Saturday, January 15, 2011

Telan Telur Cacing Utk KURUS !!


salam semua ..

adehhhhhhhhhhhhh mcm nie pun ade ?? hhuhuhuhu 
nasihat akak amalkan lah pemakanan dan pengambilan makanan yg sihat utk menjamin kesihatan , bukan setakat kurus dan cantik yg paling penting sihat dalam dan luaran badan kita .....
huhuhuhuh
 

Ramai mahasiswi di China sanggup menelan telur cacing gelang supaya mereka kelihatan langsing ketika sesi temuduga, lapor sebuah akhbar semalam.
Tindakan ekstrem itu dilakukan berikutan kesukaran untuk mendapatkan pekerjaan bagi golongan wanita di bandar raya ini, wilayah Fujian, tenggara China.

Telur-telur itu menetas di dalam perut dengan cacing-cacing gelang memakan zat makanan di dalam perut sekali gus menjadikan mereka kurus tanpa senaman atau diet.

Namun, pakar-pakar kesihatan memberi amaran cara tersebut boleh memudaratkan kesihatan.

Di China, wanita yang langsing memiliki lebih peluang untuk mendapatkan pekerjaan terutamanya di bandar-bandar besar di negara itu.

Sumber : Kosmo

ps : petang nie nak ke taman bandar .. bawak kids jalan2 petang2 .. mlm nie aku ada dinner di wisma perdana .. ermmm :)

20 comments:

  1. huhuhu...tak sanggup eden

    ReplyDelete
  2. ISHHHH..
    LPS TU CACING MULA BERANAK PINAK DLM PERUT SPAI PERUT BUNCIT BARU TAU..

    ReplyDelete
  3. mmg pelik org cina ni.. munna tgk cacing pun dah geli.. suruh makan mau pengsan rasanya

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Ieda

    kalau kita tak makan
    cacing tu nak makan apa

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. eiii.geli lahh..x sanggup ai!huhu

    ReplyDelete
  6. eeei..pengotor nya...geli tekak..tak kurus pun x pa lah.. agaknya depa x kenal herbalife lg tu..hehhehe

    ReplyDelete
  7. giler la...geli tgk kak..iskkk...

    ReplyDelete
  8. eeeiii tak sanggup la...

    ReplyDelete
  9. syamila ~ akak 1st baca rasa nak muntah .. aduhhh

    ReplyDelete
  10. lya ~ heheh x dpt bayangkan ..makan idup2 nie dah resam org cina kann huuh

    ReplyDelete
  11. munna ~ bukan suruh makan .. nak pegang punn x tahan dikk .. erghh mereka nie kaum yg pelik2 .. siap cakap utk kesihatan .. adehhhh

    ReplyDelete
  12. yus ~ heheheh aah mereka x kenal HL lagi tuu .. nanti kita sama2 promote heheh

    ReplyDelete
  13. kaseh & alida ~ haaa tahu x per .. erghh masa baca nie .. remang sampai ke bulu tekak dikk huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. eee...gelinya..
    mmgla bole kurus mkn cacing sbb sume zat dlm perut cacing dah mkn tp gilerr..lama2 barah usus..

    ReplyDelete
  15. Huuu..tak sanggup nak buat cam tu..Baik bersenam lg..eiii..geli plak tetiba bila diingat..

    ReplyDelete
  16. syima ~ haa tulah dikk . mcm nie pun ade .. padahal merbahaya .. mana dpt idea entah .. huhu

    ReplyDelete
  17. sue ~ hehehe haaa tu lah .. bersenam jalan terbaik .. cakap pasal senam .. dah berbulan2 akak x mulakan workout .. bdn rasa malas jer .. sejak lepas raya huhuhu

    ReplyDelete
  18. giler lah mkn telur cacing
    xde akai mcm2 lah..

    ReplyDelete
  19. biar betik kak...geli arr..huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...