Wednesday, February 16, 2011

DEMAM menyingah



 salam semua

semalam dari pagi akak membuat kerja2 rutin harian dirumah , mcm biasa cuma kain yg dilipat agak banyak , x sangka sehingga ke tengahari bdn akak dah lain mcm ... dari paras pinggang hingga ke kaki terasa bisa2 yg amat sgt , sehingga x larat nak berjalan .. kepala dah rasa lain mcm berattt jer .. 

aduhhhhh pastinya akak nak kena demam nie ... huhuhu
sehinggalah ke mlm akak dah x tahan , mintak riena dan nina tlg picitkan kaki dan kepala .. sampai nina cakap " ibu ini , demam nie .. panas badan ibu nie .. meh bawak ke klinik " katanya .. hubby pun bawak akak ke klinik mlm tadi .. dr cek panas dah mencecah 40' .. hah .. panasnya .. huhuh sib baikklah akak nie org dewasa kalau budak kecil tuu harus dah kena sawan .. huhuhuh

Dr bagi ubat dan MC .. dapat 2 ari MC , tapi rasanya sehari jer kut .. esok akak kena kerja juga , ada kerja penting yg harus akak selesaikan , huhuhuh insyaallahhh jika keadaan akak dah bertambah ok .. tgk pagi nie setelah 2x makan ubat bdn dah terasa panas2 dan berpeluh .. alhamdulillah , cuma kepala masih berat dan perut adakalanya sakit dan cirit .. jgn jadi cirit birit sudah ! huwaa


huhuhuh banyak nya ubat .. x daya nak menelan .. besar2 tuuu



ps : pagi ni x daya lagi nak BW .. nanti petang2 sikit kutt .. lepas nie nak sidai baju dan nak tidur sekejap .. sakit kepala masih terasa .. harap2 sampai ptg beransur pulih ... 

25 comments:

  1. السلم عليكم ورحمة الله

    Moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  2. mak oiiii..byk nyeee ubat!!!!!!!!!!!!!!
    get well soon

    ReplyDelete
  3. byknye ubat kak...rajin2 mkn ubat tau kak....

    sian akak...sampai demam2 hah...mmg lemah satu badan kan kak....rehat2 kak yeak...bykkan minum air 100+....take care kak...

    ReplyDelete
  4. alahai siannye kak ieda...jgn lupa mam ubat yer,alhamdulillah yana jarang sakit...kecik2 di ketiak mak dulu je...

    ReplyDelete
  5. jangan lupa makan ubat kak..
    gagah ka diri untuk anak dan suami kan..semoga cepat sembuh...
    minum air 100% berbotol2 ok..:P

    ReplyDelete
  6. makan ubat ikut masa, rehat secukupnya... harap cepat sembuh. take care ye akak ku.

    ReplyDelete
  7. rehat kak...jgn buat keje sgt...2 ari mc tu kena gunakan sepenuhnya...keje penting tu kalau ade yg ble ganti mntkla tlg ganti...kesihatan penting tu kak...badan nk pakai lama...utk anak2 utk suami..

    ReplyDelete
  8. ratu siput ~ oh tkasih dikk .. atas nasihat tuu .. dah lama x dengar huhuh
    insyaallah .. mengenangkan kerja akak kena rehat secukupnya ..

    ReplyDelete
  9. semua ~ terima kasih x terhingga kerana doakan akak ..love u all much :)

    ayuraza ~ minum berbotol2 dikk mauu akak pengsan ekekekke

    ReplyDelete
  10. alah ciannya.sekarang musim panaslah. ieda banyakkan minum air suam, ko terlampau penat tu.semoga ko capat sembuh dari demam.

    ReplyDelete
  11. get well soon akk :)

    ReplyDelete
  12. byk nyer obat...k'ieda...jgn lupa mum okeh kang tak lega demam tu..;d

    ReplyDelete
  13. semoga cepat sembuh ye..take care..

    ReplyDelete
  14. Semoga cepat sembuh Kak..
    Lala pon dah rasa mcm mana tak selesanya bila kita demam... sakit segala sendi...

    ReplyDelete
  15. siannya aka demam..semoga cepats embuh yer..nie ayu kasi ubat aksi ok sikit demam kot..meh jengah kat sini..tahniah!!
    http://mummyayucontest.blogspot.com/2011/02/and-3-winner-is.html

    ReplyDelete
  16. Kak lamenya amy tak datang sini,,windu nak blogging dan bw.. anyway get weel soon sis..

    ReplyDelete
  17. banyak2 kan rehat yer. moga2 cepat sihat

    ReplyDelete
  18. mummy ayu ~ oh .. thanx dikk :)
    tersenyum lebar akak niee :))

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Ieda

    moga cepat sembuh
    besuk tak payah kerja ler
    biar betul2 sihat

    Wassalam

    ReplyDelete
  20. akak cepat baik ye...jgn ngelat mkn ubat...
    panas sgt bdn akak tu...

    ReplyDelete
  21. makan ubat ikut time ye kak eida lepas tue banyakkan minum air masak

    ReplyDelete
  22. semua ~ tkasih sekali lagi .. perhatian kalian amat2 akak hargai .. nak makan ubat nie .. huhuh bercinta dulu ngan ubat sbb besor2 semua huhuhu

    ReplyDelete
  23. Salam~kesian ye kat akk. antibiotik 2 jgn lupa mkn sampai abes. minum air banyak-banyak~
    get wel soon!

    ReplyDelete
  24. makan ubat n banyakkan rehat, insyaallah sembuh le nanti. sekrg kan cuaca panas sgt. sikecik akak baru je lega dari ciritbirit

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...