Sunday, January 9, 2011

Paprik Campur & Kari Daging Tetel


salam semua ...

sehari x update rinduuu sgt2 nak berBLOG .. nak tahu aku kemana .. x kemana2 punnn duk umah melayan , memasak , lepak2 ngan adik beradik yg dtg bertandang dari pekan dan KL .. kebetulan mak , ayah dan nenek pun ada .. riuh rendah umah aku .. sebuk memasak , mengemas .. sama naik semua .. lepak2 di taman bandar .. banyak tul agenda bila ramai2 nie .. family akak x besar , umah pun x besar .. kecoh dan meriah ..

maklumlah bila ramai2 nie banyak lah mende nak buat selain masak2 kami lepak2 citer mcm2 kisah dan plan nak jalan2 .. tapi satu pic jalan2 punn x sempat nak snap .. hahaha kelakoor kan .. :)

ok tgh ari semalam kami masak nie ... kamiii !!! hahhahah yg masak nyer aku .. huhuhu mak masak kami dagng tetel nie ... request dari adik aku yg kat KL tuu .. dan paprik aku yg masak request dari kakak , adik dan mak aku heheheh 

sooo layan lahh pic2 menu yg aku sempat snap sebelum kami ngap !

kari daging tetel .. ;)



kasi close up sikit :)


paprik grg campur .. buat kali nie x pedas sbb BIL
aku x makan pedas .. :)

close up sikit .. hahahha kasi terliur sikit :)




25 comments:

  1. akak pun cuti minggu kali ni, tak kemana2, lepak kat umah n jadik driver amik ami n ratu pegi n balik tuisyen

    ReplyDelete
  2. ohhh memang terliurrrr tgk masakan akk ni =P

    ReplyDelete
  3. wahh sedapnya kak.. terliur dh ni.. tapi arini rasa cm nk diet jer..
    kak.. soklan tq nk amik kat mana

    ReplyDelete
  4. waw menu mengancam lah kak!! sedap tuu...mmg layan ni klu makan, mau bertambah2 kan

    ReplyDelete
  5. paprik itu menarik....cane wat x pedas?

    ReplyDelete
  6. SELAMAT MENJAMU !!
    HUJAN2 NI BUATKAN PERUT LAPAR JER.

    KAT SANA HUJAN LG X??

    ReplyDelete
  7. Sedap nampak lauk paprik tu

    ReplyDelete
  8. Salam Ieda, wah cantik layout baru ni. Ni tukar sempena tahun baru ke?

    ReplyDelete
  9. daging tetel? 1st time dgr hihihi

    bestnya mak ayah adik badik dtg..memang meriah la umah akak

    ReplyDelete
  10. tang kari tetel tu xpenah buat..hehe

    jika daging..akak gemar goreng biasa dan hitam je...

    kari lebih kpd ayam..

    ReplyDelete
  11. Daging tetal tu akak biasa masak kalau buat Sambal Goreng Singapore.

    ReplyDelete
  12. salam kak ieda...
    daging tetel tu daging cincang kan kak ieda...masak asam pedas pun sedap kan daging tu...

    ReplyDelete
  13. sedapnya akak..tgk lak time2 ptg nie..jd lapar ler plak!hihii

    ReplyDelete
  14. waduh2..
    paprik tu nmpak best banget..huk3

    ReplyDelete
  15. wahhh nampak mcm sedap je.. laparrrr... :|

    ReplyDelete
  16. oooooooooooo daging tetel tu daging yg ade lemak2 ya....g suka makan dgaing yg ade..urat tu..bila geget..dia mcm geget getah sket..hehee sodappp..tu namanya daging apa ek..?

    ReplyDelete
  17. lprnya kak....pndai kak msk..hehe...

    ramai kt umah sure best kan...

    ReplyDelete
  18. sedapnye lauk hari ni kak..
    ni link nye utk tutorial shoutbox tu

    http://duniakuemieysandra.blogspot.com/2010/12/tutorial-shoutbox-auto-hide.html

    ReplyDelete
  19. nurul ~ akak kalau buat paprik , x taruk lada merah .. hiris lada besar jer .. kalau x nak pedas lah .. kebetulan BIL akak x kuat pedas .. kalau tidak akak suke taruk lada blend + cili api :)

    ReplyDelete
  20. ogy ~ aah dikk tepat sekali .. daging yg ada lemak2 sikit tuu .. perghh memang layan .. :)

    ReplyDelete
  21. lya ~ mlm nie dah x ujan ... tapi dari pagi sampai petang tai memang ujan jer dikk huhuhu

    ReplyDelete
  22. n.hasleena ~ aah dik .. tapi ada lemak sikit lah .. tu yg sedap buat kari dikk :)

    ReplyDelete
  23. semua ~ thanx semuaaaa :)

    ReplyDelete
  24. amboi kakeida, makin cun sikalang! thank kakeida sudi melawat bloq i yg tak seberapa ni, my mil getting better.alhamdulillah

    ReplyDelete
  25. sedapnya...mkn ramai2...meriah...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...