Thursday, January 27, 2011

Ni satu lagi bapa SETAN !


  salam semua

sedih lagi bila baca berita pagi2 nie
aduhhhh sib baikk lah budak2 nie dihalau keluar rumah .. dari di pukul habis2an atau didera sampai mati ker .. apalahhhhh nak jadi dunia nie .. sedihhh sgt2 bila baca berita mcm nie .. mana perginya mak budak2 nie ?? nie lah dia bapa SETAN !! x bertanggungjawab langsung !!! .. 

sanggup halau malah mendera !!! .. di terajang .. sbb hanya satu x bagi wang hasil anak perempuan sulung dia yg bekerja .. dannn rupa2nya ibu mereka melarikan diri .. haaa baguslah tuu kan .. tinggalkan anak2 dgn suami yg perangai mcm SETAN nie !! .. ( eii kan dah kuar ayat2 jahat .. )


DI SINI...bangsal yang dijadikan tempat tidur empat beradik selepas dihalau bapa mereka.

SETIU: Gara-gara kakak sulung gagal memberikan wang gaji hasil kerja sambilan di kedai makan kepada bapanya, empat beradik iaitu tiga perempuan berusia lapan, 10 dan 14 tahun serta seorang lelaki berusia tujuh tahun terpaksa bermalam dalam hutan ketika hujan lebat berhampiran Kampung Guntung dekat sini, selepas dihalau bapa mereka yang panas baran, awal pagi semalam.

Selain itu, kakak sulung berusia 14 tahun yang sudah tidak bersekolah mendakwa turut diterajang lelaki berusia 59 tahun itu sebelum tiga lagi adiknya dihalau keluar dari rumah mereka di Kampung Saujana di sini, kira-kira jam 1 pagi. 

Lebih memeranjatkan, penderitaan empat beradik yang terpaksa berlapar sepanjang malam dalam kesejukan itu membongkar kejadian lebih tragis kerana mereka sebenarnya sering didera lelaki terbabit apabila disepak, diterajang, ditumbuk, dihentak dengan hulu parang serta dicucuh puntung rokok.

Kesan kecederaan semua mangsa terbongkar selepas mereka dibawa ke Hospital Setiu (HS) di sini, untuk rawatan lanjut.

sumber : hmetro

 ps : ari nie ada pendaftaran budak2 naik sem UTM .. lambat sikit akak BW yer .. tunggu .. mlm tadi letih sgt2 .. sbb anak2 buat hal .. kena hantar tuisyen huhuhu

33 comments:

  1. ya allahhh kejamnya bapak tu kakkkk :(

    tapi kan kak.. kaseh pun penah dihalau keluar rumah oleh bapak kaseh gak tapi mama berkeras mempertahankan umah tu.. kalau tak..entahla kak..

    ReplyDelete
  2. btul punyer setan!kalo ko nk rokok ko pegi la beli sndiri!

    ade ke halau anak tuh!org lain berebut nak anak tapi ko buang2 anak tuh!...

    ReplyDelete
  3. awat bapak dia like mcm JEMUAN???? ni bukan setan dh nie..ni LEBIH pada seTan...sok jenuh bejawab kat SANA..sebab tak jaga AMANAH ALLAH eLok-eLOK...........

    dunia lepas laa buat siksa mcm-mcm..sok kat sana...erRmmmmmmmm

    ReplyDelete
  4. Ni macam bapak hanjing.. tau buat anak tapi tak tau nak jaga anak..lebih dr setan tu..

    ReplyDelete
  5. ni bukan bapak..ni setan..huh..geram kitee..(emosi jap) huhu~

    ReplyDelete
  6. yg ni akak dgr dlm radio tu pagi tadi..kes silap beli rokok...

    ni manusia mereng dan sakit jiwa..mental punya org..

    ReplyDelete
  7. buat anak tahu tapi tak tahu nak jaga dan besarkan anak dengan baik..mmg tak guna la bapak cmni

    ReplyDelete
  8. kejamnya bapak dornag tu...kesian anak2nya..kecik lagi dorang...

    ReplyDelete
  9. Ini memang dah di luar sifat kemanusiaan nih!! JAHAT betolllll!!!

    ReplyDelete
  10. teruk betul...yg mak dia pun satu..bwklah anak dia lari sekali...sanggup tgk cm tue...eeeeeee..

    ReplyDelete
  11. tu le kak oiii...menyirap dengar ...ape nak jadi laa kan dunia skrang nie....senang2 jek nak buat zuriat darah daging mcm tu.....moga2 Allah balas laa perbuatan lelaki setan tuh...

    ReplyDelete
  12. mmg dah x sanggup dah nak baca paper lagi..ada je kes dera anak lah, buang anak la..mcm2...mmg sakit hati je kalau baca...huh!!

    ReplyDelete
  13. sebab kes2 macamnilah yg akan menyebabkan bapak2 diluarsana yg akan dihantar ke rumah org tua2..tsk!

    ReplyDelete
  14. ya allah lepas 1 per1 peristiwa yg angah dengar this week... kejap bunuh anak..kejap buang anak... nie lak kes dera anak ya allah.....

    ReplyDelete
  15. alahai sedihnyaa..mcm ni punya bapak pun ado..hampagsss tul..ingat anak tu kuli ke..diperah tenaga...huhuhu

    ReplyDelete
  16. kalau dpt babap setan tue kita ikat kat pokok pastue tabur kerengge rasekan...binatang pun sayang anak apa punya manusia laaa mcm nie yea

    ReplyDelete
  17. ya allah kejamnya , patut ke manusia seperti ini di gelar bapa..

    ReplyDelete
  18. salam kenal kak,
    tu bapak jenis apa tu?
    baik x yah ada bapak lg bagus. eh emo pulak... ;)

    ReplyDelete
  19. saya selalu jugak pergi ke kampung ni. kalau tahu siapa bapanya, rasa nak tumbuk2 jer muka orang tua tu

    ReplyDelete
  20. td ada baca dlm paper.. siankan:-(

    ReplyDelete
  21. salam,


    kurang ajarrr punya bapak.... eeee gerammmm....

    ReplyDelete
  22. bughok perangai bapak nih..ank tu dh la keje sambilan je..suka suki nk mtk² duit anak..patotnye dia yg kena bg duit..vengong! sy pn geram je bc kak..hehh~


    psl nuff tu kn, akak tgk je kt acc nuff akak..kt bahagian earnings tu..klik je situ..klu xde perkataan BE tu means xde lah tu..hehe~ =P

    ReplyDelete
  23. Ya Allah.. apalah nak jadi sekarang ni... mmg dasar Setan .... harapnya anak2 ini dilingdungi Allah...

    ReplyDelete
  24. dunia akhir zaman kan? sedey bila tgk berita hal2 yg cmni.dah tkde perasaan kasih syg dah kat manusia zaman skg ni.sedey nyer!

    ReplyDelete
  25. kat kampung sy dh ni kak.. huhu org zaman skrg makin teruk. mitak dijauhkan

    ReplyDelete
  26. x abis2..satu2 kes dok menjadi...

    ReplyDelete
  27. hmmm..apa nk jd ngan bapa2 skang nii

    ReplyDelete
  28. alah... bapa dia wat latihan ketenteraan utk anak2 dia je tu...
    ajar survivor...

    nanti anak2 dia bleh jadi agent perisik yang hebat... macam SALT...

    ReplyDelete
  29. tokida ~ hahahah lawak tuuu :)

    ReplyDelete
  30. kejam sekejam kejamnya bapak tu.eh, tak layak la dia digelar bapa.kesian anak2 jadi mangsa.

    ReplyDelete
  31. Naik meluat dengar cerita-cerita cam ni.Entah bila nak berkesudahannya.Sekarang manusia dah banyak berperangai cam haiwan, terbalik pulak haiwan pun tak cam tu.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...