Monday, January 24, 2011

Piranha Gergasi di dunia berjaya di tangkap !!


salam semua ..

selamat pagi .. dah bfast lum nie .. akak ? 
huhuhu entah mcm nak bfast .. tapi x der idea ..

haa cuba tgk pic bawah nie ... adehhh besor nyer ... dulu masa akak kecik2 even sampai skrg akak cukup takut dgn ikan piranha nie .. sampai akak nak tgk cite dia punn takut .. ada cerita terbaru pasal piranha nie ..

Adik akak beli cd .. huhuhuh sungguh x berani tgk .. siap terbayang2 kalau akak uk kat birai2 sungai pastu ada ikan nie duk gigit kaki akak huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sungguh geli + serammmm

Filem terbaru kisah piranha nie lagi seram .. ngeri plus cam x logik jer .. adehhh akak tgk lah sikit2 .. masa tu preview jer .. aduhhhhh x leh tidoooo 
ha skrg nie dah ada piranha gergasi lak ... adoiiii mcm2 dlm dunia yg dah nak akhir zaman nie ..  takut lah akak ... :(





Pemancing Britain, Jeremy Wade berjaya  menangkap ikan spesies piranha ketika menyertai ekspedisi memancing di Sungai Kongo, Afrika.Ikan harimau gergasi itu adalah antara ikan air tawar yang digeruni di dunia dan dikatakan lebih besar dan bahaya berbanding spesies piranha lain.

Ia memiliki 32 gigi yang saiznya sama dengan gigi ikan jerung putih dan diketahui menyerang manusia dan juga buaya.Hanya segelintir pemancing pernah menangkapnya kerana bahaya dan habitatnya yang sukar dijejaki.

Wade, hos rancangan River Monsters terbitan ITV berkata, dia begitu berhati-hati ketika menaikkan ikan berkenaan yang beratnya lebih 45 kilogram dan panjang 1.6 meter.Mengulas mengenai ikan itu, Wade berkata, amat sukar untuk menangkapnya lebih-lebih lagi oleh orang luar kerana habitatnya yang jauh di pedalaman.Dia yang menghabiskan masa lapan hari untuk menangkap ikan melepaskan semula ikan itu tidak lama selepas menangkapnya.


 sumber : fazamania.com

19 comments:

  1. saya pun takut...eiii, seram la muka dia...

    ReplyDelete
  2. mak datokk.....terkejut ai tgk....besaunyaa..

    eh dvd piranha ari tu tak tgk lagi le...balik ni wajib layann...

    ReplyDelete
  3. ngerinya tgk gigi ikan tu... suka tgk rcngan river monster ni...

    ReplyDelete
  4. Salam ziarah..dengor nama pun dah gerun ler..tengok sebesar tu lagi la seram..huhuhu

    ReplyDelete
  5. aduaaii takotnye nengokg gigi pirahna tu...

    ReplyDelete
  6. ni gamaknya pirana makan orang ni...hehehe

    ReplyDelete
  7. teringat citer pirahna dulu...
    y kecik2 duk kejor org ke laut... ni kalo besor lgla ganas.

    ReplyDelete
  8. eiiii takut...xplak piranha tu serang pemancing tu...ikan tu dah mati pun nmpak menakutkan...

    ReplyDelete
  9. wah...beso nyer..tapi kecian juga sal ea tertanggap...huhu..

    ReplyDelete
  10. wahida ~ hahaha toksah tgk muke dia dikk .. dgr nama dah seram kann :)

    ReplyDelete
  11. OGY ~ hehe dikk toksah tgk lah serammm :)

    ReplyDelete
  12. munna ~ haa dikk memang ngeri 1st masa tgk tuu naik bulu roma akak :)

    ReplyDelete
  13. ra ~ aah kan .. ngeri jer gigi dia tuu :)

    ReplyDelete
  14. hazesuze ~ hehehe tang gigi tuu kan :)

    ReplyDelete
  15. cik mot & lya ~ aah memang pun tgk nie terus teringat kisah2 piranha .. sib baik x der di sungai asia nie huhuhhu

    ReplyDelete
  16. hanim ~ heheh dik kalau serang pemancing tuu x kuar lah berita dia nie .. huhuh , nie dah mati nie .. tu yg berani pegang tuuu :)

    ReplyDelete
  17. rieyana ~ heheh x der kesian2 lah kalau mcm nie .. kalau kena akak .. akak letopkan jer huhu

    ReplyDelete
  18. ini sekali ngap , habis kepala kita. gigi dia tajam, menakutkan.kalau boleh makan, pun tak nak, seramm.

    ReplyDelete
  19. uish mak aiii......besornyaaaa

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...