Monday, February 7, 2011

Aku Terlalu Selesa huhuh


salam semua 

termotivasi bila baca entry seorang rakan vs SIFU aku .. dan ia betul2 buat aku insaf .. oh tidakk

adakah aku terlalu selesa dgn berat badan aku skrg nie ??
huhuhhu memang punnn dah lama x timbang .. bila x timbang , sekali timbang adakalanya naik ada kalanya maintain .. huhuhu sedih2 .. nak2 lepas jer kembali bercuti .. dah rasa semacam jer ..
bila rasa jam ditangan agak ketat ! hah ! huhuhuhu sedih lagi ...
bila blaus yg aku pakai saiz 40 dah rasa x selesa .. haaaaa sedihhhhhhhhh lagi ..
ya .. bila aku berada dlm zon yg dianggap selesa dgn angka 67kg tuu .. huhuuh
bila aku bersemangat turunlah 65kg .. kalau x naik pulak 67 huhhuuh

hakikatnya sekarang berat aku perlu turun lagi .. 

so skrg nie kena nekad , nak target lama aku tu nak turun 60kg kena aku usahakan  dah lama sebenarnya target nie .. jadi azam tahun nie nak turunkan jugak ke angka

60 kg  ( doakan .. )

dan aku dah mula mengambil shake semula .. nak kembali menginsafkan diri ..
2 kali sehari .. normal meal sekali sahaja .. MUKTAMAD !

semoga akak berjaya kali ini ..:)



17 comments:

  1. kak, saya pulak doktor suh saya turunkan berat lagi 5 kilo...supaya seimbang ngan tinggi saya...huhuhu...
    saya doakan akak berjaya...caiyok caiyok...

    ReplyDelete
  2. kak,jat ni pun makan x hingat punya,huhu.org kurus leh gemuk,pas2 minum figure-up nk kasi maintain O.o

    ReplyDelete
  3. salam..
    betul tu kak..sejak cuti ni sumenye naik..hehe..

    p/s: herbalife ni ada minuman nutrisi ke kak ieda..sbb ari tu ada minum kat kuantan..dia kata produk herbalife..

    ReplyDelete
  4. sy lagilah kak berkilo2 kene turun...semoga akak berjaya...sy nk amik shake lah jgk..nnti sy nk tanya akak dgn lebih lanjut lgi..

    ReplyDelete
  5. hwaaaaaaaaa......chaiyok kak.....sedih mengenangkan "muscle" yang banyak sana sini nih...hehehhe

    ReplyDelete
  6. takper yang penting kembali ker pangkal jalan insyallah amin

    ReplyDelete
  7. Moga berjaya.. menguruskan badan lagik.. yer.. tapi skrg pun masih lagik slim.. :)

    ReplyDelete
  8. all the best kak!! sy je yg tak insf2 lagi.. heeee

    ReplyDelete
  9. Salam Ieda,
    kalau ikut doktor memang le banyak yg kena turun. Tapi umur dah senja2 ni bukannya senang nak kasi turun. dulu rajin la nak berdiet sekarang ni dah malas dah, hehehe, lagi2 sejak dah pandai sikit buat ciskek

    ReplyDelete
  10. kak aidah ~ ekekke aah kan kak kalau usia dah menaik nie susah sikit .. xper kak janji sihat jaga pemakanan tuu yg penting ..
    kurangkan guler ... :))

    ReplyDelete
  11. farra ~ huhuh tulah dikk akak punn kenkadang ke laut jugak huhuh

    ReplyDelete
  12. Maiza pun risau ni akak.. kalau tak berat badan maiza makin turun.. sejak menjak ni.. mcm naik ja huwaaa... hr ni g ofis baju mcm ketat ja.. mencii.. dah tekad semula nak diet.. maiza pun dah start diet la.. maiza mkn jg nasi separuh.. kalau tak xtahan sangat laparr.. ok ka diet mkn nasi sikit? huhu chaiyo2

    ReplyDelete
  13. musti boleh punya...chaiyok2....:)

    ReplyDelete
  14. maiza ~ ok sgt2 dik .. kalau x amik produk mcm akak x perlah .. cuba kawal portion makanan jer :)
    semoga kita sama2 berjaya ye cayunk :))

    ReplyDelete
  15. jom kita diet sama2... maira pun kena turunkan 15-20kg ... uwaaaaaaaaa....

    ReplyDelete
  16. ermmm saya pulak x sabar nak tgk bape kg turun pas bersalin ni..harap2 dptlah berat yg ideal...kalo x saya carik akk taw hahahaha

    ReplyDelete
  17. doa utk akak dan utk kaseh gak.. sama2 kita jayakan diet ni..amin..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...