Saturday, January 15, 2011

nasi grg & cucur ikan bilis sahaja ...


salam semua ..

ha tgh ari nie semua dah makan ?? akak masak lunch lambat arinie .. biasanya mcm tu lah .. menu bfast still ada .. anak2 pun x request nak makan nasi .. so ada lah relax sikit ari nie ... sat2 layie baru nak masak utk lunch .. makan bila ?? haaa kami makan petang dlm kul 4 tuu .. so mlm anak2 x makan dah .. skip dinner .. mcm tu lah selalunya di hujung minggu akak .. sbb memang nak elakkan anak2 ambil dinner .. heheheh sesekali jer .. kalau ramai yg ada di rumah barulah kami berdinner ramai2 ... :)

ok lah cite pasal menu bfast lak nie .. arinie akak buat 2 menu .. satu nasi grg ikan bilis dan cucur ikan bilis .. ermmm simple2 jer .. utk anak2 dan hubby .. mereka suke yg mcm nie , kalau taruk banyak bahan2 alamatnya akak lah yg kena kutip selepas tuu heheheh

Jadi dah jimat dan dah tahu apa yg mereka suke akak buat jer .. cuma sayur tuu adalah kemestian .. kalau sayur nie anak2 memang suke kalau akak masukkan dlm nasi grg .. pelik kan .. sayur lain mereka kureng sikit :) 
ok lah moh layan piccas2 nie ....


nasi goreng ikan bilis



 close up sikit ..


 cucur ikan bilis 
bukan yg ready made yer .. adun sendiri hehehe
 


ok semua .. selamat menjamu selera  ... :)

ps : masak simple2 mcm nie pun laju jer anak2 makan .. kdg tuu malas nak masak beria sbb dah tahu selera anak2 .. hehe kalau masak pelik2 mereka tgk semacam .. last2 akak yg habiskan .. adehhhhh

10 comments:

  1. Assalamualaikum Ieda

    nyam nyam nyam

    opppppppp...kenyang

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. dapnye cucur ikan bilis
    a'ah anak2 el pun mkn simple2..
    huby pun cam tu gak...
    sng kan

    ReplyDelete
  3. ermmm.. dappp rrrrrrrrrrr!!

    ReplyDelete
  4. tliur tgk ccur tu..
    lame da xmkan, huhuhu~

    ReplyDelete
  5. bro rozali ~ hehehe tgk pun dah kenyang kan bro :)

    ReplyDelete
  6. el ~ senang kan el .. kalau anak2 dan hubby jenis x cerewet masak ape pun mereka bedal jer .. x soal jawab punn hehehe

    ReplyDelete
  7. lya & fantasy ~ jemput makan adik2 kuu :))

    ReplyDelete
  8. uishh lama tak buat cucur ikan bilis..sok pagi nak wat bfast la..ehehe

    ReplyDelete
  9. kaseh ~ hehehe silakan dik .. taruk banyak sikit ikan tuu .. akak sok nak makan nasi lemak sambal sotong slurppppppppppppp

    ReplyDelete
  10. dapnya kak..tliur la plak sy...hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...