Friday, January 28, 2011

Yang Manaaaa Satu .. PILIHAN KALBU


salam semua

huhuhu dah tgh malam baru dapt online dan update blog ..
kat opis latelty nie sebukk sgt2 .. huhu sedih .. sbb dah naik sem kan .. dgn nak prepare dokumen MQA , daftar budak2 baru nak masuk , daftar budak naik sem .. dan mcm2 layie .. bila dah awal2 sem nie memang akak terlalu sebuk .. mlm jer dpt online .. tu yang kebanyakan etry tuu auto publish jer ..
buat siap2 mlm2 .. lepas budak2 nie tidur .. akak lak berjaga .. paling lama sampai kul 12 ..

haaa ok lah x mo citer kisah tuu ..
heheheh nak citer pasal nie .. agak2 yg mana sesuai utk akak dan family akak .. konon2 nak tukar lah kann 
konon2 !!! ekekekkekekek

 current use .. nie hubby punyer .. akak pakai kancil 850 jer .. 
plan ( konon2 yaaaaaaaaa ekkekeke ) 
nak tukar keter hubby nie sbb dia
jarang guna .. masa beli rm 98k - sebulan 986.00 tahun 2008


 toyota estima - rm 140k ( kalau recon )

@

 chery easter - rm 89k (buatan china)

@



 proton exora - rm 72k ( buatan mesia )


kalau ikut ati akak .. nak yg cantik dan x membebankan akak nak bayar bulan2 ekekeke dan yg penting leh muatkan anak2 yg tembam2 semua tuuu .. plus leh bawak mak dan ayah serta grand nanny akak tuuu :) 
kalau uolss pilih yg mana ?? sorry pilihan hanya 3 sbb tu jer yg berkenan di mata akak & hubby ..


18 comments:

  1. salam pagi k.ieda comei!!

    eh kak, kete pon ada recon eh??napa fiza nggak thu dong! haiyaa..cmtu plk ek..

    tp recon ok ke?mmg sesuai estima la tp bila akk kta recon better amik buatan msia je..hehehehe

    ReplyDelete
  2. fiza ~ aah dik estima nie recon .. kalau ori payah jual sbb mahal sgt .. rege ori rm 400k (x sanggup I .. )
    ermm recon nie maksudnya disana dah pakai 3-4 years bawak mesia dia modified enjin dan masuk daftar baru :)) ..

    tulah bila fikir2 balik lebih baik amik buatan mesia .. sah2 baru betul kannn wangii layie :)

    ReplyDelete
  3. salam

    kak, odessy pun ok gak...sedap naik...

    ReplyDelete
  4. alphard kakk... hehe tapi exora pun ok maa.. kita jgn jadi hamba kereta kak..jgn seksa diri byr mahal2 tiap2 bulan yg penting selesa..pas 3 tahun akak tuko keta lain ..gituu

    ReplyDelete
  5. nak gak mengomen nih....ambik grand livina @ alphard pun ok gak....hehehehe

    ReplyDelete
  6. klu utk famili + cantik, sy pileh estima lah..hehe...tp exora pn oke kak..pakcik sy ada sorg pakai exora..kualiti dia not bad..supportlah brgn buatan malaysia..ngee~ =)

    ReplyDelete
  7. Ieda kerja kat sekolah ke? Kereta tak payah beli yang mahal, lama-lama harga dia akan turun.rugi

    ReplyDelete
  8. mmm... kalu saya, nak pakai yg mahal2 lom mampu, pernah plan nak tukar exora ni.. tapi.....

    .............. tunggu dulu lah. hahaha...

    ReplyDelete
  9. kak amik grand livina la kak....heheehehh

    cherry jgn amik la kak....susah nak cari spare part nanti...ramai yg ckp camtu...tapi kalo ade kemampuan baik amik alphard...fuh cun kak oiiiii....

    ReplyDelete
  10. salam kak ieda...

    belilah barangan buatan malaysia... hehehehe....

    ReplyDelete
  11. kalau tanya ita baik ambik exora..sbb abg ita dah ambik yg high spec punya kak..berbaloi2..puashati betul bila duduk kat dlm..rasa cam duduk dlm estima lak..harga pun x membebankan kan?

    ReplyDelete
  12. semua kereta tu cantik2 belaka... klu akak la rasa mcm nak pilih kereta exora full spec jer.. klu warna putih cantikkk kannn...
    hehe yg penting auto.. klu manual tak pandai bawa..huhu..

    ReplyDelete
  13. cherry dalam dia luas lah kak.. cantik.. tgk cousin pakai cantik dan selesa aje.. munna baru je rembat alza... ok jugak harga dlm 64k je..

    ReplyDelete
  14. kalu sy exora je lah kot...senang kan nk bwk semua org...

    ReplyDelete
  15. yana tak tau sgt pasal kete...tapi yana suka...toyota estima..santik mpv neh...kat gambar santik kat luar lagi santik...tambahan lak wana puteh..lagi lah santik...;d

    ReplyDelete
  16. BMW! eh..takde dlm senarai..jgn maraa kak..gurau2 je.... akak baik beli kereta baru lee....alang2 nk tukau tu..

    ReplyDelete
  17. Emmm...semua cantik kak..heee

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...