Wednesday, February 23, 2011

BILA malam inilah rutin ku


salam semua

ermm inilah rutin akak mlm2 .. cek buku / homework anak2 .. nina & riena kalau x di cek harus kena buat kat sek nanti .. walau mereka ke jagaan lepas waktu sek .. tapi bila balik umah still nak kena semak kerja2 rumah mereka .. , lepas akak dah siapkan urusan rumah , akak akan ambil masa dlm 1/2 jam sebelum mereka semua tidur ... masa nie ayah mereka tgh sakit mata .. memang x sempatlah ayah mereka nak bantu tgk2 kan :)

mereka nie dah ada table di dlm bilik tapi masih nak duduk  buat kerja di ruang tamu  .. puas marah2 .. bila mereka lepak2 buat homework di ruang tamu .. ermm mcm biasa zahrien lah yg akan mengacau .. leh tahan pulak tuu ... emmmmm mcm2 hal budak2 nie kan ...




 akak nak ucapkan terima kasih buat teman2 yg sudi doakan agar hubby akak cepat2 sembuh .. tapi dia still demam di rumah .. entahlah katanya sakit tekak makin menjadi .. mgkin radang @ tonsil .. ada kawan2 cakap bagi makan ais krim vanila  .. akak belikan aiskrim vanila jenama nestle tadi .. tgk mcm mana .. kalau dia masih x ok .. mlm nie memang akak kena bawa dia ke klinik semula ... huhuh dah lah mlm nie anak2 ada tuisyen ....


30 comments:

  1. wahhh kat opis jadi staff kat umah jadi guru hehehe..ok la kak.. didik anak kan??
    kak suruh hubby minum air banyak2 yer

    ReplyDelete
  2. saya dulu pun, ada meja, tapi still buat keje suka meniarap atas lantai. hehe

    ReplyDelete
  3. Rajinnya ieda check kerja sekolah anak, kalau akak biasanya suami yang check.Ieda, suruh suami jaga makan, jangan makan pedas.

    ReplyDelete
  4. memang satu kemestian kan kak bila anak dah start sekolah ni..

    Harap suami akak cepat sembuh, musim panas sekarang ni, mmg ramai yg kena gejala demam+batuk+selsema tu.

    ReplyDelete
  5. buat keje kt ruang tamu bleh duduk gaya bebas kut..hehe..sy dlu pn xsuka buat kerja ats meja =P

    musim panas kut skrg..tu lmbt sehat..mmg biasanya skt tekak bg mkn ais krim..atau ais..apa² yg sejuk..insyaAllah sembuh la nnt...=)

    ReplyDelete
  6. alaha sejuk ati tgk anak2 buat homework kak yeak....hehehehe...biase la tu kak, tukang mengaco mesti ade punye heheheh....asalkan buku tak tekoyak atau terconteng sudah laa heheheehehe....

    ReplyDelete
  7. X SBR NK TGU ASYA BESO... MTK2 RAJIN LA DIA CAM DUA BERADIK NI :-)

    **LYA PON SKIT TEKAK NI. MUSIM PANAS

    ReplyDelete
  8. Wah..akak mmg super rajin lah. Dah penat2 kat opis, kat umah pun tetap bertungkus-lumus lagi. tabik springg lah..

    ReplyDelete
  9. kat bawah leh bt aksi bebas
    hehe

    smlm sakit tkak cpt2 mkn obat
    batuk..arini ok da ;P

    ReplyDelete
  10. bagusnya kak ieda, mencabarkan jadi isteri & ibu, mudah mudahan kita semua jadi ibu & isteri terbaik buat anak2 n suami.. maira doakan suami kak ida cepat sembuh.. :)

    ReplyDelete
  11. maira ~ thanx dikk semoga doa adik dimakbulkan allah .. sama2 jadi isteri yg dikasihi ya huuhu

    ReplyDelete
  12. normaliza ~ bukan rajin dik tapi dah tanggungjawab .. letih mcm mana kena buat jugak sbb akak nie jenis yg x leh tgk bersepah2 nie .. kemas sana sini pastu tgk kan anak2 lagi ..
    minggu nie kelam kabut sbb habis akak demam .. hubby pulak huhuhu

    ReplyDelete
  13. lya ~ insyaallah dikk semoga anak2 x menghampakan kita ..
    tulah lya musim kan skrg nie .. sedih huhuh

    ReplyDelete
  14. yana ~ tulah dik . musim skrg nie .. cuaca x menentu huhu

    ReplyDelete
  15. gemaishak ~ thanx dikk .. :)

    ReplyDelete
  16. lieya ~ yerlah dikk bila dia ngacooo x tahan riuh rendah umah .. mcm perang tuu huhuhu

    ReplyDelete
  17. CIMDDC ~ huhuhu akak .. tulah tanggungjawab seorang isteri .. hubby x pandai sgt bab2 tgk buku anak2 nie .. bukan bidang dia .. dia lebih percayakan ieda utk tgk kan anak2 .. xperlahhh

    ReplyDelete
  18. h4ni3 ~ sebanrnya sama jer ngan akak nie ekekkeke

    ReplyDelete
  19. angah ~ ekekkek tulah .. kerja2 smpai kat rumah pun kerja .. huuh
    insyaallah dik memang risau akan suami tuu huhuh

    ReplyDelete
  20. huhu besar kan tugas seorang ibu dan isteri

    ReplyDelete
  21. comel2 lah anak2 akak...huhu macam nak cubit je pipi dorang..

    rajin betul dorang wat homework...

    ReplyDelete
  22. smalah kak sy pun kene cek homewrok anak2...anak sy pun sama suka buat homework kat lantai mcm anak akak tu..xpelah kak janji dorang nk blaja...

    semoga suami akak cpt sembuh yer...ketinggalan sy kak, minta maaf lah kak..

    ReplyDelete
  23. itulahkan kalau ada anak2 nie,
    dah jadi rutin...
    nanti wanie dah kawin dan dah ada anak,
    mesti akn jadi mcm nie jugak,
    lalui tugas2 seorang ibu & isteri:)

    ReplyDelete
  24. Kak bagi air asam jawa dan kumur air garam..

    ReplyDelete
  25. purple ~ tu lah dikk .. sib baik 3 org jer ekekek

    ReplyDelete
  26. fasihah ~ thanx dikk .. :)

    ReplyDelete
  27. hanim ~ x per dik .. biasalah tu .. bila dah kena blog di oppis kita dah sedikit ketinggalan .. x per janji kita x lupa kawan2 :)

    ReplyDelete
  28. wanie ~ yer dikkk ekekke bersiap sedia yaa :))

    ReplyDelete
  29. astina ~ thanx dik .. smlm dia kena cucuk huhuh

    ReplyDelete
  30. Hmm..selalunya memalam hubby yg tgkkan keje sekolah anak..melainkan kalau hubby bz atau tak sihat.. kita ler..yg bantu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...