Friday, January 21, 2011

our dinner tonight ...


salam semua ..

balik jer dah x tahu nak masak ape .. tanye nina & riena .. kata mereka ibu masak sardin lah + telur dadar ..

haaaaaaaa dah dpt idea .. heheh anak2 memang suke .. bukan mereka jer akak dan huby pun suke .. soo apa layie balik umah jer siap2 mandi .. terus akak ke dapur  .. siap nie .. dan siap makan dahh kali nie akak makan sbb sardin punye hal x leh x makan hahahah

ok lah moh layan .. start masak kul 6.30 .. 7.15 akak dah panggil anak2 makan sbb nak makan sblm jam 8.00 mlm .. alhamdulillah semua siap dan anak2 pun dah semayang magrib .. lepas nie dah setimbun kain baju nak kena settle .. huhuhu 


 sempat layie masak sambal tumis sotong .. sbb dah x banyak .. alang2 nak masak sambal tumis sardin , akak masak ini jugak .. :)


telur dadar .. x dpt nak snap sbb x berapa cantik ..
malu lak nak letak sini heheheh


ini yg dikatakan " terbaik dari ladang " ... aik kenapa dari ladang erkkk .. tapi ayat tuuu sinonimm jer :))
ps ; sblm mulakan melipat kain .. nak BW dulu sambil2 klik2 HB kawan2 ... :)

21 comments:

  1. kaseh dah kat 2 minggu teringin nak masak sardin sambal ni kak tapi tak rajin2..hahaha..

    ReplyDelete
  2. Sodapnya kak den jugak makanmee kari je malam nie he3...

    ReplyDelete
  3. menu kita samalah utk mlm ni kak.. sotong

    ReplyDelete
  4. tengah makan malam gak sekarang ni :)

    ReplyDelete
  5. sedap nyer...nak cikit...;d

    ReplyDelete
  6. sedapnya kakkk.. nk ckitt.. tetiba lak lapar huhu...

    ReplyDelete
  7. lauk asasi ketika bujang...sardin 3 rasa...

    ReplyDelete
  8. Wah.. sekali sekala makan sardin memang sedapkan..

    ReplyDelete
  9. Sedapnye kak..terasa lapar plak pg2 ni.. :)

    ReplyDelete
  10. kaseh ~ moh buat dikk .. yg paling simple nie :)

    ReplyDelete
  11. amy ~ ye ke dikk eh sedap tuu mee kari .. akak dah lama x makan :))

    ReplyDelete
  12. munna ~ heheh yer ke dikk :)

    ReplyDelete
  13. rieyana & lici ~ hehehe meh dtg sini .. menu simple jer dikk :)

    ReplyDelete
  14. sham ~ hehehe menu yg sama utk hubby :)

    ReplyDelete
  15. daleela & lily ~ ehheh jemput makan dik .. bila sesekali tuu yg sedap kan :))

    ReplyDelete
  16. sedapnye kak terliur dah ni

    ReplyDelete
  17. sedapnya sotong..tapi xleh makan banyak..huhu

    ReplyDelete
  18. sedapnya.....suka smbal tumis sotong tu..apa2 mskn yg berasaskan sotong mmg sy suka..heeeeee

    ReplyDelete
  19. terliur jap tengok sambal sotong tu.rajin ieda masak.banyak lauk tu.

    ReplyDelete
  20. kite pun suke sardin dgn telor dadar..best sgt

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...