepat sembuh
    boleh sambung belajar semula

    Wassalam

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah..syukur..Allah permudahkan urusan...kak ieda rehat ocay :)

    ReplyDelete
  23. Alhamdulilah..bagus la.

    ReplyDelete
  24. kena take care dia lbih skit kak.yela budak lg kan...sian...kalau ble sakit tu pindah kat kite dh lama dh kite mntak kan...anak...sakit dia sakit kita...akak sabar k...takpe settlekan yg pnting2 dulu.dh selesai sme bru ber'BW' :)

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah..xpe kak pentingkan yang lebih utama dulu, harap nina kembali sihat & ceria hendaknya.

    ReplyDelete
  26. syukur sgt2 anak akk xde pape..
    el bc n3 ni pun rs semput2...bc laju2..ikut rentak hahahaha

    ReplyDelete
  27. akak rest dulu ye, nnt singgah umh saya tau

    ReplyDelete
  28. panik kan kak..kalo anak sakit..seb bek lah sakit sikit je..takde yg serius...

    ReplyDelete
  29. takpe kak. kesihatan anak lebih penting. semoga semuanya ok ye..

    ReplyDelete
  30. patutlah xnmpak kak ieda semenjak 2 menjak nih. sabar eh kak,dugaan..

    rindu kak!

    ReplyDelete
  31. Risokan kalau anak tak sihat.. alhamdullillah dah sihat..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...