Sunday, January 2, 2011

Seperti Workout 20 minit !!



salam semua ..

ok2 entry nie nak cerita2 sikit pasal HL nie .. salah satu produk dia adalah TEAMIX .. haaaaaaaa tea nie memang bagus .. tea nie aku amalkan selepas aku ambil normal meal .. 

cth makan nasi dan bla2 yg berat2 lahhh kan .. maknanya pengambilan 3 kali sehari WAJIB !





Aku sebenarnya tengah buat testimoni keatas diri aku sendiri memandangkan ramai yang bertanya adakah berat aku akan naik 
kalau stop ambil HL nie ..

Jawapan aku mudah sgt2 ... Kalau sape yg stop, lepas tuu makan  tak hengat mcm sebelum korang mula2 amik HL nie  , mestilah berat korang naik mendadak kan .. yer la...belon pun mengembung kalau isi banyak angin.. betul tak ?? 
 
Teamix telah membantu aku mengekalkan berat dan menghalangnya dari terus naik .. Seriously, teamix ini memang segar. Teamix ni tak jadi angin kalau minum waktu perut korang tengah kosong . Satu sudu teamix ni hanya mengandungi 1/3 jumlah kafein daripada secawan teh biasa yang kita minum. Dan dengan satu cawan teamix, jumlah kalori yang dibakar bersamaan dengan jumlah kalori yang dibakar oleh 6 orang lelaki muda yang bekerja keras @ seperti 20 minit workout gituuuuuuuuu . Haaa yang inilah yang membuatkan aku bersemangat nak turunkan lagi berat badan . Teamix ni menjadikan kita lebih segar, energetic dan aktif.

For info berat aku skrg
65  adakalanya timbang  67 kg ( mesin penimbang prob erkk )

haaaaaaa target aku 60 kg jerrrrrrrrrrrr!

dan satu lagi .. ramai yg tanye teamix nie boleh ubatkan penyakit ..  ish mana adaeeeeeeee . Tapi aku percaya, bila kita beri makanan yang sihat kepada badan kita, secara automatik badan kita akan berfungsi dengan lebih baik.

Akhir kata, adakah anda ingin turunkan berat kerana ingin cantik? Atau atas faktor kesihatan? , ini yg selalu aku tekankan !!  Walau apapun jawapan anda, kesihatan adalah yang paling utama. Kos untuk mengubati penyakit yang kronik adalah lebih mahal daripada kos untuk menjadi sihat... Jadi, marilah kita sama-sama menjaga kesihatan diri kita kerana x ada apa didunia ini dpt dan dtg dengan sendiri melainkan dengan daya usaha diri sendiri ..:)

"Jangan direnung letihnya usaha, tetapi renunglah manisnya sebuah kejayaan,"
( pinjam ayat adik mia ina ) 




9 comments:

  1. heehe..akak da slim mlim..hahaa..
    cuma kalu nk try..suplement je..utk tmbh tenaga..bg lgi cergas..

    **nak jumpa bilo weh??..sambil2 mkn nasi kukus tu..hehe

    ReplyDelete
  2. Saya pun lama dah teringin nak amik teamix tgk kwn2 ramai minum...tp kena teratur la kan kak...berat kita sama la...nak target bwh 60kg punya la ssh..

    ReplyDelete
  3. Esok bila akak rasa nak kuruskan badan, boleh lah contact Ieda ye. semoga success dalam business.

    ReplyDelete
  4. kak sarah ~ heheh aah akak dah slim melim dahh .. toksah dah kuwogh sgt ..
    akak kita msg2 nak jumpe makan nasi kukus ... slurpppppppp

    ReplyDelete
  5. alida ~ ye ker dikk berat sama .. adehhhh nie yg nak semangat turun lagi nie hehheh
    aah disiplin tuu dlm semua mende kena ada dikk baru berjaya :))

    ReplyDelete
  6. CINMDD ~ ok2 kak .. sure iea boleh tolong heheh

    ReplyDelete
  7. akak.... ;)rindu kat tea ni..sebb selalu, bwk bekal te ni pergi kelas. dulu, berat saya pun lebih kurang akak... penah smpy 70. dan sgt susah nak turun.. even wat exersice... pas mkn herbalife.. alhmdullilah.. dpat turun dan maintain tu pun mkn 2bln ja...
    chaiyuk2, akak.. mesti boleh punya.

    ReplyDelete
  8. salam ieda.., nak tanya dah lama ker amik HL?... dulu penah try tapi rasa macam lapo jer hari2 ... terus berenti.. turun 1kg jer... hehehhehheh boleh le turunkan ilmu ...kat ayu... http://jasayu.blogspot.com..tqvm

    ReplyDelete
  9. akak, teamix ni harga berapa satu botol tu? boleh tahan berapa lama kalau sehari ambik 3 kali?

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...