Wednesday, January 12, 2011

Sedih & Thanx To U dear ..

salam semua ..

maaf lah banyak adik2 semua .. akak dah x pandai nak cakap ape dah .. banyak sgt kejadiaan2 sejak 2 -3 ari nie .. sebenarnya akak x berapa sihat .. kan dah ada janji nak BW umah kawan2 kelmarin .. disebabkan akak x sihat, dah 5 ari kena tonsil bengkak .. barulah kelmarin akak ke klinik .. bila dpt ubat klinik akak kena lah makan kan .. dan bila makan ubat klinik sure semua tahu akan rasa ngantuk kan .. huhuh " flat" sgt2 , balik umah jer berani makan ubat batuk sbb tahu kalau makan di opis haaa kes naya lahh harus x sedar sampai ke petang huhuhu .. sempat jenggah kejap umah kawan2 di opis je .. 

nak dijadikan cerita pulak .. bermula semalam komp akak telah diserang VIRUS .. huwaaaaaaaaaaaaaa lagilah sakit hati + sedihhh yg amat2 .. x leh nak buat kerja .. kebetulan semalam org UTM ada lawatan .. kan akak ada beritahu pada entry lepas .. haaaa tu lah semua kerja yg urgent yg diperlukan oleh prof UTM akak terpaksa pijam komp kawan .. huhuhuh .. dan sehigga hari ini komp masih di dlm ICU .. dan akak dah call tadi unit IT .. another bad news  .. all the  important DATA has LOST !!! ... whatttttt terduduk akak .. 

huwaaaaaaaaaaaa lagi .. boleh jadi " giler " aku mcm nie .... masa tuuu dah rasa nak berhenti kerja .. x nak dah kerja .. sbb semua data berkenaan kerja akak, ada dlm folder komp akak tuuuu .. ya tuhannnn termenung panjang akak tadi  .. memikirkan dugaan dlm kerja akak nie ... huhuhu tu BIG BOSS x tahu lagi tuuu .. kalau dia tahuuuu .. aduhhhhhhhhhhhhhhhh ...
help ! help ! help .... salah akak ker ?? akak x buat apa2 punn event x benarkan pun lect pakai pendrive pada komp akak .. sgt2 pelik ...

dah x tahu nak cakap ape dah .. doakan akak dpt hadapi hari esok dengan tenang mengadap komp yg kuar dari ICU .. seolah org yg telah kehilangan angota badan .. huhuhuhuhu

ok .. kita lupakan sejenak .. kisah akak tuu .. 

kat sini akak nak ucapkan ribuan terima kasih dan penghargaan buat 
adik cik mot yg sudi , kali nie bukan ajarkan akak .. tapi tolong kemas kinikan blog akak nie .. cantik kannn sure korang perasan dah ada kotak2 dlm blog akak nie ..

haaa nie semua hasil sentuhan adik cik mot " tanpa " bayaran tau !! .. sungguh2 akak terharu .. dia sudi tolong akak .. yerlah kan . jumpa @ bersua punn tidak tapi hasil dari kenalan dan chit chat kami di ym .. dia sudi menolong akak yg memang x reti dlm IT nie hehehhehe .. seyessss !!

" terima kasih , daun keladi .. kalau ada boleh lah 
tolong akak lagi " dan sekali lagi 

TERIMA KASIH KERANA X LOKEK ILMU IT


kalau nak kenal sapa org nya .. klik aje pic atas tuu .. :) dan akak rasa sure dah ramai yg kenal dia kan .. ramah dan gile2 orgnya .. mula tuu akak ingat dia lum ada anak .. haa rupenya dah 2 org dahh .. sorang putra & sorang putri :)
love u dikk !!

ps : mlm nie hantar anak2 tuisyen layie .. aduhh letihnya .. banyak tul kerja .. minda jadi stress mcm nie ... suh hubby jerlah yg hantar ... aci tak !!! tapi tulahhh .. dia akan jawab .. ibu meh lah ikut sekali ... adehhhhh

20 comments:

  1. adeh kak...segan ar gini...
    hahaha...tapi saya tak gila kak...:P

    ReplyDelete
  2. waa lawa dah umah akak.. langsir kaler pepel.. ada sofa kotak2 lagi hehe nati kaseh nak mintak tolong cik mot jadi designer blog kaseh gak la kak..agak2 dia nak tak..hehe akak take care ok..namo stress2.. insyaALLAH data2 tu leh retrieve balik tuh..

    ReplyDelete
  3. blog akak semakin hari semakin cantik & lengkap rs nya...tabahkan hati akak...setiap sesuatu penuh dugaan kan....sama2x kte hadapi ya

    ReplyDelete
  4. Get well soon ye kak..n byk2 sabar atas setiap dugaan n kejadian yg dh berlaku tuh..hope sume dipermudahkan utk akak nanti ye..jgn tension2 sgt nnti lmbat sihat..=)

    ReplyDelete
  5. Salam Ieda,
    baru akak perasan dah tukar hiasan rumah baru rupanya. Sabar ye Ieda, benda dah nak jadi nak kata apa, redha je la

    ReplyDelete
  6. wah bestnya ada orang tolong uatkan..amy skunk pun gah nak adjust lagi nie..

    ReplyDelete
  7. ciannn kat nko....adusss...x dpt bayangkan andai mender tu terjadik kat aku...kat nilai nie dah ler aku sorg yg kena cover sumer....virus tu dtg dr internet x? kot2 nko ader download apa2...

    lawa ler umah baru...nanti leh ler tolong kau buat renovation plak ehh...aku kan new blogger...

    ReplyDelete
  8. oooo begitu ceritanya.Sabar ye Ieda,hidup dalam dunia ni penuh dugaaan, rumah baru ni, memang cantek.

    ReplyDelete
  9. cik mot ~ elehhh .. nagder :))

    ReplyDelete
  10. kaseh ~ thanx dkk .. doakan akak erk :)

    ReplyDelete
  11. lily ~ thanx dik .. aah kena jugak lalui walau pun dah tahu mcm x leh nak buat ape2 dah huhuu

    ReplyDelete
  12. aidah ~ huhuhu tu lah kak .. redha lah jugak sbb sedih semua doc rujukan penting selama 10 tahun saya kerja dah x tahu apa akan jadi .. huhuh

    ReplyDelete
  13. amy ~ aah ada hamba allah yg sudi tolong akak .. kalau akak pandai main2 ngan coding nie sure leh hari2 tukar :)

    ReplyDelete
  14. azue ~ huhuhu aah zue .. sedih sgt sbb semua doc penting2 rujukan aku selama 10 tahun kerja .. entah x tahu apa yg akan jadi ..
    apa2 pun pagi2 nie lah aku tunggu :(

    ReplyDelete
  15. CIMDDC ~ heheh thanx kak .. insyaallah kena jugak hadapi kan :)

    ReplyDelete
  16. kak, jangnan sesedih ye...sure ada jalan penyelesaiannya ni...

    ReplyDelete
  17. mmg lawa rumah blog hang i like...takper semua tu dugaan amin

    ReplyDelete
  18. sabo yer kak!!~~ nanti ada jalan enyelesaiannya..tp bab2 virus comp ni mmg menyampah tahap gaban..mencikkkk!!!~~

    hehehe..tp blog akak nice..like it!!


    ***membalas kunjungan mau makan kenduri ni..ke jamuan??? hehehee...

    ReplyDelete
  19. alahai kak...mcm2 mnimpa ek....akak sbr byk2 ye...mmg tensen kan....

    baik ati cik mot tu...hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...