Thursday, February 3, 2011

bersiaran dari KG - meriahnya bersama


salam semua

hai semua , akak bersiaran dari kg nie .. ekekke seronok sbb dpt spend holidays nie kat kg , walau pun kg akak dekat dik pekan jer .. kami jarang sgt balik , bila tiba ujung minggu akak x dpt balik sbb anak2 tuisyen dan mcm2 lagi xtvt , bila ada cuti mcm nie bukan main suke lagi mereka ..

kami di kg nie kebetulan semua adik beradik akak ada .. apa lagi riuh rendahlah rumah mak akak nie .. yerlah cucu yg ramai sikit dari akak ... dan along akak .. tu punn dah mcm 10 org cucu

semalam mlm akak sampai umah mak , suasana meriah mcm kami pulak yang  menyambut tahun baru cina .. ala2 makan besoo .. penuh satu meja yg duduk 12 org tuu .. siap x muat satu meja panjang .. anak2 semua duduk bawah  open table di bawah pulak ekkeke .... memang sungguh meriah .. walaupun menu kami mlm tu biasa sajer ..

hari ini kami bfast mee hun soup , tghari pulak kami masak nasi tomato .. perghhh x hinggat hidangan .. kaum lelaki sebuk dgn perbincangan sesama mereka .. besan bertemu besan lah katakann :)

ok lah .. kalau cerita nie sampai esok pun x habis .. kira kalau cuti panjang nie + mana2 perayaan memang meriah kalau anak2 dan adik beradik balik kan ... ada jer mender yg nak di bualkan dan yg paling penting edisi masak memasak tuuu ekekekkek, penat memang penat , x habis2 akak dan adik beradik lain duduk di dapur tapi kira ok lahhh janji meriah dan semua happy

ok lah sehingga bertemu lagi nanti ...

bye !!

20 comments:

  1. slmt bercuti kak..sbb tu lah sy nk anak ramai..dh tua nnti, mesti meriah!! hehehe

    ReplyDelete
  2. wah sempt lg update blog wpn kt kg ye..hehe~ slmt bercuti kak! ^_^

    ReplyDelete
  3. akak dok melepak kat umah ngan anak2 je, panas sgt kat sini, nak kluar pun malas sgttt

    ReplyDelete
  4. Duk kat kampung memang best.. Sangat best.. Dan terpaling best.. Sebab meriahnya tu.. Memang susah nak cari.. Kan kak? :)

    ReplyDelete
  5. meriah la ye berkumpul ramai2

    ReplyDelete
  6. Salam Ieda,
    cuti2 pun sempat lagi update blog.

    ReplyDelete
  7. salam Ida...lama kita x bertanya khabar ye....cantik blog Ida...sweet sgt....

    ReplyDelete
  8. dea sara ~ hai dea .. aah kan .. x per lepas nie kita saling kunjung ya :)

    ReplyDelete
  9. kak aidah ~ ekekek akak , coverage di kg nie teruk .. huhuh ieda BW punn x leh banyak sbb slow sgt tenet nie :)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. emy ~ bolehlah dikk .. adik beradik akak x ramai , kalau ramai sure lagi meriah kann :)

    ReplyDelete
  12. farhana ~ aah dikk .. meriah tuu bila berkumpul ramai2 .. sakit tekak dan penat memasak jer ekekke

    ReplyDelete
  13. mamasyaza ~ lor yer ker kak .. huhuh kenapa x balik kg kak .. lama tu cuti :)

    ReplyDelete
  14. yana ~ ekkeke thanx dik , tenet slow dikk kira curi2 masa jer nie uhhuhuhuh

    ReplyDelete
  15. farra ~ hermm tu lah kalau boleh beranak ramai ok lah dikk .. mcm akak nie dah tutup kilang ekkeke .. 3 org nie punn dah kecoh .. tapi adik beradik akak yg 4 org punn dah kira ramai kalau berkumpul nie :))

    ReplyDelete
  16. bestnya balik kg! wpun dekat tp biasa la kan..kekangan masa tu hehe

    eli lak xde masa langsung nk balik kelate huhuuh..naseb la family eli dtg turun kajang..terubat gak rindu

    ReplyDelete
  17. sesekali balik, berkumpul ramai2.. best kan kak
    macam2 cerita keluar :)

    ReplyDelete
  18. hihi meriahnya..bila lagi nak berkumpul beramai2 kan sis.

    ReplyDelete
  19. saya rini pttnye mmg off..tp sabtu x mai sbb so ganti rini lah...dptlah cuti direct 4 hari...

    dah cuti lama2 ni malas lak nk koje

    saya x g mn2 pun kak
    laki keje..so dok umah jek..hehehe

    ReplyDelete
  20. mcm tak puas cuti..kena keja blk..huhu...;d

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...